Juniorii mari fac din nou cinste Timișoarei! Poli – „U” Cluj 2-0

09 May. 2012, 16:27 Juniori
Juniorii mari fac din nou cinste Timișoarei!** Poli -

Juniorii A ai Politehnicii au șansa să apere titlul cucerit anul trecut de colegii lor. „Violeții mici” au învins în „finala” Turneului Zonal de la Timișoara pe „U” Cluj, scor 2-0, prin dubla de senzație a atacantului Iulian Vântură. Băieții lui Robert Frușa vor juca în semifinale împotriva Chindiei.
Miercuri la amiază s-au întâlnit favoritele grupei, ambele învingătoare în jocurile cu Gaz Metan Mediaș și Gaz M. Severin. Cele două au remizat cu două ore mai devreme iar ardelenii s-au impus la penalty-uri.
Poli se temea de forma bună a adversarilor însă a deschis scorul după doar un minut de joc. Introducerea lui Vântură, accidentat la primele două jocuri, a avut impact imediat, acesta marcând cu un voleu frumos dintr-o centrare de pe dreapta. Același atacant putea să mărească avantajul peste cinci minute, dar a fost blocat de portarul lui „U” la marginea careului. Clujenii au avut șansa să revină în joc prin Baciu (min. 13, 28), dar Ostafie a fost de fiecare dată la post. După o perioadă bună a oaspeților Vântură scapă din nou cu portarul advers în minutul 39 și de această dată nu mai iartă. 2-0, deși la ambele goluri Țicrea a atins mingea. Finalul reprizei aparține tot timișorenilor. Zele și Mucsi trecând pe lângă desprindere.

Clujenii nervoși, timișorenii pragmatici

„Uiștii” au revenit mai hotărâți de la vestiare. Horvat și Dumitrescu puteau reduce din diferență după zece minute de la reluare. Ultimul trage apoi peste poartă din câțiva metri, „alb-violeții” au și noroc. Bănățenii joacă pragmatic și așteaptă finalul. Cu toate acestea Mucsi (77′) mai realizează o fază frumoasă, trece prin piruetă de un adversar dar șutul său la colțul lung e deturnat de Țicrea în corner. Clujenii mai au o șansă prin Dumitrescu și Frătean, dar Ostafie se opune la șutul primului și îl blochează pe al doilea. „U” avea să rămână în zece oameni în ultimele cinci minute, nervosul Moldovan fiind trimis mai devreme la cabine.

Alb-violeții mici se califică astfel pentru ultimele faze ale competiției, care vor avea loc la Buftea. Pe 15 mai Poli va întâlni Chindia, echipă formată de fapt din juniorii de la Școala „Gică Popescu”. Finalele se dispută a doua zi în aceeași locație.

VEZI O GALERIE FOTO DE LA MECIUL POLI TIMIȘOARA – U CLUJ

Poli Timișoara: Ostafie – Belu, Bocșan, Oberșterescu, Zele – Coșovanu, Artean, Constantinescu, Lupancu – Vântură, Mucsi. Au mai jucat: Precupanu, Radosav, Pleșcan, Opriș și Stănilă. Antrenor: Robert Frușa.
„U” Cluj: Țicrea – Blaga, Neag, Cucui, Mureșan – Horvat, Calcan, Kovacs, Moldovan – Ursu, Baciu. Au mai jucat: Dumitrescu și Frătean. Antrenor: Gheorghe Barbu.

Articol de Cornel BIHOLARI

09 May. 2012, 16:27 Juniori
Pe aceeași temă