Doi utiști sub „tricolor”: Ionuț Tănase și Nick Faur

Mihai Andries 23 Sep. 2014, 17:19 Juniori
Doi utiști sub „tricolor

România Under 17 tocmai a încheiat un cantonament la Cheile Grădiștei și începe campania de calificare pentru Campionatul European. Tricolorii merg la turneu în Cehia, unde au trei meciuri. Primul, contra țării gazdă, e programat joi. Sâmbătă, de la 16,00, România întâlnește Danemarca, iar marțea viitoare, trupa antrenată de Florin Răducioiu e față în față cu Andorra.

În generația condusă de fostul mare atacant se regăsește mijlocașul utist Ionuț Tănase (foto, nr. 5), antrenat la UTA de Cristi Păcurar și Francisc Tisza. Tânărul fotbalist îl are alături de Răzvan Oaidă, mijlocașul transferat de la Atletico la Wolverhampton, iar compartimentul median îl conține și pe fiul „Regelui”, Ianis Hagi. Turneul de calificare e primul susținut de generația 1998, acolo unde Răducioiu e secondat de Ciprian Niță și Eugen Anghel. Toate meciurile de la turneul din Cehia pot fi urmărite în direct pe site-ul UEFA.

Clubul alb-roșu e reprezentat și la România Under 15 de atacantul Nick Faur, elevul lui Ioan Herman. Tânăra echipă e condusă de Gabriel Manolache și trece printr-un proces de selecție la nivel național care se va încheia pe 2 octombrie 2014. România are primele meciuri internaționale la finalul lunii octombrie, pe 28, respectiv 30, contra selecționatei Moldovei.

Sursa: Sport Arad

Mihai Andries 23 Sep. 2014, 17:19 Juniori
Pe aceeași temă