Copiii Craiovei au preluat mingile FRF

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 13:50 Juniori

Campania „Mingea e la voi”, dedicată cluburilor de copii și juniori din țară, a ajuns și în Bănie, iar reprezentanții FRF, în frunte cu gloriile Miodrag Belodedici și Jean Vlădoiu au făcut oficiile în Sala Polivalentă, întrucât vremea nu a permis desfășurarea ei pe „Ion Oblemenco”, așa cum se prevăzuse. Câte 30 de mingi au primit cluburile: CS Universitatea Craiova, CSJ Știința Craiova, CSS Craiova, Viitorul Știința Craiova, Școala GP, Municipal Craiova, CS Podari, FC Olt Slatina. Au ținut discursuri cei doi foști mari fotbaliști, un alt reprezentant al FRF, Mircea Paraschiv, șeful departamentului de scouting de la CSU Craiova, Nicolae Zamfir, dar și șeful AJF Dolj, Silviu Bogdan. „Salutăm inițiativa FRF și așteptăm și următoarele tranșe, fiindcă situația cluburilor de juniori este critică” a spus Bogdan, cel care a intermediat acțiunea desfășurată în Sala Polivalentă.

Belodedici: „Misiunea Craiovei va fi îndeplinită când va ajunge iar în cupele europene”

Fostul libero al României, Miodrag Belodedici, a declarat: „Le-am spus copiilor că mingile au câte un cip în ele și orice șut se duce direct în plasă, așa că trebuie să tragă cât mai mult la poartă. Mingile sunt făcute pentru atacanți. Glumesc, dar e diferență mare între copilăria noastră și a lor. Îmi aduc aminte că eu jucam cu mingi de 13 și 24 de lei. Acum sunt mai puține locuri de bătut mingea, în schimb văd că toți au echipamente de la cele mai renumite firme și ghete foarte frumoase”.

Belodedici s-a declarat bucuros de promovarea Craiovei în Liga I: „Am felicitat Craiova pentru promovare și le urez să ajungă din nou să facă performanță. Mai trebuie să și demonstreze la nivel înalt, atunci când Craiova o să revină în cupele europene și se va auzi acel imn frumos pe stadion, se poate spune că misiunea celor care conduc clubul va fi fost îndeplinită”.

„Căprioara” regretă eliminarea favoritei sale la câștigarea titlului mondial, Spania. În Bănie, „Belo” a fost felicitat pentru cariera de la națională și pentru câștigarea Cupei Campionilor cu Steaua Roșie Belgrad, nu și pentru cea câștigată cu Steaua București.

Vlădoiu: „E extraordinar pentru fotbalul românesc că a promovat Craiova”

Jean Vlădoiu a declarat că se bucură de promovarea Craiovei și a rememorat perioada petrecută în Bănie. „Sunt bucuros că am revenit aici, am un sentiment deosebit față de acest oraș. Craiova este una dintre cele mai mari pepiniere ale țării. Nu doar că Universitatea a făcut istorie, dar a dat jucători și altor cluburi mari pentru a face performanță, cât și echipei naționale. E extraordinar pentru fotbalul românesc că a revenit Știința în Liga I, îmi doresc nu doar să se mențină acolo, ci să și facă performanță. Am jucat la Craiova, sunt mândru de asta. Îmi aduc aminte de acea victorie cu Steaua din 2002 (3-1, n.r.). Atunci  mi-au căzut pantalonii la meciul cu Steaua când am ieșit la încălzire, era stadionul arhilplin și mulți oameni rămași în afara arenei. Aveam câteva luni de pauză, i-am spus lui Emil Săndoi, care era antrenor, că nu pot să intru de la început și am jucat în partea a doua. A fost un meci fantastic, când am plecat la București erau suporteri prin multe localități care ieșiseră pe străzi să sărbătorească. Craiova are nevoie de echipă în Liga I și sunt bucuros că a promovat. Lumea va veni din nou în număr mare, ca pe vremuri, dacă se va face performanță, dacă echipa va fi în primele 2-3 locuri. Am văzut că investițiile de la Craiova sunt mult peste ale unor cluburi mari din România. Mă bucur că doamna primar se implică, așa cum a promis. Îmi doresc să intre și Argeșul în circuit, i-am spus și primarului de la Pitești, Pendiuc, că a făcut mult mai puțin decât cel de la Mioveni pentru fotbal. E bine că se va duce Clinceniul acolo, dar nu trebuie decât să joace, trebuie să se antreneze acolo, să se mute practic la Pitești ca echipa să fie adoptată de oraș. Mă doar sufletul și de Rapid, am jucat acolo, dar cel mai mult suferă suporterii, apoi jucătorii, care au muncit și nu-și culeg roadele”

Articol și foto de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 13:50 Juniori
Pe aceeași temă