Campionat de minifobal pentru copiii din centrele de plasament din Vâlcea

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 16:07 Juniori
Campionat de minifobal pentru copiii din centrele de plasament din Vâlcea

În cadrul proiectului de responsabilitate socială „VINO ÎN FAMILIA NOASTRĂ‚; E MAI MULT DECÂT FOTBAL”, DJST Vâlcea organizează în perioada 14.06.2013 – 10.12.2013, Campionatul de Minifotbal adresat copiilor și tinerilor din centrele de plasament din județ. Partenerii DJTS în acest proiect sunt: Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Primaria orașului Băbeni, Primăria comunei Șirineasa, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Federația Română de Fotbal și Asociația Județeană de Fotbal Vâlcea.

DJST dorește să angreneze în practicarea sistematică a fotbalului copiii și tinerii defavorizați aflati în centrele de plasament și de tip familial, proveniți din familii defavorizate, dezorganizate, familii monoparentale, ori familii cu mijloace materiale și financiare reduse.

În plus, se urmărește îmbunătățirea constantă și semnificativă a starii generale, fizice, psihice și educaționale a elevilor. Nu în ultimul rând se încearcă descoperirea unor talente și integrarea acestora în sistemul fotbalului organizat (dată fiind și experiența unor mari performeri sportivi, care provin din medii defavorizate). Astfel, copiii si tinerii din centrele de plasament, centrele de tip familial sau aflați în unitățile școlare vor participa la jocuri de fotbal în sistem campionat sau în sistem turneu. Totodată vor fi beneficiari și a altor activități complementare: vizionarea/vizitarea unor evenimente sau obiective culturale și sportive, excursii, întâlniri cu personalități sportive sau culturale.


Pe lânga dotarea corespunzatoare a fiecărei echipe, FRF va mai asigura și pregătirea specifică a profesorilor și antrenorilor pentru activitățile din cadrul proiectului, prin cursuri de scurtă durată, organizate în cadrul școlii Federale de Antrenori, mediatizarea proiectului si angrenarea unor foste glorii în susținerea sa, urmând a  întocmi un raport anual care va fi inaintat tuturor structurilor participante, precum și UEFA.

Articol scris de Adi Georgescu
 

Marius ANGHEL 13 Jun. 2013, 16:07 Juniori
Pe aceeași temă