INTERVIU | Tomozei spune că nu a participat la niciun aranjament: „Din țigani nu ne-au scos. A fost o atmosferă grea pentru români. Merg să dau declarații, chiar vreau să fac o excursie”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2015, 15:37 Special
INTERVIU | Tomozei spune că nu a participat la niciun aranjament:**

După ce a fost acuzat de presa poloneză că a făcut parte dintr-o echipă care a aranjat un meci amical pentru pariuri, Marius Tomozei (24 de ani), fundașul lui FC Caransebeș, susține că nu a fost implicat în nimic necurat. Jucătorul care a evoluat sub comanda lui Laurențiu Tudor la CSM Râmnicu Vâlcea și FC Costuleni spune că românii au fost tratați nedrept de jucătorii polonezi și adaugă că nu e deranjat de acuzele de blat, pe care poate să le infirme în justiție

Marius Tomozei, Alexandru Oprea, Andrei Voineag, Raphael Stănescu și Marius Bâtfoi sunt cei cinci jucători români care au evoluat în această iarnă pentru echipa poloneză Flota Swinojuscie. Divizionară secundă poloneză, antrenată până la mijlocul lui februarie de un alt român, Laurențiu Tudor, a fost implicată într-un scandal uriaș, după ce tabloidul Bild a scris joi că meciul amical cu Babelsberg, o echipă din divizia a treia germană, este anchetat de procuratura din Bochum, alertată de UEFA, în urma unor mize uriașe pe evenimentele „2 pauză / 1 final” și „mai mult de 3,5 goluri în meci”. Contactați de ProSport, atât Laurențiu Tudor, cât și Marius Tomozei au negat vehement acuzele. Interviul cu Tudor poate fi citit aici. La fel ca tehnicianul pe care l-a urmat la Vâlcea, Costuleni sau Flota, Tomozei (24 de ani) spune că nu a simțit că meciurile ar fi fost aranjate. 

„Din țigani nu ne scoteau”

Marius, de ce ai venit la Flota? Nu știai că situația financiară e dificilă?
După ce am terminat contractul cu FC Costuleni, am avut ofertă de la FC Tiraspol. Dar nivelul în Moldova nu e unul foarte ridicat, sunt doar câteva echipe mai profesioniste, precum Șerif, Zimbru, Milsami Orhei sau FC Tiraspol. Așa că atunci când Laurențiu Tudor m-a sunat să merg la Flota, am decis să accept. Am discutat și cu Andrei Rusu, un impresar (n.r. – menționat în articolul jurnaliștilor de la weszlo.com, care au făcut primele acuzele), care mi-a spus că, în cazul unor evoluții bune, pot să atrag atenția unor cluburi din prima ligă. Și am decis să merg la Flota…

Care a fost prima impresie acolo? Nu ți s-a părut ciudat că mergeți în Germania înainte de un cantonament în Spania?
Am ajuns la Flota cu trei-patru zile înainte de a pleca în Germania. Prima impresie? Mi s-a părut foarte greu, pentru că noii colegi nu ne-au asimilat. În față ne vorbeau în engleză, iar pe la spate îi auzeam cum ne înjură în poloneză, folosind cuvinte destul de ușor de intuit și în limba română. Nu ne suportau, era clar. Din „țigani” nu prea ne scoteau în discuțiile dintre ei!

Dar chiar și așa, ai fost titular în meciul cu Babelsberg. Chiar, nu ai simțit nimic ciudat la meciul ăsta?
Eu am jucat în prima repriză, alături de…(face o pauză) Voineag și Bâtfoi, dacă-mi aduc bine aminte. În repriza a doua au intrat alți jucători în probe, niște moldoveni, niște juniori. Din ce am înțeles, trebuia să se vadă cine merge în Spania.


Oprea, Tomozei, Bâtfoi, Voineag și Stănescu (de la stânga la dreapta) s-au antrenat cu Flota, au jucat în amicale și au semnat contracte cu echipa poloneză, dar n-au rămas la Flota

S-a scris că un fundaș central al Flotei avea 1,68m…
Minciuni! Nu cred că era un fundaș mai scund de 1,80m. Au fost răi cu noi, cred că e o capcană, pentru că antrenorul care a fost înaintea lui Laurențiu ne urmărea peste tot în Polonia, ne făcea poze când mâncam!

Ați fost conduși la pauză și ați câștigat în alt meci, din Spania, contra lui Pinatar, o echipă din liga a patra…
Da, nu mai știu cât s-a terminat!

3-1 pe contul oficial de Facebook al Flotei…
N-a fost 3-1, a fost mai mult! 5 sau 6-1. Nu s-a schimbat echipa masiv la pauză, decât prin minutul 70, când deja conduceam. Eu cu Bâtfoi am fost titulari. La pauză parcă a intrat și Alex Oprea, portarul.

„Cu Torpedo ne-au distrus, au intrat la rupere”

Polonezii au scris că în meciul cu Torpedo, Laurențiu Tudor a scos echipa de pe teren și la 2-0 și la 3-0. Tu ce îți amintești?
Torpedo a fost echipa mai bună! Să fim serioși, joacă în prima ligă rusă. Îmi pare rău că nu există o filmare de la acel meci, ar trebui să vezi ce s-a întâmplat. Căpitanul nostru a vorbit cu antrenorul lor să nu mai intre așa. Dar au continuat! Ne-au distrus, au intrat la rupere. La 2-0 a intrat antrenorul pe teren, iar la 3-0 am decis să nu mai jucăm. Am ieșit șifonați rău.

Până la urmă, tu ai semnat cu Flota?
Da, am exemplarul meu din contract cu mine, dar nu l-au înregistrat, probabil, nu e treaba mea. Dar a fost o poveste incredibilă și aici! Am zis că semnez în Polonia, apoi mi-au zis că semnez în Germania, până la urmă am semnat în Spania! Dar nouă, românilor, nu ne-au dat echipament de prezentare. Toți ceilalți aveau, noi nu! 

De ce crezi că încercau să vă șicaneze?
Nu pot să spun clar, dar am picat la mijloc. Fostul antrenor și președintele cred că sunt de vină. Noi, românii, am zis că vom încerca să ne înțelegem cât mai bine cu polonezii, indiferent de ce fac. N-a fost să fie!

Ți-e teamă că vei da declarații în Germania, despre meciul cu Babelsberg?
Eu mă duc cu cea mai mare plăcere acolo! Îmi place Berlinul (n.r. – procuratura din Bochum anchetează meciul suspect), îmi iau și nevasta, ne plimbăm! Nu mi-e frică de nimic, îmi pare rău doar că am o familie, niște colegi care mă întreabă ce s-a întâmplat. Dar cine mă știe e sigur că nu am făcut așa ceva. Niciodată!

Articol scris de Adrian COSTEIU

Marius ANGHEL 28 Feb. 2015, 15:37 Special
Pe aceeași temă