„Îmi pare rău că am fost scos țap ispășitor, cred că s-a ajuns prea departe”

Mihai Andries 18 Apr. 2013, 17:34 Special

Săptămâna trecută, deputatul UDMR de Satu Mare, Kereskenyi Gabor a sesizat Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) cu privire la declarațiile antimaghiare făcute de fotbalistul Olimpiei Satu Mare Dan Gavrilescu, pe rețelele de socializare. Gavrilescu a făcut astăzi lumină în acest caz și a explicat tot ce s-a întâmplat. Jucătorul echipei de Liga a III-a Olimpia Satu Mare a explicat astăzi de unde a pornit tot conflictul și și-a recunoscut public greșeala pe care a făcut-o într-un moment în care a fost nervos.

„Era o discuție pe peretele primarului Dorel Coica legată de drumuri și printre mulți alții erau și câțiva care contestau actuala conducere a Primăriei cum că drumurile actuale sunt în starea în care sunt din cauza echipei actuale care nu își face treaba. Eu m-am simțit obligat și în măsură să dau anumite răspunsuri care nu erau pe placul unora de acolo. De la acele răspunsuri au început unele răutăți legate de Clubul Olimpia Satu Mare și de mine personal și recunosc că am folosit unele expresii și unele răspunsuri care nu sunt demne de persoana mea. Printre care am folosit și expresia > și că >. Efectiv era o discuție, iar la nervi am vrut să ies în față, probabil inoportun”, a declarat Dan Gavrilescu.

Așadar, din cauza expresiilor considerate „dure”, a reieșit faptul că jucătorul sătmărean are ceva cu persoanele de etnie maghiară. Acesta a subliniat că nu are și nici nu va avea vreodată nimic cu ei și nici nu s-a adresat direct persoanelor care au făcut sesizare împotriva lui și consideră că subiectul acesta se politizează, iar el a fost scos „țap ispășitor”.

„Nu m-am adresat direct persoanelor care au făcut sesizare împotriva mea. Nu m-am referit la ei și îmi pare rău că se politizează acum pe subiectul acesta, nici nu mă interesează să intru în vreun război psihologic, sunt prea mic pentru lucrul acesta și am altceva mai bun de făcut. Îmi pare rău că am fost scos țap ispășitor și am fost scos în față ca fiind o persoană care face rău maghiarilor. Nu știu ce se încearcă. Sincer cred că e ceva politic pentru că până acum nu am avut nimic în contradictoriu cu maghiarii, nu am avut dușmănii. În cantonament stau în cameră cu un maghiar, am avut iubită maghiară nu am avut niciodată ceva împotriva lor. De aceea îmi pare rău să fiu acum privit cu alți ochi sau marginalizat”, a mai adăugat jucătorul.

Gavrilescu vrea să pună punct acestui „conflict” deoarece consideră că s-a ajuns mult prea departe și nu face bine nimănui. „S-a ajuns mult prea departe, s-a ajuns într-un moment în care nu credeam în viața mea că se va ajunge. Recunosc, am făcut și eu multe greșeli în viață, sunt o persoană colerică și spun multe lucruri pe care după aceea le regret, dar să se ajungă până la CNCD, să fiu scos ca și un om care dorește răul maghiarilor, când eu zi de zi mă lovesc de maghiari, am și în familie, cum pot eu să mai privesc oamenii aceia în ochi, cum pot eu să mai port o discuție cu ei când ei acum? Încă odată cred că s-a ajuns prea departe și cred că se încearcă să se politizeze acest conflict, deși nu îl pot numi așa. Aș vrea odată să se pună capăt deoarece nu face bine nici mie, nici fotbalului sătmărean și românilor în general”.

Până în acest moment Dan Gavrilescu nu a primit nici o sancțiune nici pe adresa Clubului Olimpia și nici personal. În cazul în care se va considera că fotbalistul a instigat la violență etnia maghiară, atunci acesta este pregătit să răspundă pentru faptele lui. Acesta își cere scuze public față de toți cei care s-au simțit jigniți. „Nici vorbă să am ceva cu maghiarii și dacă tot am ajuns să fiu subiect național, eu personal vreau să-mi cer scuze public tuturor celor care s-au simțit lezați sau care au impresia că am ceva cu populația maghiară sau că vreau eu să fac pe durul sau altceva, iar dacă se va ajunge la concluzia că eu trebuie să răspund, voi răspunde public, fizic, oricând la orice oră pentru cele spuse de mine. Era ceva totuși puieril”, a mai precizat Gavrilescu.

 

Articol de Veronica HODAS

 

Mihai Andries 18 Apr. 2013, 17:34 Special
Pe aceeași temă