Ibrahim Dossey a fost condus azi pe ultimul drum

11 Dec. 2008, 13:47 Special

Fostul portar al echipelor FC Brașov, Rapid și Pandurii Târgu Jiu, Ibrahim Dossey, a fost înmormântat, azi, la Cimitirul Turcesc din Hârșova, la ceremonia funerară participând aproximativ 300 de persoane.

 

Corpul neînsuflețit al fotbalistului a fost depus într-o geamie din orașul Hârșova, până la ora 12:00 cei care l-au cunoscut având ocazia să-și ia rămas bun. Pe catafalcul acoperit complet cu o pânză albă conform religiei sale s-au aflat alături de fotografia lui Dossey, fularele a două echipe din liga I la care a evoluat, FC Brașov și Pandurii Târgu Jiu, care au avut și reprezentanți la înmormântare.

 

La înmormântarea jucătorului au asistat, printre alții, o grupă de juniori de la Școala Euro-Africană din Bușteni, împreună cu patronul Petre Gavrilă, cel care l-a descoperit pe Dossey, jucătorii Mihai Stere, Traian Marc, Mugurel Buga, Daniel Isăilă, Marius Onofraș, Florin Stângă, Flavius Moldovan, Cosmin Bodea și Bogdan Nicolae.

 

Căpitanul echipei Pandurii Târgu Jiu, Florin Stângă, a vegheat ore întregi la capul fostului coleg de la Pandurii și FC Brașov. Din Ghana au venit să-l conducă pe ultimul drum și cei doi frați ai lui Ibrahim Dossey, fiind prezent și un reprezentant al corpului diplomatic ghanez.

 

Fotbalistul Ionuț Dragomir, care înaintea decesului lui Dossey s-a ocupat cu strângerea de fonduri pentru a-l susține financiar pe acesta în vederea efectuării ședințelor de recuperare, nu a fost prezent la funeralii, dar a trimis o coroană de flori.

 

Clubul Pandurii a depus o coroană de flori, din partea ultimei echipe la care a evoluat Dossey fiind prezent secretarul general Daniel Băloi, precum și directorul administrativ Ion Rădoi.
Portarul ghanez Ibrahim Dossey a decedat marți dimineața, la spitalul Bagdasar Arseni din București. Ibrahim Dossey a fost grav rănit într-un accident petrecut pe 13 septembrie, pe DN 1, în apropierea localității Breaza. El a intrat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral grav și o fractură craniană cu înfundare. În accident au mai fost rănite două persoane, o femeie în vârstă de 30 de ani și un copil de 9 ani, care nu au avut probleme grave.

 

În vârstă de 36 de ani, Dossey a devenit jucător liber de contract în vară, când și-a încheiat întelegerea cu Pandurii Târgu Jiu, echipă la care a evoluat două sezoane. Din cauza vârstei înaintate, dar și a deselor probleme medicale, conducerea grupării gorjene nu a mai dorit prelungirea contractului portarului ghanez.

 

Jucătorul ghanez a evoluat pentru prima oară în România la gruparea FC Brașov (2001-2003). A urmat apoi, în vara anului 2003, un transfer la formația Rapid București, dar s-a întors după jumătate de sezon la FC Brașov, clubul cu care a rămas sub contract până la finalul sezonului 2005/2006. În perioada când era sub contract cu FC Brașov, ghanezul a fost împrumutat pentru jumătate de an la formația Unirea Sânnicolau-Mare. Dossey a evoluat apoi, pentru două sezoane, la gruparea Pandurii Târgu Jiu.

 

Pe prima scenă a fotbalului românesc, Dossey a evoluat în 92 de partide, în vreme ce în liga secundă a disputat 37 de meciuri.

11 Dec. 2008, 13:47 Special
Pe aceeași temă