Hercule Master Chef. Un fotbalist de la Hercules Lupeni le știe pe toate: și cu mingea, și din cartea de bucate

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 05 Apr. 2014, 11:00 Special
Hercule Master Chef. Un fotbalist de la Hercules Lupeni le știe pe toate: și cu mingea, și din cartea de bucate
  • Raul Ungurianu (20 de ani), fundaș la Hercules Lupeni, în Liga a 4-a Hunedoara, are o poveste impresionantă
  • Fotbalistul a lucrat în Italia, în construcții și în agricultură, și susține că nu îi este teamă de muncă
  • Ungurianu e pasionat de tot ce înseamnă bucătărie românească
  • Își hrănește moralul cu un vis mai vechi: să ajungă cât mai sus pe treptele performanței
  • Raul are papile gustative sceptice: nu se lasă până nu prepară ce e mai bun pentru toți prietenii săi

În fotbalul județean, la nivel de amatori, sunt foarte mulți jucători care, pe lângă faptul că sunt talentați și mai excelează și în alte domenii, au și adevărate povești de viață. Este și cazul fotbalistului echipei Hercules Lupeni, Raul Ungurianu, apreciat de colegii săi și pentru fazele pe care le rezolvă în defensivă și pentru urcările în atac, dar și pentru felul în care se descurcă în bucătărie.

Fundașul echipei din Lupeni, Raul Ungurianu, nu excelează numai pe terenul de joc. Tânărul de 20 de ani are și alte talente ascunse de care, însă, colegii săi au avut ocazia să afle. Ungurianu este și șef în bucătărie, acolo unde se descurcă la fel de bine ca și pe gazon.

Jucătorul și-a descoperit acest talent încă de mic și, ori de câte ori are ocazia, gătește pentru familie, iubită, prieteni și colegi. „Bucătăria este o pasiune mai veche de-a mea și recunosc că petrec ceva timp acolo. Îmi place să gătesc orice, dar mai ales dulciuri. Gătesc pentru oricine vine la mine”, demarează Raul.

A evoluat la două echipe în Italia

Acesta afirmă că, în cazul în care în câțiva ani nu va ajunge la un nivel mai înalt în ceea ce privește fotbalul, atunci nu este exclus să-și dezvolte această pasiune în viitor. „Eu am muncit un an și jumătate în Italia și în construcții și în agricultură. Ba, mai mult, am și jucat fotbal la două echipe din ligile inferioare din Italia: UES Crucolesse și S.S Torreta. Nu îmi este  frică de muncă. Mi-aș dori să ajung mai departe cu fotbalul, având în vedere faptul că fac asta de la vârsta de șase ani”, spune jucătorul care a mai trecut prin curtea unei școli private de fotbal din Cluj, dar și pe la Uricani. „Ador  fotbalul, dar sunt pasionat și de tot ceea ce înseamnă bucătăria românească. În cazul în care nu mă voi realiza pe plan fotbalistic atunci cu siguranță voi pleca din nou la muncă în străinătate”, a concluzionat jucătorul antrenat acum de Dan Voicu.

Raul Ungurianu este pregătit și pentru meciul derby, de sâmbătă, cu Retezatul Hațeg, din Liga a IV-a Hunedoara. „Va fi un meci greu împotriva unei echipe care nu a  pierdut. Vrem să ne impunem pentru a demonstra că nu întâmplător am ajuns pe locul secund în clasament”, a încheiat fundașul.

Articol scris de Loredana JUGLEA

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 05 Apr. 2014, 11:00 Special
Pe aceeași temă