Golgheterul lui ASU Poli Timișoara este grav bolnav: „Mi-au extras trei litri de lichid din plămân. În 30 de minute aș fi fost mort pe teren”

Marius ANGHEL 23 Jan. 2015, 10:55 Special
Golgheterul lui ASU Poli Timișoara este grav bolnav:**
  • Golgheterul celor de la ASU Politehnica Timișoara, Sergiu Iorgovan, a fost diagnosticat cu o boală rară la plămâni, urmând să sufere o intervenție chirurgicală în Austria. În sprijinul său au sărit jucători din Liga 1 și nu numai, iar în prezent a fost strânsă suma de 7.500 de euro pentru atacant
  • Iorgovan vrea ca în toamnă să înceapă a doua facultate și să continue să joace fotbal după operație: „Sportul și școala merg perfect împreună atunci când le faci pe amândouă cu plăcere”, e de părere jucătorul

 

Pe 3 ianuarie, Sergiu Iorgovan a împlinit 22 de ani. Nu a sărbătorit alături de prieteni. Nici alături de iubită. Era pe un pat de spital din Timișoara, iar doctorii îl anunțau că i-au extras trei litri de lichid din plămâni. Iar greul abia începea pentru golgheterul celor de la ASU Politehnica Timișoara: „Am avut niște dureri în piept inițial, apoi la stomac. Am fost la medic și mi-a spus că nu am nimic. Totuși, am făcut o radiografie și o săptămână am fost tratat pentru pneumonie. Dar durerile continuau. Am făcut iar un control și, ca să vezi, mi-au descoperit apă la plămâni. Bun, măcar acum știam de ce am dureri atât de mari. Am fost internat și au încercat să scoată lichidul cu seringa, dar nu au putut. Mi-am zis >”, povestește Iorgovan.

A urmat operația. Când s-a trezit din anestezie, doctorii l-au anunțat că ar fi putut muri dacă s-ar fi întors direct în cantonamentul echipei și ar fi început pregătirea fizică. Trei litri de lichid au extras în timpul operației și nu acesta urma să fie finalul pentru atacantul lui ASU Politehnica Timișoara: „Au găsit o pată pe plămân. E ceva foarte rar și foarte grav”.


De un an joacă Iorgovan pentru ASU Politehnica Timișoara. A marcat 22 de goluri, dar promite ca, la revenire, să fie și mai bun: „O să revin cu forțe proaspete”. Sursă foto: Facebook

„În jumătate de an mă întorc la fotbal”

A făcut analizele în Austria. Acolo i-a fost recomandat să fie operat urgent. Nici gând de reunire, vizită medicală sau cantonament, așa cum își imagina atacantul la finalul lui 2014. Avea nevoie de bani, iar colegii nu au stat cu mâinile în sân. Au strâns 7.500 de euro într-un meci demonstrativ și au de gând să mai organizeze altele: „E destul de costisitor. Nu știu să spun exact cât, pentru că părinții se ocupă de asta. Doctorii de acolo mi-au spus că, dacă lucrurile vor evolua așa cum trebuie, în jumătate de an mă întorc la fotbal. Dar e departe de mine gândul ăsta. Sănătatea este cea mai importantă”. Are în continuare încredere în sistemul medical din România, deși vreme de aproape două săptămâni fie i s-a spus că nu are nimic, fie s-a tratat pentru ceva ce nu avea. Spune liniștit că pata de pe plămân este rară și probabil că medicii români nu sunt pregătiți pentru acest lucru.

E student în ultimul an la Managementul Mediului: „Mă fascinează mediul înconjurător, știu că poate e ciudată alegerea mea”. Vrea, din toamnă, să se înscrie și la a doua facultate, ceva mai aproape de pasiunea lui, la Educație Fizică și Sport. A pus însă puțină pauză. De la studii, de la fotbal.


Colegii au organizat un meci demonstrativ pentru Sergiu Iorgovan (foto centru), reușind să strângă 7.500 de euro din donații. Sursă foto: Facebook

În ajutorul lui Sergiu Iorgovan au sărit numeroși sportivi. Pe rând, Goian, Eric, Luchin, Herea, Florescu, Daniel Niculae, Nistor, Pușcaș, Bud și Alexa au atras atenția pe rețelele de socializare în privința atacantului, scoțând la licitație tricouri: „Am rămas impresionat, nu mă așteptam, nu credeam că mă vor ajuta fotbaliști din afară și din Liga 1. Vreau să le mulțumesc pe această cale acestora”, spune Iorgovan umil. Are 22 de ani, dar îți vine greu să crezi asta. Vorbește ca un om matur, trecut prin viață: „Știu, mi s-a mai spus. Eu, de felul meu, sunt un tip mai serios. Poate și pentru că șapte ani am fost plecat de acasă, departe de părinți”.

Se pregătește acum de operația din Austria. Ce urmează după, nu vrea să se gândească. Ia lucrurile pas cu pas și speră ca, peste ani, să joace în Liga 1 și să fie și acolo golgheter. Al lui ASU Politehnica Timișoara.

12 goluri a marcat Iorgovan în returul sezonului 2013-2014 pentru ASU Politehnica Timișoara

10 goluri a reușit să înscrie atacantul în turul sezonului 2014-2015 pentru ASU Politehnica Timișoara

Jucătorii care au făcut cunoscută problema lui Sergiu Iorogovan și care au contribuit cu bani pentru operația atacantului de 22 de ani:

Articol scris de Sorina Oprițescu

Stiai ca avem o pagina de Facebook în care discutam doar subiectele speciale?

Marius ANGHEL 23 Jan. 2015, 10:55 Special
Pe aceeași temă