FRF a hotărât data în care va stabili programul meciurilor pentru noul sezon din Liga 2 și 3. Două cluburi încă nu și-au cedat drepturile TV

Marius ANGHEL 05 Aug. 2015, 13:30 Special
FRF a hotărât data în care va stabili programul meciurilor pentru noul sezon din Liga 2 și 3.** Două cluburi încă nu și-au cedat drepturile TV

După ce a bătut în cuie componența celor două serii a noului sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, și a hotărât data de 29 august ca perfectă pentru startul campionatului, Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi ziua în care va avea loc țintarul jocurilor. Astfel, membrii celor 28 de cluburi înscrise și acceptate în noul campionat al eșalonului secund sunt așteptați vinerea viitoare, pe 14 august, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului pentru a extrage bilele din urne și a afla viitorul program de meciuri pe care îl vor avea în Liga 2.

Țintarul Ligii 3 ar fi trebuit să aibă loc, în mod normal, în aceeași zi, însă acesta a fost amânat câteva zile, pentru 18 august, de la ora 11:00. Cel de-al treilea eșalon fotbalistic al României e programat să înceapă pe 28 și 29 august 2015, însă federația are probleme serioase din cauză că multe cluburi nu au trimis cerere că într-adevăr vor putea începe noul sezon. Există riscul ca seriile formate deja să fie incomplete, deoarece multe echipe au situații incerte din punct de vedere financiar și FRF nu vrea să se ajungă în situația de a da drumul campionatului cu serii cu puține cluburi active și cu altele cu mult mai multe.

Ceahlăul și FC Rapid, singurele cluburi din Liga 2 care încă nu și-au cedat drepturile TV către FRF

În altă ordine de idei, cluburile din Liga 2 care au decis până acum, 5 august, să își cedeze drepturilor TV către FRF, pentru ca reprezentanții acestui forum să organizeze caietul de sarcini și licitația, a crescut la 26 față de 19 cât erau pe 29 iulie.

Singurele echipe care nu au făcut acest lucru sunt Ceahlăul și FC Rapid. Nemțenii sunt de acord cu această cedare, însă nu au cererea semnată de președintele italian Angelo Masonne, plecat din țară. În privința giuleștenilor, patronul Valerii Moraru anunța marți că are două propuneri de vânzare a drepturilor TV pentru partidele de pe Giulești, dar speră ca soluția FRF, licitația alături de celelalte cluburi, să se ridice la nivelul ofertelor actuale. Basarabeanul spunea că procesul insolvenței, în care se află clubul său, nu permite alegerea unei soluții financiare mai puțin avantajoasă și că va da un răspuns sigur federației, în privința cedării acestor drepturi pentru vânzarea la comun, în două-trei zile, altfel va negocia singur.

„Soluția federației, să se vândă la pachet drepturile TV printr-o licitație, este bună. Sunt convins că se poate ridica nivelul Ligii a II-a prin această soluție. Noi avem deja două oferte de vânzare și nu vrem să coborâm sub aceste două oferte. Asta pentru că noi suntem în insolvență și alegerea altei soluții mai puțin avantajoasă poate să nu fie aprobată de administratorul judiciar. Noi ne gândim și o să luăm o decizie în două-trei zile. O să comunicăm decizia și la federație. Este clar că Rapid are alte posibilități în Liga a II-a, singură ar putea să fie avantajată la aceste negocieri. Dar noi chiar ne dorim să se ridice nivelul în Liga a II-a, și dacă se apropie de cele două oferte atunci o să acceptăm”, a spus, marți, Valerii Moraru pentru Mediafax.

Constatăm astfel că printre cele 26 de cluburi care au decis să își cedeze drepturile TV către FRF se află și FCM Dorohoi, echipă care nu s-a reunit nici până în acest moment, iar posibila participare în noul sezon este aproape nulă. „Nu am reluat pregătirile. Am înscris echipa, deoarece speram într-o șansă a noastră de a veni sponsori lângă echipă. Sincer, îmi pare rău, pentru că, într-un fel, încurcăm competiția, dar nu este rea voință. Am sperat până în ultima clipă, n-a fost cazul. Nu ni s-a alăturat nimeni și, mai mult ca sigur, se va termina proiectul”, a spus, la radio Sport Total FM, antrenorul Vespazian Colban.


În noul sezon al Ligii 2, ediția 2015-2016, vom avea două serii cu câte 14 echipe fiecare în acest format:

SERIA I: Rapid București*, FC Oțelul*, FC Ceahlăul*, FC Clinceni, Gloria Buzău, ASC Bacău, Rapid CFR Suceava, Dacia Unirea Brăila, FCM Dorohoi, CS Balotești, ACS Berceni, Farul Constanța, Bucovina Pojorâta**, Dunărea Călărași**.

SERIA A II-A: Gaz Metan Mediaș*, FC Brașov*, Universitatea Cluj*, CS Mioveni, Metalul Reșița, Unirea Tărlungeni, Olimpia Satu Mare, CSM Râmnicu Vâlcea, FC Caransebeș, Șoimii Pâncota, FC Bihor Oradea, Chindia Târgoviște**, UTA Bătrâna Doamnă**, FCM Baia Mare**.

* echipe retrogradate din Liga 1
** echipe promovate din Liga a 3-a

Articol și foto de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 05 Aug. 2015, 13:30 Special
Pe aceeași temă