FOTO! Bănățenii vor să construiască un stadion de Champions League! Vezi variantele și cât îi va costa

31 Jan. 2012, 14:28 Special

După București, Cluj-Napoca și Ploiești, Timișoara e următorul oraș din România care ar putea avea o arenă ultramodernă.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Constantin Ostaficiuc, a prezentat astăzi un proiect pentru construirea unui stadion nou, de 30.000 de locuri, pe spațiul ocupat acum de arena „Dan Păltinișanu”.

Proiectul include și construirea unei noi săli de sport și, în funcție de locul pe care îl va ocupa sala, au fost prezentate trei variante ale proiectului. Prima va costa aproape 100 de milioane de euro, iar celelalte două, circa 86 de milioane de euro.

Varianta cea mai scumpă presupune situarea sălii de sport lângă stadion, parțial îngropată, astfel încât accesul să se facă la mijlocul gradenelor. Sala ar urma să aibă, în acest caz, o capacitate de 10.000 de locuri.

Celelalte două variante prezintă o sală de sport cu 9.000 de locuri și diferă prin poziționarea sălii de sport, care poate fi situată sub stadion sau se poate intersecta cu acesta.

Proiectul prezentat de CJT prezintă și exemple de stadioane comparabile cu cel care ar urma să fie construit la Timișoara: Estadio Municipal de Braga, Estadio de Guadalajara, VTB Arena Moscova, Kariaskaki Arena Pireu, St. Jakob Park Basel și Cluj Arena.

Articol scris de Radu FAUR

31 Jan. 2012, 14:28 Special
Pe aceeași temă