Foștii fotbaliști ai Oțelului sunt chemați să ajute pentru licitarea palmaresului echipei campioane din 2011. „E munca și pasiunea multor generații de oameni, fotbaliști și suporteri”

Foștii fotbaliști ai Oțelului sunt chemați să ajute pentru licitarea palmaresului echipei campioane din 2011.**

Cei trei foști fotbaliști ai Oțelului implicați în activitatea noului club roșu-alb-albastru, Sorin Haraga, Stelian Bordeianu și Iulian Apostol, spun la unison că palmaresul echipei campioane în 2011 nu poate fi cuantificat din punct de vedere juridic și, implicit, nu poate face obiectul unei tranzacții comerciale.

Cu toate acestea, Suporter Club Oțelul se pregătește pentru participarea la licitația în care vor fi scoase la licitație marca „Oțelul” și trofeele câștigate de-a lungul timpului, în condițiile în care ultima societate care a administrat activitatea echipei, FC Oțelul SA, a fost declarată în faliment.

„Palmaresul nu poate fi evaluat, dar este un moment important, pentru că, prin recuperarea trofeelor și a mărcii, acest proiect ar avea și mai multă credibilitate pentru publicul larg. Din punctul meu de vedere, aparțin tuturor gălățenilor și ar fi trebuit donate, eventual municipalității”, a afirmat Sorin Haraga, acum director sportiv al noului Oțelul.

Un punct de vedere similar are și antrenorul echipei de seniori SC Oțelul, Stelian Bordieanu: „Nu poate cumpăra nimeni palmaresul meu, al lui Hari (n.r. – Sorin Haraga) sau al lui Iulian (n.r. – Apostol). Dar prin recuperarea mărcii și a trofeelor s-ar fi face un mare pas, s-ar închide un cerc care ar aduce o mai mare legitimitate statutului nostru de continuatori a tot ceea ce înseamnă Oțelul Galați”.

Iulian Apostol, director de imagine al clubului, este convins că se vor găsi banii necesari pentru participarea la această licitație, unde prețul de start pentru lotul „marcă și trofee” este de 9.000 de euro. „Vom merge la licitație să redăm Galațiului ceea ce-i aparține. Este vorba de munca și pasiunea multor generații de oameni, fotbaliști și suporteri, de aceea consider că palmaresul este al gălățenilor. Suntem un club nou, nu avem buget mare, dar o să găsim resursele financiare necesare. Dacă va fi nevoie, o să facem un apel la gălățeni să dea o mână de ajutor, nu nouă, că nu e clubul nostru, ci comunității gălățene, că este clubul acesteia”, a spus fostul jucător al echipei naționale.

Cei de la Oțelul se așteaptă și la posibili contracandidați la licitație, în special din rândul colecționarilor profesioniști, astfel că vor încerca să aibă la dispoziție mai mult de 9.000 de euro. Pentru asta, Iulian Apostol cere sprijin în special de la foștii jucătorii și conducători ai Oțelului. „Mulți au câștigat bani buni la Oțelul, 9.000 de euro nu ar fi o sumă mare pentru ei să o strângă. Au fost sute de fotbaliști care la Oțelul s-au afirmat, împlinit și realizat ca oameni, îi așteptăm să vină alături de club și să sprijine concret participarea la această licitație”, mai spus Apostol.

Donațiile pot fi făcute în conturile bancare ale clubului deschise la BRD – RO59BRDE180SV07675471800 în lei și RO55BRDE180SV07675551800 în Euro – cu precizarea „donație licitație” la detaliile plății.

În ceea ce privește o eventuală persoană sau un grup care să participe cu întreagă sumă, cu scopul de a dona trofeele și marca către club, Iulian Apostol este precaut în ceea ce privește procedura. „În vremurile de astăzi, nu mai poți avea încredere în nimeni. Dacă spune cineva că va cumpăra marca și trofeele pentru a le dona clubului, iar noi nu licităm și ne trezim după că nu mai ajung la club? Dacă există vreo persoană sau grup care să aibă posibilități și intenții cu adevărat curate de a ajuta prin donație, procedura normală, după mine, ar fi să ne contacteze, să doneze banii necesari și să licităm noi”, a precizat directorul de imagine al SC Oțelul.

Licitația va avea loc în data de 23 februarie, de la ora 19:30, la Palatul Cesianu-Racoviță, din București.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sonia BACIU

Pe aceeași temă