Fostele glorii ale Bătrânei Doamne mai cred într-un miracol TU MAI CREZI?

Sebastian Siclovan 16 Feb. 2009, 11:12 Special
Fostele glorii ale Bătrânei Doamne mai cred într-un miracol ** TU MAI CREZI?

În cursul după-amiezii de sâmbătă a avut loc o nouă întrevedere între grupul de inițiativă compus din foștii jucători ai clubului UTA, reprezentat de Gheorghe Vaczi, Flavius Domide, Dorel Cura si Gabor Biro, și reprezentanții Suporter Club UTA, singurii activi, dar cu puteri limitate, dintre membrii Comitetului Director.

Pentru că pe relația foști jucători – suporteri a existat un scurt-circuit, legate de bănuiala primilor vizavi de-o reținere a suporterilor în a le acorda sprijinul, discuția a fost necesară și poate a lămurit lucrurile. Intențiile părților sunt aceleași: salvarea UTA-ei, numai că există diferențe legate de modalitatea în care ar urma să se realizeze această salvare. Foștii jucători ai Bătrânei Doamne mai cred într-un miracol, într-o salvare de ultimă oră, care să readucă UTA în campionat peste două săptămâni, în ciuda datoriilor foarte mari, în timp ce reprezentanții SCU și ai peluzei sunt convinși că blocajul este atât de mare, încât o înghețare a activității până în vară și reluarea ei din toamnă, în eșalonul județean, pe o societate nouă, par iminente.

 

Cu toate acestea, sâmbătă, s-au pus bazele unei punți comune. Părțile au căzut de acord ca foștii jucători, grupați în jurul lui Gheorghe Vaczi, să primească un mandat din partea clubului UTA, ori a lui Nicolae Bara sau a actualei conduceri, reprezentate de Dorin Stana și Ciprian Jurma. În baza mandatului, foștii jucători vor avea posibilitatea să contacteze oameni de afaceri și oficialități, dar și foști jucători ori creditori ai clubului UTA, în ideea de-a produce o deblocare de moment a situației Bătrânei Doamne.

 

Un prim pas pe care foștii jucătorii l-au făcut este legat de Mircea Petescu, fost jucător emblematic al UTA-ei. La începutul acestei săptămâni, Petescu este așteptat la Arad, pentru a fi pus la curent cu situația clubului UTA, iar ulterior ar urma să identifice, posibil în Olanda, resurse financiare pentru deblocarea grupării arădene. În paralel, foștii jucători vor continua discuțiile cu oficialitățile arădene.

 

Din punctul nostru de vedere suntem deschiși oricărei colaborări serioase. Nu suntem nebuni să acceptăm varianta falimentului și a reluării activității din județ, numai că ar fi un moft al nostru, ci pentru că pur și simplu s-au epuizat toate soluțiile. Dacă cineva își manifestă interesul real față de UTA, suntem deschiși colaborării. Dar ne referim la lucruri serioase, la o injecție financiară în valoare de aproximativ 600.000 de euro în maxim o săptămână, nicidecum la tatonări față de copii și juniorii UTA-ei. Au apărut deja personaje care dau târcoale și vor să vadă ce juniori mai are UTA și cum pot fi păcăliți pentru a fi duși la alte cluburi„, a subliniat Ciprian Jurma, membru în Comitetul Director al FCM UTA.

În cazul în care foștii jucători reușesc să sensibilizeze oameni de afaceri dispuși să ofere bani, este nevoie, în primul rând, de acordurile jucătorilor deveniți liberi de contracte din decembrie până acum. Aceștia ori trebuie plătiți – ceea ce ar însemna circa 500.000 de euro – ori trebuie convinși să accepte sume mai mici din salariile restante, pentru ca UTA să fie deblocată la FRF și să primească drept de joc. Foștii jucători mizează pe înțelegerea celor care au câștigat mult prea bine în ultimii ani la UTA, însă rămâne de văzut cum se vor raporta aceștia într-o asemenea eventualitate. De asemenea, sunt necesare și acorduri din partea clubului Steaua și a lui Marian Spiru, precum și o reorganizare rapidă a unei eventuale echipe care să joace în campionat, lucrurile fiind extrem de complicate, dar nu imposibil de realizat cu… bani.

 

Noi nu zicem că salvăm și că reușim, dar măcar vrem să încercăm, să fim împăcați. Dacă adunăm rapid niște bani, vom contacta jucătorii și vom încerca negocieri cu ei. De asemenea, putem discuta cu Spiru sau cu cei de la Steaua, să vedem ce iese. Repet, încercăm, nu avem de unde să știm că și rezolvăm ceva„, a subliniat Dorel Cura.

 

Sebastian Siclovan 16 Feb. 2009, 11:12 Special
Pe aceeași temă