UTA are conducere nouă, dar banii n-au apărut

21 Feb. 2009, 19:20 Seria 2
UTA are conducere nouă,** dar banii n-au apărut

Zi extrem de agitată, sâmbătă, pentru gruparea arădeană. Sosirea fostului finanțator Nicolae Bara la Arad a generat o serie de întâlniri și discuții, unele tensionate, la capătul cărora s-a ales o nouă conducere executivă a clubului, în ideea ca UTA să fie salvată de la faliment și să i se asigure minime resurse financiare pentru a relua campionatul.

 

În prima fază, în cadrul asociației FCM UTA au intrat 15 membri noi, alături de Suporter Club UTA, în general foști jucători, suporteri și oameni de afaceri. Apoi a fost ales un nou Comitet Director, compus din Nicolae Chiș (președinte, managerul hotelul Best Western Arad), Gheorghe Vaczi (fost jucător), Ciprian Jurma (Suporter Club UTA), Marin Lupaș (fost președinte) și Giovanni Catanzarti (om de afaceri). După alegerea noului organism de conducere, s-a oficializat ieșirea definitivă a lui Nicolae Bara din clubul arădean.

 

Noua conducere nu și-a asumat obiective, ci doar o tentativă de-a salva UTA. Prin urmare, Gabor Biro a fost mandatat să se ocupe de formarea unei echipe, pentru că UTA nu mai dispune de așa ceva, iar Dan Stupar este vehiculat ca posibil antrenor, în cazul în care se reușește rezilierea contractului lui Chirilă, pas pe care și l-a asumat noul președinte.

 

Din datoriile totale ale clubului, 2.2 milioane euro, jumătate nu vor pune probleme, deoarece reprezintă creditări ale lui Nicolae Bara și Sandu Ion, ambii promițând că nu vor emite pretenții. Cu toate acestea, deși se intenționează formarea unui lot, deblocarea echipei la FRF, prin noi acorduri cu clubul Steaua, Marian Spiru și jucătorii din cauza cărora echipa a fost neprogramată pentru datorii, nu există un buget clar, ci doar promisiuni legate de apariția unor bani.

articol scris de Sebastian ȘICLOVAN
 

21 Feb. 2009, 19:20 Seria 2
Pe aceeași temă