Florin Prunea plonjează pe sinteticul lui Vasile Jula

30 Dec. 2011, 11:09 Special
Florin Prunea plonjează** pe sinteticul lui Vasile Jula

Fostul portar al echipei naționale de fotbal a României va putea fi văzut vineri seara, într-o partidă memorabilă, pe terenul sintetic de la Baza Sportivă „Divino” din Zalău, ce-i aparține fotbalistului Vasile Jula. Florin Prunea a ales să-și petreacă noaptea dintre ani în Sălaj, soția acestuia, Lidia, fiind născută în satul Sântămărie, din comuna Sînmihaiu Almașului.

Având o relație de prietenie mai veche cu Vasile Jula, de pe vremea când acesta evolua în Liga I, la Universitatea Cluj, Gloria Bistrița, CFR Cluj și Dacia Mioveni, Prunea a dat curs cu plăcere invitației făcute de Jula, de a organiza o partidă amicală la Baza Sportivă a acestuia din urmă.

Va fi un meci în care se vor duela fanii echipei Dinamo, conduși, bineînțeles, de Prunea, și fanii echipei Steaua, conduși din teren de Lică Jula. „Sper să fie o partidă frumoasă, iar lumea să vină în număr cât mai mare, chiar dacă este vorba doar de un meci amical. Un lucru este sigur, nu va fi «blat»”, ne-a precizat, mai în glumă, mai în serios, actualul fundaș al echipei FC Zalău.

Florin Prunea și-a început cariera la Dinamo București în 1985, însă trei ani mai târziu s-a transferat la Universitatea Cluj, în orașul de la palele Feleacului cunoscând-o și pe Lidia, cea care avea să-i devină soție. În 1991, a câștigat alături de Universitatea Craiova atât titlul de campion, cât și Cupa României. În 1992, a revenit la Dinamo, unde a fost titular timp de șase sezoane.

În străinătate, a evoluat la trei echipe: Erzurumspor (Turcia), Litex Loveci (Bulgaria) și Skoda Xanthi (Grecia).

A strâns 40 de selecții pentru prima reprezentativă a României, alături de care a jucat la două Campionate Mondiale (1994 și 1998) și două Campionate Europene (1996 și 2000).

sursa: Magazin Sălăjean

30 Dec. 2011, 11:09 Special
Pe aceeași temă