Final de play-off în Liga 3, iată cele zece meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Când au loc turul și returul și cum se fac împerecherile pentru faza finală

Marius ANGHEL 20 May. 2023, 21:13 Liga 3
Final de play-off în Liga 3, iată cele zece meciuri din faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Când au loc turul și returul și cum se fac împerecherile pentru faza finală

Play-off-ul din acest sezon de Liga 3 s-a încheiat astăzi, 20 mai 2023, iar ultimele trei necunoscute în privința următoarei faze a campionatului au fost rezolvate.

Șoimii Lipova a terminat pe locul 2 în Seria 8 a Ligii 3. Metalul Buzău e campioana Seriei a 2-a, CSM Râmnicu Sărat a căzut pe 2

Şoimii Lipova a câștigat, ieri, acasă, cu 2-1 meciul cu Crişul Chişineu Criş și și-a asigurat locul 2 în Seria 8, astfel că o va întâlni în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2 pe CSM Deva, campioana Seriei a 7-a.

Astăzi, în Seria 2 s-a decis cine termină pe locul 1 și cine va fi pe locul 2. Metalul Buzău și-a câștigat jocul de acasă cu Aerostar Bacău, scor 5-2, a profitat de eșecul celor de la CSM Râmnicu Sărat la Unirea Braniștea, scor 2-3, și și-a reluat poziția de lider. Astfel, CSM Râmnicu Sărat, calificată și ea în baraj de câteva jocuri, a terminat pe locul 2.

În faza semifinală a barajului, CSM Râmnicu Sărat va întâlni Foresta Suceava, liderul din Seria 1, în timp ce Metalul Buzău va juca împotriva celor de la Ceahlăul Piatra Neamț, a doua clasată în Seria 1.

Faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, manșa tur:

  • B1: CSM Râmnicu Sărat (Locul 2, Seria 2) – Foresta Suceava (Locul 1, Seria 1)
  • B2: Ceahlăul Piatra Neamț (L2S1) – Metalul Buzău (L1S2)
  • B3: SC Popeşti Leordeni (L2S4) – CS Afumați (L1S3)
  • B4: Farul Constanța 2 (L2S3) – CS Tunari (L1S4)
  • B5: Viitorul Dăeşti (L2S6) – CS Blejoi (L1S5)
  • B6: CSO Plopeni (L2S5) – CSM Alexandria (L1S6)
  • B7: Șoimii Lipova (L2S8) – CSM Deva (L1S7)
  • B8: ACSO Filiași (L2S7) – CSM Reșița (L1S8)
  • B9: Gloria Bistrița Năsăud (L2S10) – Corvinul Hunedoara (L1S9)
  • B10: Unirea Ungheni (L2S9) – FC Bihor Oradea (L1S10)

Echipele gazdă în manșa tur sunt cele clasate la finalul play-off-ului pe locul 2 în seriile lor.

Meciurile au loc în data de 24 mai, turul, și 27 mai, returul.

  • Foresta Suceava, SC Popeşti Leordeni, CS Afumați, CS Tunari, Viitorul Dăeşti, CSM Deva, CSM Reșița, Corvinul Hunedoara și FC Bihor Oradea (când se numea CA Oradea) au jucat și în sezonul trecut cel puțin în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

Faza finală a barajului de promovare se joacă pe 3 și 7 iunie

Faza finală a barajului de promovare în Liga 2 are loc în data de 3 iunie, turul, și 7 iunie, returul. Pentru aceste cinci jocuri se va trage la sorți, luni, pentru stabilirea primelor echipe gazdă.

Jocurile vor fi împerecheate astfel după disputarea fazei semifinale:

Învingătoarea B1 – Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 – Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 – Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 – Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 – Învingătoarea B10

  • În urma abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute. Ulterior, dacă egalitatea persistă, se execută lovituri de departajare.

Ca și în sezonul trecut, Corvinul Hunedoara a terminat campionatul regular (19 meciuri) și play-off-ul (9 jocuri) fără să fie învinsă. Anul trecut, în ciuda acestei performanțe, rata promovarea în Liga 2 în ultimul joc, contra Minaurului Baia Mare, echipă care acum a retrogradat din Liga 2. Invincibilă sezonul trecut era și CSM Reșița, care, la fel, pierdea barajul și promovarea în fața celor de la CSC Dumbrăvița. Timișorenii s-au menținut în eșalonul secund.

Foto din colaj: Metalul Buzău (Aurelian Trifan) și Sport Arad

Marius ANGHEL 20 May. 2023, 21:13 Liga 3
Pe aceeași temă