Experiența turcească a lui Botezatu a fost încununată cu o promovare. „Jucam cu 9.000 de spectatori în tribune la Liga 4”

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 18:11 Special

Bogdan Botezatu este un tânăr sucevean foarte talentat, care a început fotbalul în localitatea natală, la CS Gura Humorului, după care a evoluat la Bucovina Pojorâta. La începutul acestui sezon s-a transferat tot în eșalonul al treilea, la Știința Miroslava, după ce efectuase pregătirea de vară cu Ceahlăul Piatra Neamț.

„Am fost cu Ceahlăul în cantonament în Serbia, dar n-am acceptat propunerea lor. Am avut mai multe oferte, dar am ales să joc la Știința Miroslava, asta și pentru că sunt student la Iași”, a declarat Botezatu. La Miroslava, Bogdan s-a impus rapid, iar după o jumătate de sezon a prins un transfer în Turcia, la formația de Liga a IV-a Terkidagspor, unde a ajuns chiar în primele zile ale anului 2015, împreună cu fostul atacant al Cetății și al Rapidului Suceava, Adrian Caragea.

„Nu regret niciun moment că am acceptat oferta din Turcia, mai ales că această experiență a fost încununată cu succes. Am evoluat titular în toate partidele, izbutind alături de colegii mei să promovăm în Liga a III-a. Oamenii de aici au fost OK, s-au purtat frumos cu mine, însă atmosfera la meciuri a fost cu adevărat excepțională. Partidele de acasă le jucam cu 9.000 de spectatori în tribune, iar la meciurile din deplasare eram însoțiți constant de 1.000 de fani. Nivelul fotbalistic la care am evoluat este asemănător cu cel la eșalonului al treilea din România, însă condițiile de pregătire și infrastructură sunt de top. Am jucat numai pe terenuri bune și am fost cazat numai la hoteluri de cinci stele”, a precizat mijlocașul în vârstă de 22 de ani.

Chiar dacă a lăsat o impresie foarte bună la Terkidagspor, Bogdan Botezatu este acum în căutarea unei alte experiențe. „În Liga a III-a turcească au voie să joace numai fotbaliști autohtoni, așa că nu știu exact ce-mi rezervă viitorul. Mai am un an de contract cu Știința Miroslava, însă eu cred că a venit momentul să-mi încerc norocul mai sus, măcar la nivelul Ligii a II-a din România. Întotdeauna am avut încredere în mine și în ceea ce pot face”, a mărturisit fotbalistul originar din Gura Humorului.

Dacă lui Botezatu i-a mers în Turcia din plin, nu la fel au stat lucrurile în ceea ce-l privește pe Adrian Caragea. Fostul atacant al Cetății și al Rapidului Suceava a suferit o accidentare groaznică la un antrenament, ruptură de ligamente încrucișate la genunchi, însă cei de la Terkidagspor nu l-au lăsat de izbeliște, ajutându-l să se opereze la o clinică din Turcia.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Apr. 2015, 18:11 Special
Pe aceeași temă