EXCLUSIV | Transformare incredibilă pentru un fost idol din Giulești: „Eram aproape să fiu pe lista fotbaliștilor morți”. A lăsat moartea în ofsaid după o operație pe cord deschis

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2019, 19:05 Actualizat: 21 Jun. 2019, 19:06 Special

Transformare incredibilă pentru un fost idiol din Giulești. A lăsat moartea în ofsaid după o operație pe cord deschis, iar acum s-a întors la marea iubire, fotbalul.

„M-am îndepărtat de fotbal, am ieșit cu un gust amar și nu îmi mai stă gândul la asta. Acum o să dau la Medicină dacă tot am avut această problemă. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că totul a fost descoperit la timp și, chiar dacă nu este plăcută o operație pe cord deschis, nu este așa grav pentru că, repet, asta a fost șansa mea să trăiesc”. Vorbele sunt rostite de Romeo Stancu (41 de ani), în urmă cu trei ani, după ce a ieșit învingător din meciul vieții. Complice cu bisturiul, Romică a depășit momentul greu și acum pare că a revenit la vechea sa iubire, fotbalul.

Dacă anii de performanță au rămas în urmă, cu amintirile, trofeele și dezamăgirile lor, în prezent mijlocașul care a evoluat în decursul carierei pentru Poli Timișoara, Rapid, Oțelul sau CS Mioveni, joacă de plăcere. După ce în urmă cu aproximativ patru ani a driblat moartea, fostul rapidist fiind operat de cord deschis, Stancu a depășit momentul greu, este antrenor de juniori și, în fiecare săptămână, se relaxează pe terenul de minifotbal, în competiția Victory Cup Casa Pariurilor. Alături de prieteni, adică alături de rapidiști. De fanii rapidiști. Stancu și mai tinerii săi colegi îmbracă tricoul echipei intitualată sugestiv, 1923.ro. Greu de recunoscut după ce a luat kilograme bune, fostul mijlocaș ascuțit din Giulești încântă prin execuțiile sale. Fotbalul nu se uită, chiar dacă mișcările sunt mult mai greoaie. Stancu a înscris deja de trei ori în această ediție de campionat, echipa sa ocupă prima poziție în Liga 3A, iar la fiecare meci în care „Romică” intră pe teren, show-ul este garantat. Mai greu e cu condiția fizică.

„Eram aproape să fiu pe lista foștilor fotbaliști care au murit”

În urmă cu aproximativ patru ani, Romeo Stancu a trecut prin cumpăna vieții sale. Fotbalistul a fost diagnosticat cu o problemă gravă la inimă, a fost supus unei intervenții chirurgicale pe cord deschis, care, din fericire, a fost un succes.

„Eram aproape să fiu pe lista foștilor fotbaliști care mor. Uită-te și tu câte s-au întîmplat în ultima perioadă. Foști fotbaliști care au avut o activitate sportivă intensă și imensă și-au găsit sfîrșitul prematur. Bine că am descoperit problema la timp, altfel putea să mi se închidă lumina în orice moment. Am leșinat deodată. M-am dus la consult și mi s-a descoperit faptul că mușchii inimii sugrumau o venă. Sângele nu mai era bine pompat, dar sunt un caz fericit, pentru că am descoperit devreme și nu am avut nevoie de by-pass-uri sau cine știe ce altceva, cum au alții. Numai că nu mai am voie să mă agit.Trebuie să nu mai pun la suflet nimic, să îmi văd liniștit de viață. Nu știu ce se putea întîmpla, pentru că problemele deveneau din ce în ce mai serioase”, și-a povestit Stancu  drama, imediat după ce a depășit momentul critic.

Romeo Stancu joacă alături de Petre Marin, Ghionea, Paraschiv, Rădoi și Bănel

Romeo Stancu nu este singurul fost fotbalist care, după ce s-a retras din cariera profesionistă, a ales minifotbalul. În competiția Victory Cup Casa Pariurilor, una dintre cele mai dezvoltate din România, evoluează și alți grei ai fotbalului românesc. Foștii steliști Petre Marin, Sorin Paraschiv, Sorin Ghionea, Bănel Nicoliță și, atunci când programul de la naționala de tineret permite, chiar și Mirel Rădoi. Steliștii sunt campioni cu formația Old New Stars, aceștia l-au cooptat în lot și pe Bogdan Pătrașcu, în timp ce „chinezul” Cristian Dănălache sau rapidistul Andrei Ciolacu le-au fost rivali idolilor din Ghencea. 

Articol scris de Cătălin MUREȘANU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 21 Jun. 2019, 19:05 Actualizat: 21 Jun. 2019, 19:06 Special
Pe aceeași temă