EXCLUSIV | Căpitanul Ceahlăului, invitat de Federația Albaneză la meciul de debut al țării sale la EURO 2024. Azdren Llullaku are inima împărțită la turneul final și vorbește despre viitorul său la Piatra Neamț

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2024, 13:46 Special
EXCLUSIV | Căpitanul Ceahlăului, invitat de Federația Albaneză la meciul de debut al țării sale la EURO 2024. Azdren Llullaku are inima împărțită la turneul final și vorbește despre viitorul său la Piatra Neamț

Naționala Albaniei va juca în Germania pentru a doua oară la un turneu final de Campionat European, după ediția din 2016.

Albanezii fac parte din Grupa B, una teribilă, din care mai fac parte Spania, Italia și Croația, iar în meciul de debut întâlnesc chiar campioana en-titre, Italia.

Gest superb al Federației Albaneze de Fotbal. Avion charter pus la dispoziția foștilor internaționali, între care și Azdren Llullaku

La meciul de astăzi seară cu Italia, programat de la ora 22:00, pe arena BVB Stadion Dortmund, primul al Albaniei la EURO, vor asista câteva zeci de mii de fani albanezi, între care și mulți foști internaționali. Federația Albaneză de Fotbal a pus la dispoziția foștilor jucători ai echipei naționale un avion charter, iar printre invitații la acest meci s-a numărat și atacantul Ceahlăului, Azdren Llullaku (36 de ani), care nu va fi prezent, însă, la joc.

”Va fi un EURO foarte interesant. Eu sper ca Albania și România să facă o figură frumoasă. Și Italia e una dintre favoritele mele, o echipă de la care toată lumea așteaptă să meargă cât mai departe. Trebuia să merg la meciul cu Italia, de la Dortmund, pentru că Federația din Albania a organizat ceva foarte frumos pentru foștii jucători care au jucat la echipa națională. A pus la dispoziție un avion charter, hotel, tot ce trebuie, pentru a vedea meciul cu Italia de la Dortmund. Ar fi trebuit să merg și eu, dar nu am mai apucat, pentru că am avut niște treburi de rezolvat. Sunt mulți foști internaționali care vor merge, stadionul va fi plin de suporteri din Albania, vreo 50.000. Și e acest gest foarte frumos al federației”, a declarat, pentru Liga2.ro, Azdren Llullaku, căpitanul Ceahlăului.

Azdren Llullaku e cu inima împărțită la EURO

”Lulu”, așa cum îl alintă fanii, are trei favorite la EURO 2024. Firesc, în capul listei se află țara sa Albania, apoi România, țara ”adoptivă”, în care joacă de mulți ani, iar a treia este Italia, țara unde locuiește familia sa.

”Interesant este că jucăm chiar cu Italia în primul meci. Sper ca Albania să producă marea surpriză și să câștige. Avem un grup foarte frumos, mi se par foarte în formă și sper să facă o figură frumoasă.
O posibilă surpriză? Chiar Albania. Mizez pe forța grupului. Întotdeauna. Și când am fost eu a fost un grup puternic. Asta contează foarte mult oriunde mergi. În ceea ce privește Italia, a treia favorită a mea, nu mai e sperietoarea din urmă cu mai mulți ani, dar poate ajunge departe. Depinde cu cine va juca în optimi. Iar turneul final cred că va fi câștigat de Franța”, a declarat Azdren Llullaku.

România poate trece de grupe, crede Llullaku

Azdren Llullaku este de părere că România poate trece de faze grupelor, unde va întâlni Belgia, Slovacia și Ucraina, dar nu înțelege ultimul rezultat din amicale, 0-0 cu modesta Liechtenstein.

”România este a doua mea favorită la EURO. Sincer, cam surprinzător rezultatul cu Liechtenstein, 0-0. Dacă îți propui ceva, cu echipele astea trebuie să arăți ceva mai mult. Ok, e un amical, nu contează, dar totuși trebuie să arăți ceva mai mult pentru oameni, pentru fani, pentru cei de la televizor. Din punctul meu de vedere, trebuie să lupți și să demonstrezi mai mult pe teren, chiar dacă e doar un amical. Îmi doresc să treacă de grupe. Dar depinde cum începi. Dacă va câștiga cu Ucraina, deși e foarte greu, prinzi încredere și curaj. Vor fi mulți români la meciuri. Dacă faci un pas greșit în primul meci șansele vor fi foarte mici. Dar cu un rezultat bun, cu entuziasm, cu curaj, cu suporteri, poți merge mai departe. Clar, Albania, România, Italia sunt favoritele mele, în această ordine”, a mai spus atacantul albanez, care a ajuns prima dată în România în vara anului 2012, la Gaz Metan Mediaș, iar de atunci, cu mini excepții, a evoluat în țara noastră inclusiv pentru Poli Iași, Astra, Concordia Chiajna și Ceahlăul Piatra Neamț. Cu aceasta din urmă a semnat în vara trecută.

Ceahlăul are prioritate. ”Mai aștept câteva zile și voi lua o decizie”

Llullaku nu a ajuns încă la un acord pentru a prelungi contractul cu Ceahlăul, dar spune că formația neamțeană are prioritate în momentul de față. Sub Pietricica, Llullaku va fi antrenat de fostul său secund de la naționala Albaniei, Marco Veronese, instalat de curând în funcție.

”Trebuie să mă întâlnesc cu patronul, să vorbim, să vedem dacă găsim o soluție. Dacă va fi ok pentru ambele părți, continui la Ceahlăul. Eu mi-aș dori să continui, pentru că m-am simțit bine la Piatra Neamț. Dar e important ca lucrurile să fie ok, să nu mai fie problemele din sezonul trecut. Aștept un răspuns din partea patronului. Au fost ceva discuții din Italia și din România, dar Ceahlăul are prioritate, pentru că m-am simțit foarte bine la Piatra. Mai aștept câteva zile și voi lua o decizie săptămâna viitoare. Pe noul antrenor Marco Veronese îl cunosc, a fost secund la naționala Albaniei. E o persoană foarte de treabă, un profesionist. A fost și jucător la Inter câteva meciuri, cu siguranță știe fotbal, are doar lucruri bune să ne învețe”, a punctat Azdren Llullaku.

În sezonul recent încheiat de Liga 2, Llullaku a evoluat în 24 din cele 25 de meciuri din campionat, în toate a început ca titular, dar de 22 de ori a fost înlocuit. A strâns 1676 de minute pe teren și a înscris 5 goluri, fiind al doilea marcator al echipei, la egalitate cu Marius Sabu și Matei Moraru și după Patrick Petre, cu 7 reușite.

Narcis POHOAȚĂ 15 Jun. 2024, 13:46 Special
Pe aceeași temă