Dumitru Paul: „Vreau să joc cu un rinichi”

Mihai Andries 30 Apr. 2013, 20:19 Special

Portarul care va împlini luna viitoare 23 de ani de abia așteaptă să revină pe teren, chiar dacă îi lipsește splina și un rinichi. Dumitru Paul a vorbit pentru Pro Sport despre sfaturile doctorilor, despre cei care l-au ajutat și despre întâlnirea cu utistul Dosso, care i-a cauzat accidentarea.

Cum te mai simți?
Sunt mult mai bine. Azi mi-au scos firele și nici dureri nu prea mai am.

Cum a fost sâmbătă, la meci?
N-am rezistat, am stat doar 15-20 de minute. A fost prea mult pentru mine să stau pe scaun atâta timp. Abia ieșisem din spital, toată săptămâna stătusem întins și am simțit o stare de amețeală.

Te mai gândești la o revenire pe teren?
Sigur că da. Acum, doctorii mi-au spus să stau trei luni fără să fac mișcare, apoi să încep ușor cu alergări și cu abdomene. Și cu mult bazin.

Iei în calcul varianta transplantului, ca să poți juca din nou?
Cu transplantul e mai complicat. Am înțeles că s-a dat o lege, că dacă rinichiul sănătos funcționează 100%, nu ai prioritate la transplant. Dar o să încerc să joc cu un rinichi. Sper să pot să joc cu un rinichi.

Nu e riscant?
Este riscant, dar voi fi consultat de o comisie de doctori și ei se vor pronunța. Eu sper să mă fac sănătos și să primesc dreptul de a juca.

În cazul în care nu vei mai putea juca, te-ai gândit ce vei face?
Nu, nu am nicio idee. Tot timpul m-am concentrat numai pe fotbal, m-am dedicat fotbalului. Am neglijat școala pentru fotbal și nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi dacă nu voi mai putea juca.

Colegii te-au sprijinit în perioada asta?
Da, le mulțumesc mult pentru tot. Au ieșit înaintea meciului de sâmbătă cu mesajul că sunt alături de mine, m-au ajutat și din punct de vedere material, atât ei, cât și domnul Ghilea, domnul Farcaș. Și jucătorii din Liga I au strâns bani, m-a sunat Cristi Bud și mi-a spus că o să vină săptămâna asta pe la mine. Le mulțumesc tuturor.

Cum a fost întâlnirea cu Dosso?
Când a intrat în salon, era foarte marcat, ba chiar parcă era speriat. I-am spus să stea liniștit, că lucrurile astea se întâmplă în fotbal.

Cum comentezi justificarea medicilor din Arad?
Nu discut. Dacă n-au fost în stare să îmi facă un ecoabdominal, ce să zic? Bine că am terminat cu spitalele, sper să uit cât mai curând episodul ăsta, să fiu sănătos și să joc iar fotbal.

Articol scris de Radu FAUR
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 30 Apr. 2013, 20:19 Special
Pe aceeași temă