DREPT LA REPLICĂ‚ | Pandurii Târgu Jiu spune un NU hotărât rasismului

Mihai Andries 08 Mar. 2015, 09:59 Special
DREPT LA REPLICĂ‚ |** Pandurii Târgu Jiu spune un NU hotărât rasismului

Clubul Pandurii Târgu Jiu se vede nevoit să ia atitudine ca urmare a declarațiilor apărute în presă ale jucătorului Abdoulaye Diarra, component al echipei Millenium Giarmata, precum și la adresa articolului apărut pe siteul Liga2.ro sub titlul „Insultat de suporterii satelitului Pandurilor, Diarra a fost eliminat pentru că le-a răspuns prin gesturi: >”.

Din start menționăm faptul că Diarra a fost eliminat în minutul 80 al partidei dintre Pandurii 2 Târgu Jiu și Millenium Giarmata, meci disputat vineri la Rovinari, pentru semne obscene arătate spectatorilor prezenți la meci. Diarra susține că a fost provocat de spectatori prin scandări rasiste pe toată durata meciului și de aceea a reacționat de o asemenea manieră și a fost trimis mai devreme la cabine. Ei bine, acest lucru este departe de adevăr.

Pe tot parcursul partidei, între spectatorii prezenți la meci și jucătorul în cauză a fost o situație de ignorare reciprocă. Nimeni, dar absolut NIMENI nu i-a adresat vreun cuvânt jucătorului de la Giarmata, acest fapt putând fi confirmat de oricare dintre persoanele prezente la partida de la Rovinari.

În minutul cu pricina, minutul 80, jucătorul Abdoulaye Diarra, din proprie inițiativă și fără să fie provocat de NIMENI, a pornit un conflict cu unul dintre tinerii jucători ai echipei noastre, împingându-l pe acesta și reproșându-i probabil o fază petrecută mai devreme. Ca urmare a propriei sale atitudini, Diarra a primit un cartonaș galben, menit să-l calmeze, din partea centralului care a fost informat în această privință de către arbitrul asistent de pe partea cu tribuna.

În acel moment, spectatorii i-au reproșat pe bună dreptate lui Diarra comportamenul nesportiv de care dădea dovadă, dar FĂ‚RĂ‚ a apela la scandări rasiste, așa cum pretinde jucătorul în cauză. Pe fondul nervilor provocați probabil și de faptul că echipa sa era condusă cu scorul de 1-2, Diarra le-a arătat un semn obscen spectatorilor și a văzut DIRECT cartonașul roșu din partea arbitrului și nu al doilea cartonaș galben așa cum susține în pledoaria sa menită a-i justifica comportamentul nedemn de un fotbalist profesionist.

În concluzie, fotbalistul Abdoulaye Diarra a fost eliminat ca urmare a propriului său comportament și nu ne rămâne decât să remarcăm cu regret că se încearcă fabricarea unui incident rasist acolo unde nu este cazul. Suntem convinși că raportul arbitrului și cel al observatorului de joc va aduce lumină în acest caz și va confirma ceea ce noi am menționat în acest comunicat de presă.

De altfel, suporterii echipei Pandurii Târgu Jiu nu au fost implicați niciodată în astfel de subiecte, ba mai mult, sunt recunoscuți pentru afinitatea care le-o poartă jucătorilor de culoare care au trecut sau care încă sunt în cadrul echipei noastre.

Spre exemplu, ivorianul Ousmane Viera a fost un jucător extrem de iubit la Târgu Jiu și chiar căpitan al formației noastre într-o anumită perioadă în timp ce brazilianul Eric de Oliveira este preferatul tuturor fanilor gorjeni și unul dintre cei mai iubiți jucători care au îmbrăcat vreodată tricoul echipei noastre.

 

Mihai Andries 08 Mar. 2015, 09:59 Special
Pe aceeași temă