Dinamo și Farul au pornit cu dreptul la juniori A

06 Jun. 2009, 21:00 Special

Pe stadionul "Florea Dumitrache" au avut loc azi primele meciuri ale turneului semifinal organizat la București la juniori republicani (născuți în 1990 și mai tineri). Ziua a început cu meciul republicanilor dinamoviști (foto, alb-roșu) care au trecut cu 3-2 de echipa Petrolului (foto, galben), iar în al doilea meci al zilei, Farul (foto, alb-albastru) a trecut cu același scor de Interstar Sibiu (foto, albastru).

 

În linii mari, toate echipele, exceptând Interstarul, au folosit jucători cu destule meciuri în picioare în Liga a II-a (Dinamo și Petrolul) sau a III-a (Farul). Sârbul Lekic la Dinamo și nigerienii Uche și Mansur la Farul au fost singurii juniori străini folosiți în prima zi a turneului.

Revenind la meciuri, dinamoviștii conduși de pe margine de fosta glorie Marin Dragnea au avut un start fulminant în fața ploieștenilor, terminând prima repriză cu un neverosimil 3-0, prin golurile marcate de Voican, Topor (din penalty) și Pavăl. Alb-roșii au avut câțiva jucători în formă bună, ieșind în evidență tripleta ofensivă Pavăl – Bădăuță – Voican, sârbul Lekic, dar și fundașii Ioniță și Topor. Asta nu înseamnă că ceilalți au fost mai prejos, cel puțin în prima repriză.

 

Dacă scorul la pauză ar fi fost mult mai mare, nimeni nu ar fi avut nimic de comentat, însă în fotbal ocaziile ratate se răzbună și, după pauză, ploieștenii au avut o revenire miraculoasă în două minute, prin golurile lui Năstase și Baroian. Deranjul în defensiva dinamovistă a fost mare la ambele goluri. La primul, o minge a căzut pe spatele căpitanului Alexandru Andrei și a fost preluată undeva la centrul terenului de micuțul vârf Năstase al cărui sprint spre buturile lui Ioan nu a mai putut fi stopat de nimeni. La al doilea, nou-intratul Gherghină a fost prins pe picior greșit de driblingul tehnicului Baroian.

Din acest moment, Dinamo s-a trezit din pumni încet-încet și și-a dat seama că poate pierde un meci pe care l-a avut în mână. Finalul a fost intens, cu Petrolul atacând în disperare, chiar și cu portarul, pentru a obține egalarea. În cele din urmă, scorul a rămas neschimbat și Dinamo a câștigat la limită după o repriză a doua în care a jucat foarte slab. Deși au avut un reviriment în startul reprizei a doua, petroliștii au rămas cu satisfacția de a fi înscris două goluri superbe, remarcații lor fiind Baroian, Năstase, Stoica, Munteanu și chiar și portarul Petre.

 

În al doilea meci al zilei, Farul a demarat și ea în trombă, căpitanul Ștefan Sandu și nigerianul Mansur au dus repede scorul la 2-0. Sibienii au reintrat în joc prin reușita lui Koprich, dar Ștefan Sandu nu a fost de acord și a refăcut diferența de două goluri în favoarea constănțenilor. Splendida execuție a lui Voina avea să readucă speranțele în tabăra sibienilor.

A doua repriză avea să însemne un asalt continuu al sibienilor la poarta lui Alexe. Campioni en-titre, constănțenii s-au văzut nevoiți să apere cu dinții fragilul avantaj, în condițiile în care și norocul a fost de partea lor în cel puțin două rânduri. Mult mai mici ca statură decât adversarii din Constanța, cei de la Interstar au impresionat prin dăruire și mai ales printr-o tehnică excelentă. Micuții Drăgoi și Dumitru au dat adevărate recitale în câteva rânduri printre fundașii Farului.

Un moment aparte a avut loc în a doua repriză a partidei când, iritați de evoluția lui, tehnicienii l-au scos din teren pe căpitanul Sandu, reproșându-i că a jucat efectiv doar 20 de minute, deși ar fi trebuit să dea un exemplu pozitiv colegilor.

Finalul le-a aparținut sibienilor care ar fi meritat egalarea, dar lovitura de grație era să o dea nigerianul "Uche" Okoro în ultimele secvențe ale meciului, când a ratat o ocazie imensă de 4-2.

Duminică au loc meciurile celei de-a doua zile după programul: Internațional – Dinamo (ora 9,30), Dunărea Galați – Farul (ora 11,45).

 

Fișa meciurilor:

Dinamo 3-2 Petrolul (Voican, Topor – 11m, Pavăl / Năstase, Baroian)

Ioan – Pahomi, M. Ioniță, Topor – Stan, Al. Andrei (c), Lekic, Fl. Anton – Voican, Bădăuță, Pavăl. Au mai jucat: Ciocâlteu, Gherghină, Cazacu, G. Ion, Simion. Antrenor Marin Dragnea

Al. Petre – Chelbea, Adr. Ioniță (c), M. Gheorghe, M. Petrescu – M. Dinu – Baroian, C. Popa, Munteanu, C. Stoica – B. Năstase. Au mai jucat: Dumitrache, Neagu, Manole, Voinea. Antrenor Nouraș Nicorescu

Farul 3-2 Interstar (Șt. Sandu 2, Mansur / Hoprich, Voina)

Alexe – I. Sandu, Tudorache, Lăzărescu, Ciocicu – Angelis – Șt. Sandu (c), Ștefănescu, Iovănescu – Uche Okoro, Mansur. Au mai jucat: Forminte, Drăghici, Siti, Tararache. Antrenor Dumitru Antonescu

D. Pârvu (c) – Dumitrașcu, Condrea, Marcu, Pehoiu – Dumitru, Hoprich, Dumitra, Staicu – Drăgoi, Voina. Au mai jucat: Sădeanu, Dragomir, Cârstea, Neamțu. Antrenor Daniel Murășan

 

 

Articol și foto de Mihai Andrieș

06 Jun. 2009, 21:00 Special
Pe aceeași temă