Dinamo în finală!

07 Jun. 2009, 18:14 Special

Porniți cu prima șansă la calificarea în finala turneului de la București, dinamoviștii au tremurat serios pentru obținerea victoriei în meciul de azi de dimineață de pe stadionul "Florea Dumitrache".

Cu aceeași formulă ca în prima zi, alb-roșii au simțit fiori pe șira spinării, deși afară a fost o căldură infernală. Internaționalul din Curtea de Arges, club al cărei echipă de seniori a promovat ieri în Liga I, a avut un start de meci excepțional. Dinamoviștii, aureolați de victoria din prima zi, păreau că nu s-au trezit din somn – meciul a început la 9,30.

Nemulțumit de evoluția echipei sale, Marin Dragnea a început să își certe elevii și a avut surpriza ca unul din ei să comenteze "în front". Gestul sârbului Lekic nu a fost trecut cu vederea de tehnicianul dinamovist, care l-a scos imediat la încălzire pe Ciobai pentru a-l schimba pe recalcitrant. Nici măcar faptul că, la 2-3 minute de la incidentul menționat, Lekic a scos o minge de pe linia porții nu a contat pentru Dragnea. Insubordonarea elevului său a fost taxată și sătmăreanul Ciobai a intrat pe teren. Și ce inspirată se va dovedi a fi schimbarea făcută…

Repriza a doua a adus un plus în tabăra lui Dinamo. Atacurile alb-roșiilor au crescut în intensitate, dar la capitolul finalizare au lăsat de dorit. Unul dintre cei mai buni jucători din meciul cu Petrolul, suceveanul Pavăl a fost o umbră palidă în cea de a doua repriză. Mutarea lui de pe stânga pe dreapta nu i-a priit, fiind lent și pierzând multe mingi utile. Argeșenii au sperat că vor obține un rezultat pozitiv în întâlnirea cu Dinamo, dar și-au pus piedică singuri la faza unicului gol al meciului.

O acțiune superbă pornită de la Ciobai este terminată de Voican cu un șut la poartă respins de portarul Bădârcea este deviată aiurea de un fundaș argeșean și revine la același Voican care nu refuză cadoul și înscrie. Căldura a influențat din ce în ce mai mult ritmul jocului, dar asta nu scuză grămada de greșeli tehnice din ambele tabere. Nu este posibil ca la 18-19 ani să te sară mingea, să nu știi să bați o lovitură liberă sau să pui un stop.

Fluierul de final a consemnat calificarea în finală a juniorilor dinamoviști care vor întâlni pe Farul în data de 10 iunie, la orele 10,00.

Fișă statistica

Dinamo – Internațional 1-0 (Voican)

Cosmin Ion – Cr. Stan, Topor, Ioniță, Pahomi – Fl. Anton, A. Andrei (c), Lekic, Pavăl – Bădăuță, Voican. Au mai jucat: Ciobai, Ciocâlteu, Cazacu, Simion, Gabriel Ion. Antrenor Marin Dragnea

Bădârcea – Dragnea, Moise (c), Ungureanu, Sârbu – Voicu, Băjan, Vl. Oprea, A. Dumitrescu – G. Matei, Enuță. Au mai jucat: Marina, Avram, Trufășilă, Diaconu, Mira

 

Articol și foto de Mihai Andrieș

 

07 Jun. 2009, 18:14 Special
Pe aceeași temă