Dinamo a demolat campioana!

10 Jun. 2009, 21:59 Special

Disputată azi de dimineață în complexul din Șoseaua Ștefan cel Mare, finala turneului semifinal de la București la juniori republicani le-a adus față în față pe Dinamo cu Farul.

Campioni en-titre, constănțenii au avut un start bun de meci și în minutul 5 au avut parte de cea mai controversată a meciului. La un contact în careu între Mansur, scăpat spre poarta lui Dinamo, și un fundaș al gazdelor nu s-a dictat nimic, deși marinarii au cerut insistent penalty și implicit cartonaș roșu. La 1-0 pentru Farul (dacă ar fi fost transformat penalty-ul) și cu un om în minus, pentru Dinamo ar fi urmat 85 de minute infernale. Așa prima repriză a fost echilibrată, cu ocazii de ambele părți, dar și cu o echipă a lui Dinamo vizibil incomodată de cei doi mijlocași defensivi ai Farului. Accidentarea lui Lekic i-a oferit o nouă șansă lui Ciobai, care a schimbat jocul lui Dinamo.

 

Repriza a doua a debutat cu golul de 1-0, la o fază superb gândită și finalizată de Voican. Acesta a pătruns în forță pe centru, a driblat doi adversari, a intrat în careu, neatacat de nimeni și a avut timp berechet să își potrivească mingea pe stângul pentru un șut sub transversală. Farul nu pare să acuze șocul și rămâne în joc, dar Bădăuță este la un pas de 2-0 în minutul 57 cu un șut pe lângă.

Surprinzător, Dinamo cedează mijlocul terenului și Farul nu așteaptă invitație scrisă. Ionuț Sandu interceptează un balon în jumătatea adversă, avansează spre poarta lui Dinamo și șutează pe lângă. După doar un minut, Angelis este la un pas de 1-1, dar trimite cu capul pe lângă. Dinamo e în corzi și în minutul 62, Ioniță greșește în careul dinamovist și Uche ratează o ocazie imensă, aducându-și coechipierii în pragul disperării.

Și cum în fotbal, ocaziile se răzbună, după doar un minut, la o acțiune superbă pe flancul stâng al apărării constănțene, mingea ajunge la Voican, care prelungește pe spate la Bădăuță. Acesta pătrunde în careu și îl execută pe Alexe: 2-0.

Farul nu renunță la luptă și căpitanul Ștefan Sandu îl lansează pe Uche pe flanc, acesta centrează și Ciobai salvează situația resping din mijlocul careului peste poartă. Același Ciobai toarnă plumb în picioarele marinarilor după doar câteva minute cu un șut violent de la 25 de metri care se duce teleghidat în vinclu. Lipsa de reacție a lui Alexe este taxată de banca tehnică a constănțenilor, care îl schimbă cu portarul de rezervă Velicică.

 

Nici acesta nu e mai norocos pentru că, la nici trei minute de la golul lui Ciobai, dinamoviștii înscriu din nou. Lob în careu pentru căpitanul Andrei, dribling frumos, șut-centrare prin fața porții, apărarea constănțeană admiră "plimbarea" balonului și, venit din spate, Anton îndeplinește o formalitate: 4-0. La acest scor, Dinamo începe spectacolul. Voican driblează tot ce întâlnește în cale și șutează peste, pentru ca la centrarea lui Andrei de câteva minute mai târziu să trimită milimetric cu capul pe lângă.

Farul are o tresărire de orgoliu între cele două ocazii ale lui Voican și reduce din diferență prin Uche. O lovitură liberă executată de Tudorache ricoșează la nigerian și, singur cu Ioan, marchează din 5 metri golul de onoare al marinarilor.

 

Intrarea lui Ciocâlteu aduce un plus de fantezie pe teren, o combinație superbă a acestuia cu Voican soldându-se cu un corner. Dar nimic nu avea să prevestească golul din minutul 86, când Bădăuță prinde un șut de zile mari de la 25-30 de metri direct în vinclu: 5-1!!

Ultimele minute ale meciului aparțin tot gazdelor în fața unei echipe a Farului complet demoralizată, Fl. Anton și apoi G. Simion (din 5 metri) ratând ocazii incredibile….Totuși, 6-1 ar fi fost prea mult!

 

Dinamo elimină astfel campioana en-titre și merge în semifinale, unde va juca cu FC Bihor, primul meci urmând a se juca duminică dimineața pe același stadion "Florea Dumitrache". Returul se va juca joia viitoare, la Oradea. În cealaltă semifinală, CFR Cluj va juca tur-retur cu Steaua București.

 

Articol scris de Mihai Andrieș

 

 

 

 

 

 

 

 

10 Jun. 2009, 21:59 Special
Pe aceeași temă