Debutant la 15 ani!

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 13:27 Special
Debutant la 15 ani!

Oroles Roșu a debutat la doar 15 la ani la echipa de seniori a Jiului, într-un meci cei drept pierdut de petroșeneni în fața celor de la Aurul Certej.

Născut la Lupeni, Oroles Roșu e debutat la Jiul Petroșani la doar 15 ani în partida de sâmbăta trecută cu mult mai experimentata Aurul Certej. Puștiul crescut la Pro Fotbal Petroșani este văzut ca fiind unul dintre talentele Văii. Evoluează pe postul de mijlocaș dreapta și are cinci goluri marcate pentru Pro Fotbal. A făcut saltul la Jiul Petroșani în această vară la insistențele lui Marin Tudorache.

„Încă de mic visez să ajung să joc pentru Jiul Petroșani și mă bucur că mi s-a acordat această ocazie. Pe această cale vreau să le mulțumesc antrenorilor Marin Tudorache, Viorel Stancu și Sorin Henzel pentru că au crezut în mine”, spune jucătorul care a debutat fără emoții. „Este un sentiment unic să joci pe terenul mare de la Jiul chiar dacă echipa nu mai este în perioada sa de glorie. M-am bucurat să mă schimb în vestiarul în care cu ani în urmă se schimbă idolul meu Florin Bratu, pe vremea când venea aici cu Dinamo”.

Oroles are visuri mărețe pentru vârsta lui. „Îmi doresc ca Jiul să revină în prima ligă și de acolo să fac pasul spre o echipă mare. Mă văd chiar în Liga Campionilor și visez la asta cu ochii deschiși și nu glumesc”, spune jucătorul care se antrenează  zilnic și la stadion, dar și în afara programului fără însă a neglija școala, care este un segment foarte important, fiind elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni, la clasa dirigintelui Daniel Tănase.

În timpul liber tânărul jiulist merge la meciurile echipelor românești din cupele europene, ultima oară fiind prezent pe Național Arena la meciul Steaua – Chelsea. „Când aveam 5-6 ani si mergeam la meciurile Jiului in Liga I, mă întrebam: oare o să ajung să mă schimb și eu în vestiarul ala mare, oare am să joc pe arena asta sfântă, mult iubită de oamenii din Valea Jiului? Cu multă munca si ambiție mi-am îndeplinit acest vis, și nu vreau să mă opresc aici! Hai Jiul”, a concluzionat jucătorul.

Articol scris de Loredana Juglea

Marius ANGHEL 29 Oct. 2013, 13:27 Special
Pe aceeași temă