De ziua îndrăgostiților fotbaliștii de la Lupeni pleacă în Ungaria

Loredana JUGLEA 14 Feb. 2009, 11:45 Special
De ziua îndrăgostiților** fotbaliștii de la Lupeni pleacă în Ungaria

Sfântul Valentin, sărbătoarea tuturor îndrăgostiților nu trece neobservată de către jucătorii din Vale. Astfel aceștia și-au propus să-și surprindă iubitele într-un mod cât mai plăcut.”Iubita mea este din Timișoara și normal că mă voi duce la ea de Ziua Îndrăgostiților. O voi scoate la o plimbare romantică, apoi la un restaurant. Cadoul pe care i-l voi da va fi unul special”,a spus jucătorul de la Minerul, Robert Cristian. Și Lumperdean spune că-și va scoate iubirea în oraș la cină romantică. În schimb Cristian Diaconescu afirmă că surpriza pentru iubita lui va fi chiar el. „Nu sunt foarte romantic de felul meu, dar surpriza pentru iubita mea voi fi chiar eu. Probabil că vom ieși undeva în oraș.  Îmi iubesc foarte mult prietena pentru că ea a fost cea care mi+a stat alături în momentele grele din viața mea”.

 

Onișor Nicorec și Alex Chițu le vor face o surpriză plăcută iubitelor. „Cred că vom merge împreună fie  în Ungaria. O dată în an e ziua îndrăgostiților”,a spus jucătorul de la Minerul Lupeni, Onișor Nicorec.
Mihai Pintilii de la Jiul, proaspăt însurat spune că-i va face si el o surpriză frumoasă nevestei sale, care în acest an va aduce pe lume un bebeluș. „Este o zi specială pe care vreau să o petrec alături de iubita mea”,a spus jucătorul lui Timofte.

 

Legenda lui Valentin

 

Se spune ca Valentin a fost un preot roman martirizat  în timpul persecuției lui Claudius în anii 269-270 d.c. Tânar fiind, Valentin îi ajuta pe creștini în vremurile persecuției. El a fost prins și băgat în închisoare, unde a devenit un propovăduitor. Tocmai de aceea a fost condamnat la moarte la data de 14 februarie-269. În timpul cât a stat în închisoare el trimitea mesaje de îmbărbătare prietenilor spunându-le “Amintiți-vă de Valentin” și “Vă iubesc”.

 

O altă variantă ne spune că Valentin a fost un preot care căsătorea cuplurile în secret, împotriva legii date de Împăratul Claudius care interzisese căsătoria. Și în această poveste el a fost dus la închisoare deoarece refuzase să treacă la credința în zeii păgâni. În închisoare, el se împrietenește cu fiica temnicerului pe care o convinge să creadă în Dumnezeu. În ziua execuției sale–14 feb. 269, Valentin scrie o scrisoare de dragoste fetei temnicerului, pe care nu o semnează.

 

Un lucru cert, rămâne totuși faptul că a existat un preot cu numele de Valentin, care a fost executat pentru credința sa în Dumnezeu.
 

Loredana JUGLEA 14 Feb. 2009, 11:45 Special
Pe aceeași temă