Cursă oltenească pentru Liga a II-a

Mihai Andries 01 Jul. 2013, 10:49 Special
Cursă oltenească** pentru Liga a II-a

Cele două „Universități” ale Craiovei își croiesc planuri în paralel, iar săptămâna aceasta proiectele vor fi anunțate public. În această după-amiază, Mititelu va prezenta structura echipei sale, pe care crede că o va înscrie în Liga a II-a până la 5 iulie. Aceasta va fi antrenată din nou de Nicolo Napoli, dar nu va juca la Craiova. Fiind evacuat de pe „Ion Oblemenco”, Adrian Mititelu ar mai avea, în Bănie, doar varianta Extensiv. 

Primarul orașului, Lia Olguța Vasilescu, nu dă mari șanse inițiativei lui Mititelu. „Nu are bani, nu are grupe de juniori, nu are stadion, nu are Certificat de Identitate Sportivă, are datorii de 4 milioane de euro, așa că nu va înscrie echipa”, a scris edilul pe contul de Facebook.

Aceasta a anunțat în schimb care va fi sponsorul principal al CS Universitatea Craiova, KDF Energy, companie-lider în tranzacțiile cu certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe piața din România, Bulgaria și Grecia: „CS Universitatea Craiova va juca având ca sponsor trecut pe tricouri KDF Energy, firma lui George Brăiloiu, omul care a cumpărat manuscrisele lui Cioran la o licitație la care statul român nu a participat și pe care le-a donat apoi, cu titlu gratuit, statului român”.

Lincar și Bundea, antrenori la CS

Antrenorul echipei CS Universitatea Craiova va fi fostul stelist Erik Lincar (foto). Omul a cărui carieră de tehnician a cuprins echipe precum Clinceni, Callatis, Hunedoara, Damila Măciuca și Delta Tulcea, va fi ajutat de Zeno Bundea, fost jucător al „Științei” în urmă cu zece ani.

Lincar și Bundea au fost coechipieri la FC Bihor, „principalul” devenind în timp și finul de cununie al „secundului”. Bundea a fost coleg la Universitatea Craiova cu cel care acum îi va fi „șef” în Bănie, Pavel Badea, în timp ce Lincar a fost aproape de un transfer la Craiova în 2004, după ce a părăsit-o pe Panathinaikos.

Întăriri de la Delta Tulcea

Primul jucător care a confirmat venirea în Bănie este fostul căpitan al lui CSM Rm. Vâlcea, mijlocașul Florian Pârvu. Lincar vrea să-i aducă în Bănie pe elevii săi de la Delta Tulcea, Enache Câju (30 de ani, mijlocaș ofensiv) și Marian Cârjă (26 de ani, fundaș dreapta). CS Universitatea Craiova va fi condusă de Pavel Badea și Ioan Codoban, impresarul care s-a ocupat de formarea lotului de 22 de jucători invocat de Olguța Vasilescu.


Părerea mea este că banii pentru CSU Craiova vin, prin interpuși, de la Mircea Sandu. Omul are un tupeu fantastic
Adrian Mititelu, patron U Craiova

 

Articol scris de Cosmin STAICU

Mihai Andries 01 Jul. 2013, 10:49 Special
Pe aceeași temă