CSM Râmnicu Vâlcea nu pare a avea probleme cu retrogradarea. „Șoimii” lui Ionuț Popa tremură. Vezi programul și clasamentul

Marius ANGHEL 28 Mar. 2015, 15:47 Special
CSM Râmnicu Vâlcea nu pare a avea probleme cu retrogradarea.

Ultima etapă a returului, cea de-a 22-a a campionatului, nu a mai produs nicio modificare în partea a doua a clasamentului Seriei a II-a. Vâlcea și-a păstrat poziția a șaptea după victoria la „masa verde” în fața Fortunei, Caransebeșul a rămas pe locul 8, ratând trei puncte mari pe teren propriu, iar Șoimii Pâncota e tot „lanternă roșie” după ce a pierdut „acasă” în fața Mioveniului. Orădenii de la FC Bihor s-au distanțat astfel la două puncte față de arădeni după ce au remizat în Caraș-Severin.

Din 4 aprilie poate începe turneul play-out, acolo unde s-au calificat din Seria a II-a echipele: CSM Râmnicu Vâlcea (locul 7 – 24 puncte), FC Caransebeș (8 – 21 pct.), FC Bihor Oradea (10 – 17 pct.) și Șoimii Pâncota (11 – 15 pct.).

Programul pentru play-out se va face în urma împerecherilor celor patru echipe amintite mai sus după tabela Berger de 4. Nu va mai figura în viitoarea competiție AFC Fortuna Poiana Câmpina, echipă retrasă din campionat în iarnă.

Play-out-ul se va termina mai devreme decât play-off-ul, din cauza numărului redus de echipe participante, patru pe fiecare serie față de șase. Acest lucru a permis programarea barajului pentru rămânerea în Liga 2 de la mijlocul lunii mai. Pe 16 și pe 23 ale lunii respective se vor întâlni ocupantele ultimei poziții din cele două turnee de play-out, învingătoarea urmând a continua în eșalonul secund și în sezonul viitor.


 

Iată clasamentul final al returului pentru ultimele cinci echipe ale Seriei a II-a:

  7. (1)    CSM Râmnicu Vâlcea     20     5     9     6     18-17     24 pct.
  8. (2)    FC Caransebeș     20     5     6     9     19-27     21
  9.          AFC Fortuna     20     5     3     12     16-42     18
10. (3)    FC Bihor Oradea     20     3     8     9     13-20     17
11. (4)    Șoimii Pâncota     20     3     6     11     18-28     15

*La turneul play-out se pornește cu toate punctele acumulate în sezonul regulat, primele trei clasate urmând a se salva de la retrogradare, iar cea de-a patra să joace un meci de baraj cu ocupanta aceluia loc din Seria I pentru menținerea în Liga 2. În paranteză, după locul ocupat în clasamentul final al returului (7, 8, 10, 11), este locul pe care îl va ocupa fiecare echipă când începe play-out-ul (1, 2, 3, 4).


 

Iată programul play-out-ului Seriei a II-a:

Etapa I

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Bihor Oradea
FC Caransebeș – Șoimii Pâncota

Etapa II

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Caransebeș
FC Bihor Oradea – Șoimii Pâncota

Etapa III

FC Caransebeș – FC Bihor Oradea
Șoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea

Etapa IV

FC Bihor Oradea – FC Caransebeș
CSM Râmnicu Vâlcea – Șoimii Pâncota

Etapa V

FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea
Șoimii Pâncota – FC Bihor Oradea

Etapa VI

FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea
Șoimii Pâncota – FC Caransebeș

Foto: Dan LIXANDRU

Marius ANGHEL 28 Mar. 2015, 15:47 Special
Pe aceeași temă