CS Atletico 97 e noua campioană a României!

03 Jun. 2009, 13:46 Special

Grupa fotbaliștilor născuți în 1997 de la CS Atletico și-a văzut visul cu ochii, odată cu câștigarea titlului național. Marius Demian, unul dintre antrenorii acestei echipe, „amenința” încă din urmă cu doi ani că poate pune pariu cu oricine că în scurt timp echipa va deveni campioană, iar la terminarea junioratului câțiva jucători vor evolua la cluburi puternice. Iată că, după un parcurs excelent, început la faza județeană, CS Atletico 97 a intrat în posesia celui mai râvnit trofeu pe plan intern: titlul de campioană a României.

 

„Nu credeam că acest turneu va fi unul atât de puternic. La un moment dat, după ce am terminat pe prima poziție în clasamentul fazei județene, mă gândeam să nu onorez cu prezența următoarele faze ale competiției. Aveam o invitație la un puternic turneu internațional și mă gândeam că ar fi mai bine pentru copii. În cele din urmă am decis să mergem mai departe și acum nu regret. Mi-am dat seama că această competiție internă a fost pregătită de organizatori foarte bine din toate punctele de vedere. S-a văzut că Gheorghe Hagi s-a implicat și nu putea ieși decât o competiție profesionistă. De la cazare, hrană și celelelalte condiții toate au fost excelente. Dimineața am avut parte de un bufet suedez, cu mâncare specială pentru sportivi. Fără carne de porc și alte mâncăruri nerecomandate sportivilor. Am avut parte de o cazare la un hotel de patru stele, am avut autocar la scară și am primit două rânduri de echipament”, a declarat Cristian Păcurar, antrenorul principal al acestei grupe de vârstă.
 

 

Începutul…

Așa cum spuneam, grupa 97 de la CS Atletico a câștigat mai întâi faza județeană, organizată de AJF Arad, prin Comisia de copii și juniori. Lupta principală s-a dat între Atletico și UTA, sau mai precis și între antrenorii celor două echipe, Cristi Păcurar și Romeo Vurdea. În cele din urmă, Atletico s-a dovedit a fi cea mai bine pregătită și a câștigat finala disputată chiar pe stadionul rivalei. Faza zonală s-a disputat la Timișoara, acolo unde au participat echipe din șase județene. CS Atletico a câștigat, în grupe, partida cu Jiul (9-5) și a pierdut în fața Banatului Timișoara (0-1). După ce s-a impus cu 6-2 în fața Drobetei Turnu Severin a urmat marea finală contra rivalei Banatul Timișoara. Arădenii și-au luat o binemeritată revanșă și s-au impus cu 2-1, iar cele două echipe s-au calificat la braț la turneul final.
 

 

Aventura de la Constanța

14 fotbaliști și doi antrenori au plecat spre Constanța, pentru a ataca titlul național. „Nu cunosc celelalte formații și nu pot spune care sunt șansele noastre. Ne vom bate la fiecare meci și sper ca noi să fim aceia care să ridicăm deasupra capului cupa Hagi”, spunea la plecarea la Constanța Cristi Păcurar. CS Atletico a fost repartizată în Grupa A, alături de Poli Iași, Steaua Galați (campioana en titre), și Cautis București. 4-1 s-a câștigat primul meci, s-a continuat continuat cu 3-2 și s-a încheiat participarea în grupă cu un nou succes, 1-0 în fața bucureștenilor de la Cautis. „Abia acum începe greul și trebuie să ne demonstrăm valoarea”, a spus la ieșirea din grupe Cristi Păcurar. A urmat sferturile de finală, în care CS Atletico urma să dispute meciul cu Dinamo București. Debutul partidei a fost unul nefavorabil arădenilor, care s-au ăzut conduși pe tabelă. Cu toate acestea, a intrat în rol Popa David, care a marcat trei goluri și a calificat de unul singur echipa în semifinale, acolo unde Atletico urma să întâlnească o nouă echipă cu nume, Steaua București. Și acest meci a început la fel ca și precedentul, arădenii fiind conduși cu 1-0. Tot Popa David avea să marcheze golul victoriei în chiar ultimul minut de joc. „După ce am fost conduși cu 1-0, Gheorghe Hagi a recunoscut că a făcut un pariu cu un prieten că noi vom fi cei care vom câștiga partida. Acum, nu știu dacă Hagi a ținut cu noi, deoarece a jucat atâția ani la Steaua și a realizat performanțe deosebite acolo. Mă bucur că a avut dreptate și a câștigat pariul iar noi meciul”, a spus Cristi Păcurar.
 

 

Marea finală: Arad – Timișoara 2-0

Astfel, CS Atletico s-a calificat în marea finală acolo unde avea de întâlnit Banatul Timișoara, echipă cu care a mai jucat la faza zonală de două ori. Se prefigura un noul duel între județele rivale, Arad și Timiș. „Nu prea avem cum să pierdem finala. Îi cunoaștem pe cei de la Timișoara și, fără să-i jignesc pe timișoreni, spun că Steaua este peste Banat”, spunea înaintea finalei Cristi Păcurar. Arădenii au început timid partida și se anunța un meci mult mai greu decât se așteptau antrenorii arădeni. „Am început cu trac. Fotbaliștii s-au intimidat de camerele de luat vederi și de atâția reporteri care i-au abordat. Profesorul Demian, după câteva minute de la începerea meciului, mi-a și spus că nu vom câștiga meciul. Treptat, ne-am revenit și în cele din urmă am controlat jocul și am câștigat”, a spus antrenorul de la CS Atletico.
 

 

Demian și Păcurar, trimiși în tribună

Este cunoscut faptul că ambii antrenori de la CS Atletico au un comportament coleric pe banca de rezerve și trăiesc la intensitate maximă meciurile. Așa s-a întâmplat și la Constanța, iar urmare a manifestărilor de pe bancă au fost trimiși în tribună. Mai întâi, la partida din „sferturi” cu Dinamo, Marius Demian a fost trimis în tribună, urmare a unei polemici cu arbitrul întâlnirii. „Nu îmi da tu mie lecții. Sunt profesor universitar. Poate ai treabă la DNA Pitești și noi te reținem aici la Constanța”, i-ar fi spus Demian arbitrului întâlnirii cu Dinamo. Și Păcurar a văzut meciul cu Steaua din tribună, după discuții aprinse cu „fluierașii”. „Nu îmi apre rău că am fost trimis în tribună, dar nu puteam sta indiferent când am văzut că unii încearcă să fure și la acest nivel. Oricum, în opinia mea, meciul Atletico-Steaua a fost cel mai frumos meci al turneului final, un joc foarte greu pentru noi”, a concluzionat Cristi Păcurar.
 

 

Generație de excepție

CS Atletico 97 nu este la prima ispravă de acest gen. Trupa arădeană a câștigat turnee mult mai puternice în străinătate, acolo unde a făcut o reclamă frumoasă fotbalului românesc. Lotul avut la dispoziție de Cristian Păcurar și Marius Demian (antrenorul care i-a descoperit pe Marius Țucudean, Marius Cheregi și Roland Nagy) a fost următorul: Nica, Iacob – portari, Moza, Vasiu, Prună, Covaci, Nedea, Vasi, Man, Popa David, Șold, Zdremțan, Bobeiciuc, Petrache-jucători de câmp. La finalul competiției de la Constanța, în afara faptului că au urcat pe prima treaptă a podiumului, Emanuel Vasi a fost declarat cel mai valoros fotbalist al Cupei Hagi, David Popa a devenit cel mai bun marcator, iar Cristian Păcurar și Marius Demian au fost declarați cei mai buni antrenori. În urma acestui rezultat de excepție, arădenii vor beneficia de o excursie în străinătate la un meci din cadrul Champions League și un cantonament de zece zile pe plan intern. „Am mai primit DVD-uri cu Gheorghe Hagi, zece mingi pentru câștigarea titlului național, în plus fiecare fotbalist a primit o minge, tricouri de campiona, tricouri cu care s-au jucat meciurile de la Constanța și câte un rucsac cu surprize din partea sponsorului BRD”, a spus Cristian Păcurar.
 

 

Galacticii Aradului

Cristian Păcurar a acceptat provocarea venită din partea „Observatorului arădean” și i-a „botezat” pe campioni cu nume de fotbaliști din Champions League. Astfel, portarul Nica s-ar asemăna cu Valdes (Barcelona), iar Iacob cu Casillas (Real Madrid). Fundașul dreapta Moza se aseamnă ca stil de joc cu Alvarez (Barcelona), căpitanul echipei, Vasiu, cu Gerrard (Liverpool), fundașul stânga, Prună, cu Patrice Evra de la Manchester United. Covaci parcă este copiat după modelul lui Marius Lăcătuș, iar Nedea e un fotbalist care impune respect la mijlocul terenului ca și Gennaro Gattuso (Milan). Emanuel Vasi, purtătorului tricoului cu numărul 10, este un posibil urmaș al lui Gică Hagi. Atacanții Denis Man și Popa David se aseamănă cu Andres Iniesta (Barcelona), respectiv Fernando Torres (Liverpool).
 

 

articol scris de Daniel BERAR
 

03 Jun. 2009, 13:46 Special
Pe aceeași temă