Cristina Dorcioman: „Nu voi mai arbitra!”

10 Dec. 2008, 17:57 Special
Cristina Dorcioman:

Ziarul “Timpul muscelenilor” care apare în municipiul Câmpulung, scrie în numărul său de mâine, joi – 11 decembrie, despre decizia arbitrei FIFA, Cristina Dorcioman de a se retrage. Sub titlu:

 

“Nu voi mai arbitra!”>> ziarul publică un material în care amintește despre anul de excepție pe care Cristina l-a avut în arbitraj, culminând cu delegare la turneul final al Campionatului European de fotbal feminin – U19 în Franța, unde a condus și finala competiției, apoi meciuri de senioare în cadrul preliminariilor CE și în Liga Campionilor, iar de curând s-a întors din Noua Zeelandă, de la turneul final al Campionatului Mondial U17.
I

 

nvitată la începutul acestei săptămâni în studioul local de televiziune, Muscel Tv pentru a vorbi tocmai despre succesul anului 2008, Cristina Dorcioman a făcut și o declarație ce părea inițial șocantă: ”Nu voi mai arbitra!”. Misterul a fost, însă, repede elucidat, musceleanca referindu-se doar la meciurile din cadrul Campionatului Județean de fotbal (Seria a V-a), acolo unde merge de obicei când nu primește delegări în Ligiile a II-a și a III-a sau peste hotare. Motivele sale sunt întemeiate spunând că i se aduc prea multe jigniri din partea spectatorilor, doar pentru că arbitrează corect.

 

“Orice decizie luată împotriva echipei gazdă în special, cât de corectă ar fi ea, este însoțită de un cor de injurii!” – spune numărul 1 în arbitrajul feminin din România. Nu uită că și-a început cariera în fotbalul mic, doar că atunci, în urmă cu peste 10 ani, oamenii, la marginea terenului, erau mai civilizați!

 

"- Îți aduci aminte care a fost primul meci arbitrat la centru? 
– Da! AC Muscelul Câmpulung – Victoria Buzoiești, prin 1995 sau ’96, în Divizia D! Îmi aduc aminte că am eliminat 3 jucători și au fost mai mulți membri din Comisia Județeană să mă vadă, inclusiv domnul Cornel Sorescu. Nu am avut atunci un joc usor, dar mi-a ieșit foarte bine…”

 

 

Articol scris de Bogdan Burhan
 

10 Dec. 2008, 17:57 Special
Pe aceeași temă