Consiliul Județean Dolj va construi o bază sportivă în valoare de trei milioane de euro la Craiova

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 15:32 Special
Consiliul Județean Dolj va construi** o bază sportivă în valoare de trei milioane de euro la Craiova

Consiliul Județean Dolj va construi o bază sportivă în valoare de trei milioane de euro în apropierea Aeroportului Craiova, proiectul urmând să fie finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013, transmite corespondentul Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă că baza sportivă va cuprinde printre altele două terenuri de fotbal, două de tenis și baschet, o pistă de alergare, precum și o zonă de agrement.

„Investiția CJ Dolj aprobată spre finanțare, care este în valoare de peste trei milioane de euro, se referă la proiectul bazei sportive din aproprierea Aeroportului Craiova. De asemenea, vestea vine într-un moment fast pentru Craiova fotbalistică, pentru că din anul competițional viitor vom avea o reprezentantă a Băniei în prima ligă (n.r. – CSU Craiova). Prin acest proiect, pe o suprafață de patru hectare, se vor construi două terenuri de fotbal, unul cu iarbă și unul artificial, două terenuri de baschet și tenis, o pistă de alergat, două piste de bowling. Investiția prevede și un perete pe care iubitorii de alpinism se pot cățăra, o zonă de agrement, o alta de vestiare, dar și una de recuperare”, a precizat Prioteasa.

Marilena Bogheanu, directorul Agenției de Dezvoltare Regională S-V Oltenia, a explicat că aportul Consiliului Județean este în proporție de 50 la sută. „Cofinanțarea este de 50 la sută, ceea ce implică un efort financiar extraordinar de mare din partea CJ Dolj, pentru a asigura sumele necesare într-un interval relativ scurt, deoarece investiția trebuie încheiată până la finele anului 2015. Nu va fi ușor, dar sunt ferm convinsă că va fi un proiect de succes”, a spus Marilena Bogheanu.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 04 Jun. 2014, 15:32 Special
Pe aceeași temă