Comitetul Executiv al FRF a aprobat noul sistem de promovare în Liga 3. Nu se mai joacă un singur meci, pe teren neutru

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 16:10 Special
Comitetul Executiv al FRF a aprobat noul sistem de promovare în Liga 3.** Nu se mai joacă un singur meci, pe teren neutru

Făcută publică încă din luna februarie a acestui an de secretarul general al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, schimbarea sistemului de promovare în Liga 3 a 21 de campioane județene a fost aprobată astăzi, 23 aprilie, în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Executiv al FRF.

Astfel, cele 42 de echipe campioane de județ din România vor trebui să joace în sistem tur-retur pentru a promova în Liga 3. Până acum, echipele participante la acest baraj ajungeau în cel de-al treilea eșalon după ce jucau un singur meci, pe teren neutru. Acum, fiecare va avea avantajul stadionului propriu și are șansa de a redresa ce inițial a stricat, dacă a fost cazul. Datele de disputare ale meciurilor de baraj vor avea loc în zilele de 20 și 27 iunie 2015.

„Aprobă propunerea domnului Octavian Goga cu privire la datele și modul de desfășurare a barajului de promovare în Liga a 3-a (jocurile se vor disputa tur – retur în datele de 20.06.2015 și 27.06.2015)”, se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF după Comitetul Executiv de astăzi.

„Lucrăm la multe schimbări la nivelul fotbalului mic și încercăm să ajutăm echipele din ligile inferioare. De exemplu, am propus AJF-urilor ca meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 să nu se mai joace pe teren neutru și într-o singură manșă. Se vor juca tur-retur, se va crea emulație în jurul echipelor gazdă, vom avea public, va fi mult mai spectaculos”, spunea atunci Gheorghe Chivorchian într-o emisiune a Radio Sport Total FM.

După aflarea campioanelor județene, FRF va stabili adversarii direcți din dublele manșe ale barajului.

Marius ANGHEL 23 Apr. 2015, 16:10 Special
Pe aceeași temă