Se schimbă barajul pentru Liga 3. Chivorchian anunță: „Se vor juca meciuri tur-retur”

Mihai Andries 08 Feb. 2015, 16:00 Special
Se schimbă barajul pentru Liga 3.** Chivorchian anunță:

Secretarul general al Federației Române de Fotbal, Gheorghe Chivorchian, a fost prezent în weekend în cadrul emisiunii Fluier Final, de la Radio Sport Total FM. Cu acest prilej, oficialul FRF a anunțat în premieră schimbarea sistemului de promovare în eșalonul al treilea al fotbalului românesc.

Astfel, cele 42 de echipe campioane de județ nu se vor mai duela pe teren neutru și într-o singură manșă, ci în meciuri tur-retur, fiecare dintre echipe urmând a beneficia de avantajul terenului propriu.

„Lucrăm la multe schimbări la nivelul fotbalului mic și încercăm să ajutăm echipele din ligile inferioare. De exemplu, am propus AJF-urilor ca meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 să nu se mai joace pe teren neutru și într-o singură manșă. Se vor juca tur-retur, se va crea emulație în jurul echipelor gazdă, vom avea public, va fi mult mai spectaculos. În vara lui 2014, domnul Burleanu a venit cu propunerea ca în liga a doua să fie o singură serie. O televiziune ar fi venit alături de noi. Ne-am lovit de refuzul reprezentanților și am continuat cu două serii. E trist că dispar echipe. Am ajutat echipele din liga a doua și a treia, am dat mingi, echipament. Este un început timid, ce nu pare așa consistent, dar este un început”, a declarat secretarul general al FRF, în emisiunea moderată de Narcis Drejan.

Liga2.ro a aflat că în acest format, datele de disputare a barajului ar putea fi 20 (tur) și 27 iunie (retur).

Foto de Mihai ANDRIEȘ

Mihai Andries 08 Feb. 2015, 16:00 Special
Pe aceeași temă