Comisia de Recurs a dat decizia finală în cazul SC Politehnica Timișoara SA vs. AJF Timiș și FRF

Marius ANGHEL 06 Mar. 2015, 18:07 Special
Comisia de Recurs a dat decizia finală** în cazul SC Politehnica Timișoara SA vs. AJF Timiș și FRF

Desfășurată ieri, rejudecarea cazului fostei societăți, care acuza folosirea în mod neregulamentar a denumirii și culorilor de către ASU Politehnica și ACS Poli, a primit un răspuns final și de la Comisia de Recurs a FRF. Așa cum era oarecum de așteptat, cazul a fost respins. Prin urmare, atât AJF Timiș, cât și cele două entități sportive timișorene, ASU și ACS Poli, răsuflă în continuare liniștite și își pot continua activitatea cu numele mult iubit în Banat.

Societatea care a fost condusă de Marian Iancu până la instrarea în insolvență și-a epuizat astfel și ultima cale de atac pe plan intern. Rând pe rând Comisia de Disciplină și CNSL și-au declina competența de a judeca „atacul” vechiului club Politehnica asupra AJF Timiș (pentru ASU Poli), respectiv FRF (pentru că și ACS Poli a ajuns între timp pe „lista neagră”).

Comisia de Recurs a amânat inițial judecarea cazului, stabilită prima dată pe 26 februarie, motivul ar fi legat de neinformarea unora dintre cei care sunt parte din caz, precum AJF Timiș, președintele forului județean, Dănuț Lața, declarând că nu știa de data de judecată inițială. În fine, Comisia de Recurs a respins cazul ca fiind nefondat.

Pentru SC Politehnica Timișoara SA, care nu a mai activat de mai bine de doi ani și jumătate în competiții și care în vară ar trebui să-și facă echipă pentru a nu dispărea complet din „scriptele” FRF-ului, mai există doar calea de atac la TAS. Acolo unde cazul a fost respins inițial pentru că nu a fost judecat la comisiile din țară. De la început SC Politehnica a cerut drepturi financiare, inițial 983.000 de euro de la echipa Univ. Politehnica pentru folosirea numelui de Poli și a culorilor alb-violet.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9)

Marius ANGHEL 06 Mar. 2015, 18:07 Special
Pe aceeași temă