Comeback de senzație în fotbalul românesc: a fost golgheterul României în 1997 și acum se reapucă de fotbal

Liga2.ro 12 Dec. 2014, 18:39 Special

La cinci ani de când s-a retras, Sabin Ilie va reveni în fotbal ca jucător la Juventus București, formație care activează în Liga 3, Seria 2. Ajuns la 39 de ani, fostul golgheter al Diviziei A, ediția 1996-1997, cu 31 de goluri, a fost redescoperit de Eugen Trică la un turneu organizat chiar de el în complexul sportiv al clubului la care activează. Sabin Ilie a ieșit golgheterul competiției cu 5 goluri, chiar dacă în finală, echipa lui și a lui Trică a pierdut la loviturile de departajare chiar din cauza unui șut ratat al atacantului care de-a lungul carierei lui a evoluat pentru 19 echipe.

Eugen Trică e antrenorul lui Juventus București și vrea ca Sabin să-i dea o mână de ajutor în seria în care se află echipa lui. Clubul care l-a dat fotbalului mare pe Ciprian Tătărușanu se află pe locul 4, la doar 3 puncte de liderul Dunărea Călărași. Sabin Ilie va fi luat în cantonamentul echipei în această iarnă, Trică fiind convins că Sabin Ilie va putea reveni pe gazon după ce va face pregătirea cu el.

Sabin Ilie a jucat timp de două zile în echipa lui Trică la un turneu neoficial organizat de el în cadrul complexului sportiv Juventus București. Coechipieri cu aceștia au mai fost printre alții Augustin Călin, Eric Lincar, Cătălin Liță, Cornel Frăsineanu, Cristi Săpunaru și Cătălin Țîră. Formația lor a pierdut totuși finala în fața unei echipe a artiștilor din România, formație la care a jucat și Daniel Chiriță, fost jucător la Petrolul și Rapid.

A ajuns la greutatea pe care o avea când era fotbalist

„Nu am mai jucat fotbal de un an. Dar am încercat să-mi mențin condiția fizică jucând tenis de câmp. Am ajuns la greutatea pe care o aveam ca atunci când mă aflam în activitate, adică 79-80 de kilograme”, a declarat Sabin Ilie. În luna mai a anului viitor, fotbalistul va împlini 40 de ani. El a jucat ultima oară la formația chineză Qingdao Hailifeng, în sezonul 2008-2009, iar ultima oară în România a îmbrăcat tricoul echipei Dunărea Giurgiu în 2007.

Sabin Ilie e fratele mai mic al lui Adrian Ilie și a avut cea mai bună perioadă din cariera sa la Steaua, când în sezonul în care a ieșit golgheter a câștigat eventul cu roș-albaștrii. În 1997 a fost transferat la Fenerbahce, iar ulterior a mai fost legitimat la echipe mai cunoscute din străinătate precum Kocaelispor, Valencia, Lleida și Energie Cottbus. Cele mai importante echipe la care a evoluat în Liga 1 sunt Steaua, Dinamo, Rapid, FC Vaslui și FC Național.

31 de goluri a marcat Sabin Ilie pentru Steaua în sezonul 1996-1997 al Ligii 1, devenind golgheterul României

Articol scris de Florin MARIAN
Foto de Bogdan IORDACHE

Liga2.ro 12 Dec. 2014, 18:39 Special
Pe aceeași temă