Cluburile care ar fi putut continua în Liga 3, însă care nu se regăsesc în componența celor cinci serii. Cifre înainte de startul noului sezon

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 15:21 Special
Cluburile care ar fi putut continua în Liga 3, însă care nu se regăsesc în componența celor cinci serii.** Cifre înainte de startul noului sezon

Săptămâna trecută, Federația Română de Fotbal a anunțat cele 74 de echipe care vor forma cele cinci serii ale noului campionat al Ligii 3, ediția 2016/2017. Planurile federalilor de a reveni în acest sezon la șase serii a câte 16 echipe a fost sortit eșecului din cauza problemelor financiare pe care numeroase echipe le-au întâmpinat. Astfel, s-a decis continuarea competiției cu cinci serii a câte 16 echipe, însă, în final, nici acestea nu au putut fi completate: în patru dintre serii (I, III, IV și V) au fost repartizate câte 15 cluburi, iar în una (II) doar 14.

Din campionatul trecut al Ligii 3 nu a retrogradat nicio echipă, însă desființările, retragerile sau excluderile i-au pus într-o situație dificilă pe federali în dorința lor de a crea un nou campionat care să pornească fără competitoare ce vor fi nevoite să stea încă din prima etapă. Cum veștile dinspre echipele care au reușit promovarea din Liga 4 nu au fost bune, FRF s-a gândit la varianta de a da posibilitatea cluburilor din Liga 1, Liga 2 sau celor din Liga Elitelor să își înscrie echipa a doua în Liga 3. Puține au fost însă cele care au și răspuns acestei invitații.

Uitându-ne peste componența campionatului trecut al Ligii 3, cât și peste cea a noului sezon putem anunța câteva cifre interesate:

16 echipe din campionatul trecut al Ligii 3 nu se mai regăsesc în cel actual, excluzând aici cele cinci cluburi care au promovat în Liga 2. Acestea sunt: CS Panciu, Inter Dorohoi, Bucovina Rădăuți, FC Zagon, Cetatea Târgu Neamț, Voința Snagov, Sporting Turnu Măgurele, CN Dinicu Golescu Câmpulung, CS Ștefănești, Inter Olt Slatina, FC Hunedoara, Măgura Cisnădie, CS Ineu, Minerul Motru, CSM Sighetu Marmației și Luceafărul Bălan.

Dintre acestea doar 10 aveau dreptul de a juca în continuare în Liga 3, restul retrăgându-se sau fiind exclude încă din sezonul trecut: CS Panciu, Inter Dorohoi, Voința Snagov, Sporting Turnu Măgurele, CN Dinicu Golescu Câmpulung, CS Ștefănești, FC Hunedoara (foto), Măgura Cisnădie, CS Ineu (foto) și Minerul Motru.

5 cluburi dintre cele 21 care au promovat în Liga 3 n-au vrut sau nu au putut să continue în acest eșalon: CS Păulești (PH), Petrolul Berca (BZ), Siretul Lespezi (IS), Voința Ion Creangă (NT) și FC Argeș 1953 Pitești (AG).

49 de formații din sezonul trecut al Ligii 3 continuă și în cel care urmează să înceapă la finalul acestei săptămâni

16 nou-promovate din Liga 4 s-au înscris în noul sezon al Ligii 3

1 singur club care a jucat sezonul trecut în Liga 2 va continua în Liga 3, SC Bacău, existând posibilitatea ca și Farul Constanța să fie primit. Bucovina Pojorâta, Ceahlăul Piatra Neamț, Oțelul Galați, Gloria Buzău și Universitatea Cluj sunt alte cluburi care au jucat campionatul trecut în Liga 2 și care au retrogradat, dar nu și-au continuat activitatea.

5 cluburi din Liga 1 și-au făcut echipe satelit în Liga 3: Astra II, Steaua București II, ACS Poli Timișoara II, Gaz Metan Mediaș II și ASA Târgu Mureș II. Acestea s-au alăturat altor șase cluburi care aveau deja echipe secunde în cel de-al treilea eșalon fotbalistic: FC Viitorul II, Dinamo II, FC Voluntari II, Concordia Chiajna II, CS U Craiova II și Pandurii Târgu Jiu II.

2 cluburi din Liga 2 și-au făcut echipe secunde în Liga 3: CS Mioveni II și UTA Bătrâna Doamnă II. Unirea 1924 Alba Iulia e singura echipă din Liga 3 care vine din Liga Elitelor.

 


 

Componența celor cinci serii ale Ligii 3, ediția 2016/2017:

SERIA I

Avântul Valea Mărului
Sportul Chiscani
Olimpic Cetate Râșnov

SC Bacău
Olimpia Râmnicu Sărat
Știința Miroslava
CSM Roman
Metalosport Galați
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Sporting Liești
Aerostar Bacău
CSM Pașcani
Atletico Vaslui
AFC Odorheiu Secuiesc
AFC Hărman

SERIA a II-a

Arsenal Malu
Axiopolis Sport Cernavodă

Delta Dobrogea Tulcea
Metaloglobus București
Unirea Slobozia
Viitorul Domnești
Înainte Modelu
Petrolistul Boldești
FC Viitorul II
Dinamo II
CSM Oltenița
CS Tunari
Gloria Popești Leordeni
Astra II
Farul Constanța*

* La momentul tragerii programului Ligii 3, Farul nu a fost introdusă ca echipă activă în Seria a II-a. S-a tras însă și o variantă de program cu Farul în campionat, ca rezervă în cazul în care gruparea constănțeană va demonstra la începutul acestei săptămâni că își poate continua activitatea.

SERIA a III-a

Flacăra Moreni
FCM Alexandria
ACS Șirineasa

SCM Pitești
FC Voluntari II
Concordia Chiajna II
Sporting Roșiori
Atletic Bradu
CS Podari
FC Aninoasa
CS U Craiova II
Urban Titu
ACSO Filiași
Steaua București II
CS Mioveni II

SERIA a IV-a

CSM Școlar Reșița
Ripensia Timișoara
Mureșul Vințu de Jos
Gloria Lunca-Teuz Cermei

Performanța Ighiu
Industria Galda
Național Sebiș
CNS Cetate Deva
Pandurii Târgu Jiu II
CSM Lugoj
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
Millenium Giarmata
ACS Poli Timișoara II
UTA Bătrâna Doamnă II

Unirea 1924 Alba Iulia

SERIA a V-a

ACS Comunal Recolta Dorolț
Viitorul Ulmeni
AFC Hermannstadt
FC Bistrița

Avântul Reghin
Metalurgistul Cugir
Unirea Jucu
Sănătatea Cluj
ACS Comuna Recea
CS Iernut
CS Oșorhei
Unirea Dej
FC Zalău
Gaz Metan Mediaș II
ASA Târgu Mureș II

* Echipele trecute cu albastru sunt nou-promovate din Liga 4
* Echipele trecute cu vișiniu sunt echipe satelit ale cluburilor din Liga 1 sau 2 înscrise la invitația FRF

* Unirea 1924 Alba Iulia e singura echipă din Liga Elitelor care a dorit să se înscrie la Liga 3
* Echipă venită din Liga 2

PROGRAMUL TURULUI SERIA I  / SERIA a II-a / SERIA a III-a / SERIA a IV-a / SERIA a V-a

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Aug. 2016, 15:21 Special
Pe aceeași temă