După un singur sezon în care a evoluat în Liga a IV-a Argeș, la capătul căruia a ratat șansa de a promova în Liga 3, echipa FC Argeș 1953 se află pe punctul de a comite aceleași greșeli care guvernează fotbalul românesc în ultimii ani. Creată de suporterii piteșteni, după modelul celor timișoreni care au adoptat pe ASU Politehnica în lipsa adevăratei FC Politehnica, pentru a o înlocui pe desființata FC Argeș Pitești, formația din prima ligă județeană unde Nicolae Dobrin a încântat cu driblingurile sale are șanse mari să-și abandoneze proiectul și să scurteze ascensiunea cu un șiretlic.
Suporterii alb-violeți piteșteni sunt pe punctul de a accepta propunerea autorităților locale și a fuziona cu SCM Argeș Pitești, o altă echipă apărută peste noapte, susținută de primărie, și care evoluează în Liga 3. Banii le iau mințile conducătorilor și îi duc către noi manevre care propulsează către primele ligi echipe de fotbal clonate, fără identitate și suporteri.
Se vrea astfel formarea unui nou club, prin alipirea celor două enumerate mai sus, care să aibă susținerea politică aflată acum la putere și care să atace promovarea în Liga 2. Mai mult, planul primarului interimar al Piteștiului, Cornel Ionică, este de a lua palmaresul clubului falimentar FC Argeș Pitești de la administratorul judiciar Nicolae Enoiu și a i-l da noii echipe ce va fi adoptată și de suporteri, după cum se înțelege din fuziune.
Edilul interimar vrea ca, din vară, orașul să aibă o singură echipă de fotbal care să facă performanță. Cornel IoniÂcă a anunțat la o conferința de presă că în această săptămână a avut loc o întâlnire între staff-urile celor de la SCM Argeș Pitești, club finanțat de autoritățile locale, și FC Argeș 1953, grupare înființată de fanii alb-violeți, pentru a discuta despre fuziune.
„A fost o întâlnire între staff-urile SCM Pitești și FC Argeș 1953. Avem posibilitatea să finanțăm o singură echipă. Le-am spus să facă lotul cel mai bun, iar la 1 iulie să o înscriem în competiție. L-am contactat și pe domnul Stroe și vrem să facem o întâlnire despre ceea ce înseamnă o echipă performantă. Vom alege numele care va fi agreat de FRF. Ne-ar bucura o denumire cât mai apropiată de FC Argeș, nume pe care nu îl putem folosi. Este înregistrat la OSIM și ar fi extraordinar dacă am putea să luăm brandul. Noi vom finanța noua echipă din bugetul local, însă, dacă sunt și oameni de afaceri interesați să susțină fotbalul, îi așteptăm alături de noi. Nu vreau să se mai spună că fotbaliștii joacă pe burta goală. Până acum nu le-am oferit nimic, dar nici nu le-am putut cere mare lucru. Când le vom da bani și vom asigura condițiile cele mai bune, atunci le vom cere să facă și performanță. Vom mai face două terenuri la stadion, pentru că am reușit să luăm terenul de la armată și intenționăm să mărim capacitatea tribunei a doua cu 2.000 de locuri. Noi vrem să atragem fonduri europene și să modernizăm întreg stadionul. Vrem să construim și o sală de sport pe fonduri europene”, a anunțat Ionică, citat de curier.ro.
Dacă se va ajunge la această fuziune, despre suporterii piteșteni am putea spune că sunt „cioburi de oală spartă”, vorba proverbului. Fanii echipei FC Argeș 1953 ironizează cu orice ocazie echipa ACS Academica Argeș Pitești, club care a mai purtat denumiri ca ACS Buftea sau FC Clinceni și care din vara anului trecut s-a mutat la Pitești și joacă în Liga 2 pe stadionul „Nicolae Dobrin”.