Hagi și Viitorul, așteptați să ajute echipa lui Ciprian Marica. SSC Farul mai are doar zece jucători: „Avem toată susținerea lor. Vrem să contruim ceva solid”. Obiectivul propus pentru 2019

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 18:17 Campionat
Hagi și Viitorul, așteptați să ajute echipa lui Ciprian Marica.** SSC Farul mai are doar zece jucători:

SSC Farul s-a despărțit înainte de finalul anului 2018 de 12 jucători, astfel că pentru partea a doua a sezonului Ligii 2 trebuie să aducă cel puțin tot atâția în încercarea de a evita retrogradarea. Echipa antrenată de Petre Grigoraș a rămas cu zece fotbaliști în lot, iar în această perioadă trebuie să fie activă pe piața transferurilor pentru a perfecționa înțelegeri cu jucători cu cel puțin experiența acestui nivel. 

„Mai avem doar zece jucători, după ce ne-am despărțit de aproape 20, atât cei de la echipa a doua, pentru că acest club are și un satelit în Liga a 4-a. Vrem să contruim ceva solid. Într-un lot vorbim de minim 24 de fotbaliști, probabil vor veni unii și în probe. Ne gândim să mergem în cantonament cu 30 de jucători și vom decide apoi cine va rămâne. Începem pe data de 15 ianuarie și pe 30 vom pleca în cantonament”, a spus, la Telekom Sport, finanțatorul Ciprian Marica, care speră la o clasare finală între primele zece echipe din eșalonul secund: „Ca obiectiv, în acest sezon vrem menținerea în Liga a 2-a, pe o clasare peste locul 10. Este un obiectiv realist. Nu ne propunem o nebunie, nici nu ar fi posibilă, văzând poziția în care ne aflăm astăzi. Însă, totuși, vrem să contruim o echipă pentru anul viitor, să reușim să ne batem la promovare. Și trebuie să promovăm. Anul viitor sărbătorim 99 de ani de Farul, iar în anul Centenar de Farul vrem să venim cu această echipă în prima ligă”.

Continuă cu Grigoraș antrenor: „Ne-am asumat împreună această situație de criză”

Fostul atacant al naționalei se va baza în continuare pe antrenorul Petre Grigoraș, numit în funcție odată cu preluarea oficială a clubului din Constanța. „Domnul Grigoraș a venit într-o situație grea și și-a asumat, alături de mine, situația dificilă. Știam că vom pierde foarte multe meciuri și că oamenii, pentru că la Constanța oamenii sunt pretențioși, și e normal să fie, ne-am asumat împreună această situație de criză și vom continua împreună”, a mai transmis Marica.

Relație bună cu Hagi și Viitorul

În căutarea de noi achiziții, Ciprian Marica spune că va avea inclusiv susținerea lui Gheorghe Hagi și a Viitorului, cealaltă echipă din județul Constanța prezentă în primele ligi ale României. „Am vorbit cu Gică Hagi, avem o relație de respect. Nici nu putea fi altfel. Avem toată susținerea, atât din partea Viitorului, cât și din partea lui Gică Hagi. Și viceversa. Și noi suntem deschiși oricărei colaborări și sperăm să ne putem ajuta unii pe ceilalți”, a spus fostul atacant al lui Dinamo și FCSB.

SSC Farul, clubul înființat de suporterii constănțeni și preluat în toamna trecută de fostul internațional Ciprian Marica (33 de ani), într-un moment în care viitorul său era incert, a încheiat prima parte a sezonului pe un loc retrogradabil, la două puncte sub Aerostar, prima formație aflată deasupra zonei roșii a Ligii 2. Echipa constănțeană are programată reunirea pe 15 ianuarie.

CITEȘTE și: Ciprian Marica așteaptă implicarea autorităților locale constănțene pentru a face din SSC Farul „o echipă de top și performanță”. „Am promisiunea lor”. Cât a investit până acum și mesajul pentru suporteri

Marius ANGHEL 07 Jan. 2019, 18:17 Campionat
Pe aceeași temă