CFR de bronz

21 Jun. 2009, 16:04 Special

CFR Cluj a cucerit ieri după-amiază, la Mogoșoaia, bronzul la juniori republicani, după o victorie fără istoric în fața lui Dinamo, scor 4-2.

Meciul a fost un duel al orgoliilor, în condițiile în care ambele echipe aveau de spălat rușinea suferită în returul semifinalelelor. Clujenii veneau după un neverosimil 0-6 cu Steaua, iar alb-roșii după un sec 0-3 la Oradea. Cu ivorianul Digbeu în zi de grație, clujenii au fost mult superiori alb-roșilor. Africanul a fost creierul majorității acțiunilor ofensive ale ceferiștilor, fiind bine sprijinit la construcție de Dârjan. De altfel, cei doi au creat primul gol al ardelenilor în minutul 30, la o fază la care ivorianul s-a distrat cu fundașii adverși și l-a servit ideal pe Dârjan. Raidurile lui Cucuruzan și M. Pop au produs deranj în defensiva lui Dinamo, Ioniță fiind depășit în permanență.

Repriza lui Cucuruzan

La reluare, Dinamo a egalat în minutul 52 după un corner la care defensiva clujeană a greșit în lanț și Ciobai a îndeplinit doar o simplă formalitate. A fost doar un singur foc de paie, clujenii neacuzând șocul golului primit. Marian Pop în două rânduri a trimis un avertizment pentru ce a urmat. Trei minute de coșmar pentru Dinamo, în care Cucuruzan s-a distrat cu fundașii centrali și scorul a devenit 3-1. Golul lui Pop, creat de același Cucuruzan, a răsucit cuțitul în rana sângerândă a bucureștenilor, iar penalty-ul transformat de Dinamo, prin Topor, nu a mai contat decât pentru statistică. Clujenii au câștigat pe merit locul trei și au realizat cea mai bună performanță la juniori din istoria clubului.

Trei pentru echipa mare

Extrem de bucuros pentru rezultatul obținut, principal clujean Mircea Feșnic a lăudat evoluția elevilor săi. Mai mult el nu a ezitat să nominalizeze trei tinere talente pentru echipa mare. Este vorba de vedeta ivoriană Digbeu, un coordonator de picior stâng cum nu s-a mai văzut de ceva vreme, precum și pe atacanții Cucuruzan și Marian Pop.

 

STATISTICĂ‚

CFR CLUJ - DINAMO BUCUREȘTI 4-2 (1-0)

Au marcat: Dârjan (30), Cucuruzan (67, 69), M. Pop (78) / Ciobai (52), Topor (85 – pen.)

CFR Cluj: Tiut – Sucală, Cecălăcean, Ionică, Petrean – Sg. Buș, C. Cristea, Digbeu, Dârjan – Cucuruzan, M. Pop. Au mai jucat: Almășan, M. Stan, Kiraly, Negruț, Bodocan

Dinamo: Pațac – Cazacu, Topor, Ioniță, Pahomi – Fl. Anton, Al. Andrei, Ciobai, Ciocâlteu – Bădăuță, Voican. Au mai jucat: Pavăl, Simion, Mușat, Gherghina

 

 

Articol scris de Mihai Andrieș
 

21 Jun. 2009, 16:04 Special
Pe aceeași temă