Celta Vigo își deschide academie la Brașov. Clubul spaniol s-a asociat cu gruparea Colțea 1920

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 16:31 Special

Spaniolii de la Celta Vigo, care au terminat acest sezon de „La Liga” pe locul al șaselea, își vor deschide o academie de fotbal la Brașov, în care copiii și juniorii să fie pregătiți după metodele folosite în cel mai puternic campionat din lume. Proiectul urmează să fie implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Colțea 1920 și Primăria Brașov și a fost aprobat zilele trecute, în ultima ședință a Consiliului Local.

Inițiativa privind înființarea academiei de la Brașov a venit din partea grupării spaniole, care ar urma să vină metodele de pregătire a sportivilor, precum și cu echipamentele, emblema și culorile. Celta Vigo îi va pregăti pe antrenorii care vor lucra la școala de la Brașov, iar copiii și juniorii brașoveni vor avea ocazia de a se antrena în Spania, în stagii de trei săptămâni.

Întreaga activitate a academiei de la Brașov, de la pregătire, la participarea lor la competiții va fi monitorizată de clubul spaniol. Pe de altă parte, CS Colțea 1920 va asigura, din venituri proprii, toate cheltuielile pentru jucători și antrenori, precum și pentru directorul de proiect, iar municipiul Brașov ar urma să pună la dispoziție gratuit bazele sale sportive, asociindu-și în schimb numele și imaginea cu clubul spaniol.

În acest parteneriat, reprezentanții Celta Vigo ar urma să participe la minim trei evenimente anuale organizate de Primăria Brașov. Zilele urmatoare ar urma să sosească la Brasov o delegație a galicienilor, în frunte cu președintele clubului. CS Colțea 1920 este singurul club din Brașov cu echipă de seniori (evoluează în Liga a V-a) în afara celor de la FC Brașov, având totodată și o secție de futsal, a cărei formație evoluează în liga secundă.

Sursa: FRF

Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 16:31 Special
Pe aceeași temă