Bucureștiul e scump dacă joci la Sportul! „Provincialii” echipei au ajuns în stradă!

Mihai Andries 30 Mar. 2013, 08:38 Special
Bucureștiul e scump dacă joci la Sportul!**

Jucătorii din provincie ai echipei din Regie au plecat acasă, pentru că nu își mai permit să stea cu chirie în Capitală. Povestea jucătorilor Spor­tului din ultima lună și, de ce nu, dintotdeauna, e știută deja. Pe scurt, jucătorii s-au decis să vorbească într-un final despre neregulile la care au fost supuși de Vasile Șiman. În profunzime, însă, s-a ajuns o situație rară în fotbalul nostru. Anume aceea că fotbaliștii, unii dintre ei neplătiți și de 24 de luni!, au decis că cel mai bine ar fi să plece fiecare pe la casele lor. Singurii avantajați par a fi cei din București, pentru că nu sunt nevoiți să plătească transportul până în provincie, la părinți!

Situația celor care nu sunt din București a devenit deja dramatică. Cei mai mulți nu își mai permit să stea în Capitală și au ales să se întoarcă la locurile lor de baștină. Tripleta prahoveană Lazăr – Șerban – Ciobanu este la Ploiești, iar Ghinga a plecat la Bacău. Ormenișan a revenit în București, după ce a stat toată iarna acasă în județul Mureș, și acum locuiește în gazdă la doi bătrâni, plătind 500 de lei pe lună! Bani, probabil, tot de la părinți. Beța va pleca la Reșița, deoarece nu își mai permite să își achite chiria, în aceeași situație aflându-se și sătmăreanul Lung. În schimb, Nistor, care este din Snagov, și Dobre, care stă la Cornetu, nu își mai permit să facă naveta spre București!

 

Satelitul nu s-a prezentat în Liga a III-a din cauza Paștelui Catolic!

În loc de concluzie, trebuie spus că la meciul de campionat de azi, de la Chindia Târgoviște, Sportul se va prezenta tot cu juniorii. Dar nu cu toți dintre aceștia, pentru că FRF a programat tot azi partidele din campionatele de juniori din cauza Paștelui catolic! Așa că Ionuț Voicu va fi nevoit să cedeze o bună parte dintre jucători la grupa de republicani, pentru a-și disputa meciul din campionat cu Sporting Pitești. Această schimbare de program din campionatul național de juniori a afectat și satelitul studenților, alcătuită predominant din juniori B. Cum regulamentul prevede că un jucător de câmp nu poate juca două meciuri consecutive fără o pauză de 36 de ore între ele, Sportul II a ales să sacrifice meciul de campionat cu Metaloglobus, pentru ca jucătorii de la satelit să poată evolua azi în campionatul de juniori B, contra Sportingului Pitești

 

Novac liber, Ferfelea și Beța la recurs

În altă ordine de idei, Sportul l-a pierdut deja pe Novac, acesta fiind declarat liber ca urmare a respingerii, ca netimbrat, a recursului depus de Șiman. Mijlocașul Sportului nu a stat mult timp pe margine, fiind deja acontat de Chiajna lui Ilie Stan, antrenor cu care a mai lucrat la Brănești. Și Ferfelea a primit un verdict favorabil, însă în cazul acestuia va urma mai mult ca sigur un recurs și va mai avea de așteptat judecarea acestuia. Beța nu a fost la fel de norocos, memoriul său fiind amânat pentru joia viitoare. Grosul jucătorilor a avut joi „program” la comisie pentru judecarea memoriilor, însă li s-a dat un termen nou pentru data de 9 aprilie. O situație dramatică este cea a lui Andrei Lungu despre care ProSport a mai scris. Accidentat grav și operat pe banii lui, jucătorul a avut și el memoriu depus, însă după ce a avut un răspuns favorabil, la recurs s-a trezit că a pierdut. Așa s-a ajuns ca Lungu să fie acum dator cu 3.000 de euro către Șiman, motiv pentru care va face recurs la rândul său și va merge cu cazul său la TAS.

„Nu este un război Varga – Șiman, ci jucători vs Sportul”

În așteptarea rezolvării situației lor, jucătorii nu mai sunt dispuși la compromisuri. „Nimeni nu va renunța la memorii, nu mai credem în promisiuni” a declarat Varga, care a fost prezent zilele trecute în redacția ProSport. „Lumea trebuie să știe că toată această poveste nu este un război între Șiman și mine, așa cum vrea dânsul să se înțeleagă, ci e vorba de toți jucătorii Sportului. El mereu se ia de mine, dar de ceilalți de ce nu vorbește? Sunt jucători care nu și-au luat banii de 24 de luni! Ca să nu mai zic de prima de promovare în Liga I, pe care nu a văzut-o nimeni. Noi ne dorim să se facă dreptate și să se rezolve totul în mod legal. Am fost mințiți destul” a mai adăugat jucătorul Sportului.

 

Articol de Mihai ANDRIEȘ

 

HARTA „STRANIERILOR” SPORTULUI

Mihai Andries 30 Mar. 2013, 08:38 Special
Pe aceeași temă