Brănescu vorbește despre cariera sa la Juventus: „Debutul vine când nu te aștepți”

30 Dec. 2011, 13:55 Special
Brănescu vorbește despre cariera sa la Juventus:** „Debutul vine când nu te aștepți

Aflat acasă, de sărbători, portarul de la Primavera Juventus Torino, vâlceanul Laurențiu Brănescu așteaptă să debuteze cât mai repede la echipa mare.

Portarul plecat din Zăvoi, Laurențiu Brănescu (17 ani) s-a impus ca titular în poarta formației Primavera Juventus și se pregătește deseori cu prima echipă antrenată de Antonio Conte. Aflat pentru o săptămână în vacanță, la Rm. Vâlcea, Laurențiu a vorbit despre viața sa la Torino .

„Să joci la Juventus e o mare onoare, realizezi asta când mergi în fiecare zi la antrenament și întâlnești campioni adevărați numai unul și unul, precum Pirlo, Del Piero, Buffon, Chielini, Vucinic, Matri sau Pepe. Toți mă ajută, în primul rând antrenorii, apoi, să te antrenezi cu Buffon, Manninger și Storari e ceva la care mulți visează, toți au cariere impresionante, la un nivel înalt. Cu echipa mare fac antrenament de marți până vineri, luni mă pregătesc cu Primavera, pentru care evoluez sâmbătă. Visul meu este să apăr la prima echipă, la vârsta asta, un debut poate veni când nu te aștepți, cu cât va fi mai repede, cu atât mai bine”.

Și impresarul totodată bunul său prieten, său, Cristi Buturugă este convins că debutul lui Brănescu la Juve se apropie cu pași repezi. „Eu cred că Laurențiu poate debuta chiar în acest sezon, nu contează conjunctura. Eu cred că Juve este mult mai puternică decât sezoanele trecute, va fi campioană cu trei etape înaintea finalului și astfel Laurențiu ar putea debuta”.

Lari locuiește la Torino într-un hotel al clubului, acolo unde sunt cazați toți juniorii de la Juventus. „La Primavera stau în cameră cu Chibsah Raman, un jucător ganez, iar când sunt la echipa mare cu Ellia. La Juventus mai este un român, Sorin Lovin din Galați, el este mai mic, are 14 ani”.

După ce a petrecut Crăciunul la Rm. Vâlcea, unde va fi și de Revelion, Brănescu va reveni la Torino pe 2 ianuarie. „Urmează 5 luni de foc, întâlnim de 3 ori Fiorentina în decurs de 12 zile, în campionat și semifinale cupei, vorbind de campionatul Primavera. În febrarie urmează Viareggio Cup, unul dintre cele mai importante turnee ale Europei. Anul trecut, turneul a fost câștigat de Inter cu Alibec pe teren, el marcând 9 goluri și fiind desemnat golgeterul competiției”.

Altfel, portarul este dezamăgit de clasarea echipei sale de suflet, CSM, pe un loc retrogradabil. „Vâlcea stă foarte rău, acolo sunt 4-5 jucători din garda veche care reușesc cât de cât să țină echipa: Tufiși, Pârvu, Vasile, Vătajelu și Roșca. Nu mă surprinde că Marius Mitu a devenit așa repede antrenor, își face destul de bine meseria, e un caracter deosebit. Când am jucat acum 2 luni cu Olanda la Amsterdam, reprezentantul federației olandeze chiar m-a întrebat de el, a vorbit foarte frumos de Marius și a rămas puțin surprins că deja a început meseria de antrenor”.

Articol scris de Adi Georgescu

30 Dec. 2011, 13:55 Special
Pe aceeași temă