Bărbuț și Dragomir, premiați la Gala Sportului Timișorean

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Dec. 2014, 15:19 Special

Gala Sportului Timișorean 2014 a adunat crema performerilor locali la Filarmonica Banatul. Evenimentul organizat de autorități a fost generos în nominalizări și în acest an. Printre cei care s-au bucurat de distincții și diplome s-au numărat sportivi consacrați, dar și tineri sau copii care abia au început activitatea la nivel școlar. La fel ca în cazul galei organizate de CJ Timiș marii câștigători au fost atleta Ioana Gheorghe, absentă la momentul culminant, și echipa de rugby RCM Timișoara. Au existat însă și multe alte categorii și nominalizări speciale, unele dintre ele inedite.

250 de mii de lei a pus la bătaie CL Timișoara pentru organizarea galei din acest an dedicată sportivilor. Evenimentul a avut o mică întârziere deoarece primarul Nicolae Robu nu ajunsese, în stilul cu care deja și-a obișnuit cetățenii. După o introducere, glumițe și promisiuni a avut loc și un moment de reculegere în memoria celor căzuți în decembrie 1989. „Părintele orașului” a trebuit apoi să plece la treburi probabil mai urgente iar de festivități s-a ocupat vicele Dan Diaconu, care la rândul său a subliniat aportul generos al autorităților pentru sport.

Lista mare de nominalizări a cuprins atleții, cu Ioana Gheorghe, Adelina Pastor și Cosmin Dumitrache în capul listei. Au urmat canotorii, printre care s-au numărat Mădălina Petreanu, Robert Groșan și Adrian Cionca; Kaiac-canoe, disciplină unde Alin Anton și Mihaela Lulea au obținut medalii internaționn și Alex Cazacu); tir (Adrian Rășinar); judo și hipism.ale. Apoi restul sporturilor individuale olimpice: lupte libere (Simona Pricob, Laura Gavriliuc, Marin Filip, Simon George); lupte greco-romane; box (Cosmin Negraru, Mihai Lazăr, etc), badminton (Andra Olariu, Marius Corciu, Florin Posteucă); scrimă, înot (Levente Revesz, Sergiu Deznan, Etienne Dragotă … ), tenis (Nini Dica, Andreea Velcea, Anca Todoni); gimnastică artistică; haltere; powerlifting (Sori

Marele premiu individual i-a revent atletei Ioana Gheorghe, campioană olimpică la tineret. Tânăra sportivă, câștigătoare și la gala județului Timiș, nu a mai fost însă prezentă să-și ridice noul premiu. În locul ei a rămas însă antrenorul emerit Ioan Damaschin, desemnat la rândul său din nou cel mai bun antrenor din Timișoara. Colega Adelina Pastor și caiacistul Alin Anton au fost și ei în lupta pentru primul loc.

A urmat apoi secțiunea sporturilor neolimpice, cu șahul în prim plan. Aici nu puteau lipsi premiile pentru Cristina Foișor, Andreea Cosman, Veronica Foișor, Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Costache Mihnea (toți AEM) și David Gavrilescu (Medicina). Karate i-a avut reprezentanți pe Ionuț Jurjescu, Cătălin Buiculescu, Melinda Deac, Alexandra Pop și Adrian Nagel iar la navomodelism au fost premiați Emilian Dan și Lucian Dan.

Nu au lipsit nici sporturile cu motor (Ionel Pascotă, Răzvan Irimescu, Sebastian Bodea, la motociclism), unde au fost recompensați și câștigătorii din Campionatul Județean Auto, precum Alexandru Krepelka, Leonard Borlovan sau Marius Giurisici. Dansul sportiv a avut de asemenea categoria proprie.

Între echipe, la sporturi individuale au fost subliniate performanțele celor de la CSM Timișoara, echipa de lupte libere feminină condusă de Petru Brândușan, echipa masculină de floretă CSU Poli, condusă de Tudor Pătruș și avându-i în componență pe Valentin Niță, Iulian Teacă, Cătălin Tiță și Teofil Moisuc, cât și echipele de șah, masculină și feminină a celor de la Medicina, toate fiind campioane naționale în 2014.

La jocuri sportive tineret au fost nominalizate: campioana BC Timișoara U20, CSS Bega U18 (baschet fete), CSS Bega (volei băieți jr.). Între formațiile de seniori câștigătoarea a fost aceeași RCM Univ. de Vest Timișoara, câștigătoarea Cupei României. A fost nominalizată și echipa de beach volley formată din Melniciuc și Ordean, vicecampioane balcanice U20.

VEZI o GALERIE FOTO de la eveniment

Nominalizări speciale

Sportivii de la cluburile profesioniste de jocuri sportive au avut o categorie specială. Astfel s-au acordat premiul de baschetbalistul anului, revenit lui Zlatko Jovanovic (BCT), handbalistul anului – Cristian Fenici (CH Poli), rugbistul anului – Valentin Calafeteanu (RCM), baschetbalista anului – Adina Stoiedin (Tymes), dar și alte două premii, lui Bogdan Popescu pentru câștigarea europeanului de baschet 3X3 și Biancăi Blănaru, baschetbalista transferată Washington State University. Echipa de minifotbal a României condusă de Tiberiu Lajos, proaspătă campioană a titlului 5 european nu a fost nici ea uitată. Au existat premii și pentru juniorii convocați la lotul național de la ACS Poli, precum Vlad Dragomir (desemnat totodată „Speranță în sport”) sau Cristi Bărbuț (foto mic), al cărui frate, Andrei, a fost nominalizat la atletism. De asemenea juniorii C ai lui ACS, finaliști naționali în 2014, și juniorii D ai LPS Banatul, de asemenea vicecampioni, au urcat la rândul lor pe scenă. Clasele care au avut rezultate la Olimpiada sportivă școlară s-au regăsit la rândul lor printre premianți.

Gala a avut și câteva momente artistice, gustate de cei care au rămas, căci de obicei cei care-și încasau diploma și trofeul plecau apoi spre case. Astfel că la final sala aproape s-a golit iar evenimentul era deja presat de activitatea Filarmonicii.

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Sport9.ro)

Cornel Biholari, Marius ANGHEL 16 Dec. 2014, 15:19 Special
Pe aceeași temă