Avancronica ultimei etape

12 Jun. 2009, 16:33 Special
Avancronica** ultimei etape

Liga a II-a a ajuns la final de sezon. În aceste ultime partide se vor decide ultimele două echipe retrogradate din seria a doua, precum și campioana seriei I. Unirea Alba Iulia va sărbători împreună cu suporterii, după meciul cu Arieșul Turda, promovarea în Liga I de pe primul loc.


Seria I


FC Ploiești – Delta Tulcea

Acest meci este capul de afiș al etapei în Seria I. Un meci al marilor orgolii, ambele tabere dorind să arate că merită să evolueze în Liga I. Cum nu putea promova decât una din cele două echipe, iar promovarea s-a decis în favoarea gazdelor de sâmbătă, partida va da naștere unor dueluri aprinse, mai ales pentru că oaspeții au ocupat mult timp locul 2 și au fost depășiți de elevii lui Ion Moldovan abia pe final de sezon. Așadar, urmăriți live pe www.liga2.ro cum se
vor bucura prahovenii de promovarea în Liga I, dar și orgoliul ospeților.
 

 

Dinamo II – Ceahlăul Piatra Neamț
O pregătire a duelurilor de pe prima scenă a fotbalului românesc pentru nemțeni. De partea cealaltă, oaspeții vin după cea mai severă înfrângere din acest sezon, un rușinos 0-7 !!! Un rezultat bun este obligatoriu pentru trupa lui Cornel Țălnar. Cine știe, poate unii dintre jucătorii aflați pe gazon în această partidă vor juca în Liga I peste doar câteva luni.
 

 

Cetatea Suceava – FC Botoșani
Un duel moldovenesc, un derby zonal am putea spune, un meci în care cu siguranță vor marca ambele echipe. Gazdele au scăpat de retrogradare după  ce au schimbat antrenorul, deci sunt liniștite. De partea cealaltă, oaspeții au nevoie de doar un punct pentru a termina pe locul 5, o poziție onorantă, privind însă cu un coada ochiului și spre evoluția FCM Bacăului.
 

 

FC Snagov – FCM Bacău
Meciul ar trebui să aibă loc dacă echipa gazdă se va prezenta. Este o condiție minimă. Partida în sine nu are multe mize, dar o victorie a oaspeților i-ar putea trimite pe locul 5, cu condiția ca Botoșaniul să nu câștige 3 puncte la Suceava. După un început de retur în care băcăoanii speriau pe toată lumea, după ce la gazdele au fost pe primele poziții în tur, acum apele par mai liniștite.
 

 

Seria a II-a
 


Dacia Mioveni – FCM Târgu Mureș, vineri, ora 20.00
Mioveniul va bifa probabil sâmbătă a 15-a victorie pe teren propriu din acest sezon. Cei de la Târgu Mureș nu au mai câștigat niciun meci în deplasare în ultimele 5 etape.
 


Râmnicu Vâlcea – CS Târgoviște   
Gazdele vor termina sâmbătă un nou sezon în care au ratat promavarea.
 

 

CFR Timișoara – Minerul Lupeni   
Partidă care are importanță numai pentru formația gazdă. Cu o victorie echipa lui Bugar ar scăpa de retrogradare, dacă ACU nu va bate pe FC Bihor iar “U” nu o va bate pe Mechel.
 

 

Internațional Pitești – Mureșul Deva
Piteștenii vor sărbători la finalul partidei promovarea. Devenii sunt deja scăpați de emoțiile legate de retrogradare.
 

 

 “U” Cluj – Mechel               
Chiar dacă va bate, formația lui Dorinel Munteanu are șanse destul de mici să evite retrogradarea. În cazul în care ACU va învinge pe FC Bihor, clujenii nu vor putea să prindă locul 14, deoarece arădenii au avantaj la “directe”.
 

 

Liberty – Jiul Petroșani           
Liberty va termina sezonul cel mai probabil cu o singură înfrângere pe teren propriu, înregistrată în etapa a 10-a, cu CFR Timișoara. Totuși, e posibil ca echipa din Salonta să nu mai joace sezonul viitor în eșalonul secund, deoarece Marius Vizer nu este dispus să mai investească bani.
 

 

ACU Arad – FC Bihor           

Partidă extrem de importantă în lupta pentru evitarea retrogradării. Arădenii cu trei puncte ar rămâne și anul viitor în Liga a II-a. Orădenii au numai 2 puncte obținute în ultimele 8 partide jucate în deplasare.
 

 

Unirea Alba Iulia – Arieșul Turda   
Partidă care nu mai are nicio importanță. Uniriștii vor sărbători la finalul meciului promovarea în Liga I, iar cei de la Turda au scăpat deja matematic de retrogradare, după victoria de etapa trecută de pe teren propriu cu ACU.
 

 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

12 Jun. 2009, 16:33 Special
Pe aceeași temă