Avancronica etapei a 31-a

22 May. 2009, 13:36 Special
Avancronica** etapei a 31-a

Cu patru etape rămase din acest sezon al ligii a II-a, s-au lămurit deja o serie de necunoscute. Astfel, în prima serie, Ceahlăul și-a asigurat deja promovarea în Liga I, iar FC Ploiești este din ce în ce mai aproape de realizarea unei performanțe similare. În subsolul clasamentului, lupta este dusă tot în doi, Știința și Cetatea sperând în continuare să se salveze de la retrogradare.

În seria a doua a ligii secunde Internațional și Unirea sunt cu un pas în Liga a II-a, în timp ce în subsolul clasamentului grijile retrogradării sunt mari pentru aproape jumătate din serie.

 

Seria I

 

Petrolul Ploiești – FC Snagov
Găzarii vin după o înfrângere rușinoasă în Regie, în fața unei echipe care încearcă să dreagă busuiocul pe final de sezon, astfel că doar o victorie le poate readuce un moral bun. În timp ce concitadina FC Ploiești se zbate să promoveze, gazdele de sâmbătă vor încerca măcar un joc bun în fața suporterilor, penultima întâlnire cu aceștia în acest sezon. Oaspeții stau liniștiți pe locul 10, așă că nu vor opune prea mare rezistență.

 

Delta Tulcea – Dunărea Giurgiu
Ieșiți din lupta pentru retrogradare, giurgiuvenii par fără obiectiv în deplasarea din deltă. Gazdele sunt favorite și au mare nevoie de cele trei puncte, după ce etapa trecută au păstrat speranțele sucevenilor de a evolua și în sezonul următor în eșalonul secund. Așadar un meci decisiv pentru lupta promovării, prilej pentru tulceni de a-și dovedi valoarea demnă, sau nu, de Liga I.

 

Concordia Chiajna – Cetatea Suceava
Meci tensionat în apropierea Capitalei, la Chiajna. Oaspeții vin cu pretenția de a pleca neînvinși de pe terenul unei echipe care, în retur, nu prea a cedat puncte pe propriul stadion. Elevii lui Bolborea vor da piept cu o echipă moldoveană decisă să își joace șansa până la capât. De asemenea, băcăoanii de la Știința vor sta cu ochii pe acest meci, poate adversarii lor direcți în lupta pentru evitarea retrogradării vor face un pas greșit.

 


Dunărea Galați – CS Buftea

Gazdele nu au niciun fel de grijă în acest final de sezon, dar oaspeții mai au nevoie de 3 puncte în 4 partide pentru a fi matematic scăpați de retrogradare. Iar în aceste 4 partide, ilfoveni joacă cu Ceahlăul și Delta Tulcea, așa că nu ar strica să obțină un punct, meciul de sâmbătă putând fi remiză.

 

FC Botoșani – FCM Bacău
Între cele două echipe este o diferență de 5 locuri în clasament și de 3 puncte, ceea ce înseamnă că meciul se anunță destul de echilibrat. Totuși, gazdele au un renume de apărat pentru că, în acest sezon, nici liderul Seriei și nici FC Ploiești nu au câștigat la Botoșani. Ambele formații moldovene promit spectacol și multe goluri, astfel că spectatorii vor fi probabil prezenți în număr mare pe stadionul Municipal.


Știința Bacău – FC Ploiești

Meci de grad zero, poate de aceea amânat. La prima vedere, suspectă decizia ca această partidă să nu se dispute la termenul prevăzut inițial, însă acest fapt pune și mai multă presiune pe cele două echipe care au același obiectiv, de a obține toate cele trei puncte, dar se află în situații diametral opuse. Gazdele se luptă pentru evitarea retrogradării, în timp ce oaspeții sunt favoriți pentru cel de al doilea loc care asigură promovarea. Astfel că partida este la fel de importantă, indiferent de data la care se va juca.

 

Seria a II-a

 

FC Bihor – “U” Cluj   
Chiar dacă echipa lui are 8 puncte avans față de ocupanta primului loc retrogradabil, antrenorul Vig Zoltan a avertizat că FC Bihor va avea emoții mari legate de retrogradare pe finalul sezonului dacă va pierde cu Universitatea. De cealalată parte, echipa lui Dorinel Munteanu are nevoie disperată de puncte pentru a se menține peste linia retrogradării. De remarcat că orădenii vin după 3 victorii consecutive pe teren propriu.

CS Târgoviște – Liberty           
Gazdele își vor îndeplini în cazul unei victorii baremul impus pentru Liga a II-a, 25 de puncte. Liberty cu o victorie ar scăpa în mare parte de emoțiile legate de retrogradare.

Arieșul Turda – Internațional Pitești
Echipa care va câștiga va face un pas mare pentru a-și îndeplini obiectivul (Turda – salvarea de la retrogradare, Pitești – promovarea)

Minerul Lupeni – ACU Arad       
Lupeniul vine după 7 victorii consecutive pe teren propriu și după 8 partide în campionat în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Arădenii au 3 înfrângeri consecutive în deplasare și sunt primii sub linia retrogradării.

Dacia Mioveni – Râmnicu Vâlcea   
Cea mai echilibrată partidă a etapei. Mioveniul are 12 victorii și 3 eșecuri pe teren propriu. Vâlcea a pierdut 14 puncte în retur și se vede cu 4 etape înainte de finalul sezonului la 4 puncte de Internațional Pitești, ocupanta poziției secunde.

Jiul Petroșani – FC Drobeta       
Meci fără prea mare importanță pentru cele două formații.

Mureșul Deva – Mechel           
Partidă de 1 solist. Devenii vor bifa mai mult ca sigur a 12-a victorie de pe teren propriu din acest sezon.


UTA – CFR Timișoara, ora 20.30     
      
Doar cu o victorie timișorenii ar putea să mai spere la menținerea în eșalonul secund. CFR are numai un punct obținut în ultimele 10 meciuri jucate în deplasare.


FCM Târgu Mureș    – Unirea Alba Iulia, se joacă miercuri, de la ora 17.00

Meci în urma căreia Unirea ar putea să o scoată definitiv pe formația lui Cosmin Bodea din cursa pentru promovare.

 

Articol realizat de Andrei Petrică și Daniel Lup

Articol de Andrei Petrică

 

22 May. 2009, 13:36 Special
Pe aceeași temă