Avancronica etapei a 20-a

12 Mar. 2009, 18:55 Special
Avancronica** etapei a 20-a

www.liga2.ro prezintă principalele aspecte ale meciurilor din Liga a II-a înaintea fiecărei etape. În runda a 20-a sunt programate sâmbătă și duminică partide extrem de atractive, între care se remarcă derby-ul seriei I din Cotroceni, Progresul – Ceahlăul Piatra Neamț, transmis în direct de sport.ro, duminică de la ora 13, dar și întâlnirile Delta Tulcea – Dunărea Galați și Universitatea Cluj – Internațional Curtea de Argeș, ultima putând fi vizionată sâmbătă de la ora 11.00 la ProTV Cluj și de la ora 13.00, înregistrată, pe sport.ro

 

Seria 1

 

Concordia Chiajna – Știința Bacău
Un meci ce se anunță disputat. Foamea de puncte este mare pentru ambele echipe, deși gazdele sunt, în aparență, mai liniștite pe locul 10. Pe de altă parte, dacă oaspeții căștigă ușor, meciul poate trezi suspiciuni. De remarcat că după venirea antrenorului Bolborea, echipa in preajma Capitalei a acumulat destul de multe puncte, însă a început returul cu un pas greșit. O nouă înfrângere pe teren propriu va pune jar pe relația din echipă și suporteri.

 

Petrolul Ploiești – Dinamo II
După ultima partidă contra rivalilor de la FC Ploiești, gazdele se pot apropia de podium în cazul unei victorii. Mai ales că Dinamo nu se omoară cu firea în partidele din deplasare. O nouă șansă pentru elevii lui Eusebiu Tudor de a se remarca, pentru că duelul orgoliilor cu FC Ploiești va continua de la distanță.

 

Delta Tulcea – Dunărea Galați
Formațiile locurilor 2 și 6 vor oferi spectatorilor cu siguranță o partidă cu goluri. Ambele echipe stau bine la adevăr, însă, atenție, se joacă pentru locul doi în Seria I ! Jocul oaspeților suferă încă,după cum s-a văzut etapa trecută, în acest retur. În cazul unei înfrângeri, gălățenii ar pierde contactul cu locul 2, diferența de 10 puncte fiind una semnificativă.

 

Sportul Studențesc – Dunărea Giurgiu
Un meci teoretic fără griji pentru studenți, dar fosta Gașcă Nebună este acum o trupă imprevizibilă. Deși are jucători remarcați de public ca fiind printre cei mai buni din Liga a II-a, echipa se zbate undeva la mijlocul clasamentului. Plecarea vedetelor Tibi Bălan și Varga a fost de bun augur doar pentru aceștia, imediat lipsa lor și a altor absenți simțindu-se. Oare cum ar arăta formația gazdă cum un antrenor de tipul celui care se află pe banca tehnică la oaspeți ?

 

FC Snagov – Cetatea Suceava
După ce etapa trecută au înscris două, respectiv trei goluri, protagonistele ce se vor întâlni pe stadionul din Ghermănești ar trebui să contribuie la o ploaie de goluri spre deliciul publicului. Rămâne de văzut dacă oaspeții, aflați în coada clasamentului vor reuși să țină pasul cu gazdele care, pe teren  propriu, reușesc să marcheze de multe ori.

 

FC Botoșani – CS Buftea
Este un meci ce pare echilibrat. Oaspeții sunt mai odihniți deoarece etapa trecută nu au jucat. Gazdele nu au voie să piardă pentru a nu se apropia de ultimele poziții ale clasamentului. Echipa din Buftea se bazează pe fotbaliști tineri care au șanse acum de a dovedi că pot juca la nivelul locului ocupat în clasament.

 


Progresul București – Ceahlăul Piatra-Neamț

După atâtea partide câștigate doar printr-un gol din penalti, oaspeții vin în Cotroceni pentru a întâlni o echipă suferindă financiar. Bancarii se luptă chiar cu Banca Națională pentru a primi măcar sprijinul de a juca în Cotroceni. De pe locul 1 și cu mari șanse la promovare, oaspeții vor juca probabil pentru a obține un egal. De reținut că acest derby se disputa duminică.

FC Ploiești și FCM Bacău vor sta etapa aceasta deoarece Forex și Prefab Modelul s-au retras.
 

 

Seria a II-a

FC Bihor – CFR Timișoara
După ce au învins pe Unirea Alba Iulia în prima etapă a returului pe teren propriu, orădenii au toate șansele să bifeze sâmbătă încă un succes. Timișorenii vor juca pentru a obține cel puțin un punct, aceștia fiind primii peste un loc retrogradabil.

 


Arieșul Turda – Dacia Mioveni  
     
Turdenii nu au pierdut decât un meci în acest sezon pe teren propriu. Sunt șanse foarte mari ca partida să se termine la egalitate, echipa lui Pelici având nouă remize în primele 19 etape.

 


CS Târgoviște – FCM Târgu Mureș 
  
Noul lider are un meci greu la Târgoviște. Echipa gazdă are nevoie de o victorie pentru a mai spera să se salveze de la retrogradare, în condițiile în care sunt la opt puncte de locul 14.

 


FC Drobeta – Liberty   
       
Formația gazdă este favorită clară în acest meci. Salonta a avut evoluții slabe în primele 19 etape, deși se vorbea la un moment dat despre promovare. Drobeta vine după două rezultate de egalitate, cu „U” Cluj și Internațional Pitești.

 

“U” Cluj – Internațional Pitești       
Meci de 1X2. Clujenii nu au pierdut niciun meci din cele opt jucate sub comanda lui Gică Mihali, câștigând două dintre ele și remizând în șase. Formația piteșteană va încerca să câștige pentru a rămâne aproape de un loc promovabil.

 

Mechel – ACU Arad           
Întărită în această iarnă cu mai mulți jucători de la SESO Iara și cu antrenorul Ioan Tătăran, ultima clasată în Seria a II-a a început destul de bine returul la nivelul jocului. Arădenii ar lua o gură de oxigen în lupta pentru a evita retrogradarea dacă ar bate sâmbătă

 

Mureșul Deva – Unirea Alba Iulia   
Echipa lui Aurel Șunda a început catastrofal returul, pierzând și fotoliul de lider. Fără niciun gol marcat în primele două etape din această primăvară, albaiulienii vor trage tare pentru a obține un rezultat pozitiv. Deva nu își permite să piardă meciul deoarece ar ajunge la minus nouă în clasamentul adevărului.

 

 


Jiul Petroșani – CSM Râmnicu Vâlcea   

Meci care se anunță mai mult decât interesant. Vâlcea are nevoie de victorie pentru a se menține în lupta pentru un loc promovabil. Jiul a oscilat în acest sezon evoluțiile bune cu cele mai puțin reușite

 

UTA – Minerul Lupeni   
„Bătrâna Doamnă” are un meci mai mult decât dificil. Cu o echipă formată cu câteva zile înainte să înceapă returul, Ionuț Popa va avea ingrata misiune de a salva echipa arădeană de la retrogradare. În acest moment, UTA mai are numai cinci puncte avans față de ocupanta primului loc retrogradabil, Minerul Lupeni

 

Articol scris de Andrei PETRICĂ‚ și Daniel LUP
 

12 Mar. 2009, 18:55 Special
Pe aceeași temă