Avancronica etapei 29

09 May. 2009, 02:01 Special
Avancronica etapei 29

Sezonul 2008-2009 se apropie de final, doar câteva etape rămânând până se va trage cortina. Lupta pentru promovare râmâne deschisă, mai ales în seria a II-a unde patru echipe se bat pentru primele două poziții ale ierarhiei, în timp ce în prima serie, Ceahlăul pare scăpată de emoții rămânând de aflat numele celei de-a doua echipe ce va evolua de la toamnă în liga I. Nici în partea inferioară a clasamentelor situația nu este încă pe deplin clarificată, astfel putem spera ca până la final competiția să își păstreze atractivitatea.
 

 

SERIA I

Delta Tulcea – FC Snagov
Un meci ușor pentru tulceni la prima vedere deoarece ilfovenii nu reușesc să iasă din perioada rezultatelor negre. Chiar dacă oaspeții se vor baricada în propria jumătate de teren, fapt care nu îi carcterizează, doar imprecizia atacului gazdelor poate fi un pericol pentru aceștia în încercarea de a obține 3 puncte cruciale în lupta pentru promovare.

Dunărea Galați – Dunărea Giurgiu
Începând din etapa trecută discutăm despre partide de vacanță. La malul Dunării se anunță un meci important doar pentru rezervele celor două echipe, altfel miza jocului lipsind cu desăvârșire.

Ceahlăul Piatra Neamț – Cetatea Suceava
Cu siguranță, sucevenii nu vor reuși să ridice Pietricica. Elevii lui Florin Marin își pun doar problema numelor marcatorilor pentru că ne așteptăm la multe goluri în poarta oaspeților în această partidă. Deși se bat la retrogradare, runda aceasta elevii lui Ioan Radu pot sta liniștiți, chiar dacă pierd, deoarece Știința Bacău nu va juca.

Dinamo II – CS Buftea
Minunată oportunitate pentru gazde de a obține o victorie facilă și de a testa rezervele echipei mari. Oaspeții nu au nicio grijă, deci câinii mici par a avea o misiune ușoară.

Petrolul Ploiești – FCM Bacău
După un început furibund de retur, băcăuanii au mai redus motoarele. Orice rezultat în afara victoriei gazdelor va fi considerat o surpriză. În aparență, căpitanul Minciună și colegii săi nu au pentru ce să se bată, dar negocierile privind viitorul clubului pot fi influențate de punctele câștigate.
 

Concordia Chiajna – Sportul Studențesc, duminică ora 11.00
Un derby aproape bucureștean, acest meci este capul de afiș al acestei etape în Seria I. Se anunță o partidă cu atât mai frumoasă, pentru gazde, cu cât jucătorii gazdă se vor impune mai ușor în fața unui public avid de glorie. Elevii lui Bolborea ne-au obișnuit cu rezultate bune în fața echipelor cu nume mari, dar trupa lui Motroc vine după o victorie ce le poate da aripi. Punctele puse în joc sunt însă mai importante pentru oaspeți decât pentru gazde.

SERIA II

FCM Târgoviște – “U” Cluj   
Meci de 1X2. Clujenii au nevoie de puncte pentru a ieși de pe poziția retrogradabilă pe care se află acum. Dorinel Munteanu spunea înainte acestui meci că se așteaptă că formația adversă să primească bani de la contracandidatele la retrogradare pentru a obține un rezultat pozitiv.
       

FCM Târgu Mureș    – Liberty
Meci de 1 solist. Formația lui Cosmin Bodea nu își permite să facă niciun pas greșit în lupta pentru promovare. Liberty a pierdut toate cele 5 meciuri jucate în acest retur în deplasare.
       

Minerul Lupeni – Internațional Pitești   
Ambele echipe ar putea să fie mulțumite cu un rezultat de egalitate. Lupeniul a ieșit momentan din zona minată a retrogradării iar Piteștiul s-a instalat confortabil pe prima poziție.

Dacia Mioveni – ACU Arad
Meci care are importanță numai pentru arădeni, care se află în luptă pentru a evita retrogradarea cu CFR Timișoara și Universitatea Cluj.

CFR Timișoara – Unirea Alba Iulia   
Partidă extrem de incinsă. Gazdele au nevoie disperată de puncte în lupta pentru salvarea de la retrogradare iar echipa lui Adrian Falub are nevoie de victorie pentru a se menține pe un loc promovabil.

Arieșul Turda – FC Drobeta   
Turdenii cu 3 puncte ar scăpa de emoțiile legate de retrogradare. Drobeta ar putea să intre din nou în lupta pentru promovare în cazul unei victorii

Jiul Petroșani – Mureșul Deva   
Ambele echipe au 37 de puncte după 29 de etape. Formația care va pierde puncte va avea emoții legate de retrogradare.

FC Bihor – Mechel       
Meci de 1 solist. Mechel va bifa mai mult ca sigur a 15-a înfrângere consecutivă.


Râmnicu Vâlcea – UTA, duminică, ora 11.00

Echipa lui Alin Artimon are șanse mari să obțină duminică a 10-a victorie consecutivă pe teren propriu din acest sezon. Vâlcea nu își permite să facă niciun pas greșit în lupta pentru promovare.
 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

09 May. 2009, 02:01 Special
Pe aceeași temă