Avancronica etapei 26

24 Apr. 2009, 08:12 Special
Avancronica** etapei 26

Sâmbătă se dispută o nouă rundă din Liga a 2-a, având capete de afiș partidele FCM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț (derby-ul Moldovei), Cetatea Suceava – Dinamo II (derby-ul "suferinței") și FC Drobeta Turnu Severin – FCM Târgu Mureș (meciul etapei în seria a doua), ultima fiind transmisă duminică în direct de la ora 13.00 de sport.ro.
 

SERIA I
 


Sportul Studențesc – Dunărea Galați
Un meci care la începutul campionatului ar fi fost un derby, în acest week-end va fi important doar pentru gazde. Fotbaliștii patronați de Vasile Șiman au avut ca obiectiv promovarea și acum sunt cu doar 2 locuri deasupra pozițiilor retrogradabile. Un meci de unu solist, mai ales că jucătorii gălățeni par ieșiți total din formă.
 

 

FCM Bacău – Ceahlăul Piatra Neamț
Partida dintre cele două echipe moldave ar trebui să fie un antrenament pentru Liga I al trupei lui Pinalty. Este un bun  prilej pentru Gafița și Tudosă de a-și trece în cont alte goluri marcate pentru nemțeni. Gazdele privesc încă cu un ochi spre lupta din coada clasamentului și se mândresc cu  începutul furibund de retur. Meciul poate fi o remiză.
 

 

FC Snagov – Știința Bacău
Gazdele sunt în cădere liberă după ce au avut evoluții care îi clasau în jurul locului 5. Jucătorii antrenați de Mihai Stoica, după ce au fost umiliți în Groapă, pornesc drept favoriți în fața unei echipe care, dacă va pierde cele 3 puncte puse în joc, se apropie și mai mult de Liga a III-a.
 

 

Cetatea Suceava – Dinamo II
Aflată la doar două puncte de Știința Bacău, formația gazdă nu are voie să piardă măcar partidele de acasă. Oaspeții sunt însă la doar 8 puncte de suceveni și nu vor ceda ușor punctele puse în joc. Partida va fi decisă fie de ambiția gazdelor, fie de valoarea jucătorilor alb-roșii, care sunt favoriți.
 

 

Dunărea Giurgiu – FC Ploiești
Un meci “dur” la malul Dunării. Va fi un duel aprig pentru că echipa lui Șumudică continuă cu șanse mari duelul cu Delta Tulcea pentru locul doi. Gazdele sunt însă o echipă arțăgoasă care nu pierde puncte decât foarte greu. Ambii antrenori sunt doi luptători și partida se anunță una foarte disputată. Totul se va juca până în ultima secundă.
 

 

FC Botoșani – Delta Tulcea
Acest meci este unul deosebit de important pentru oaspeți mai ales, aceștia fiind aproape obligați de a obține cel puțin un punct pentru a păstra avantajul minim față de FC Ploiești. Faptul că tulcenii trag tare la promovare, dar și rezultatele bune ale botoșănenilor pe teren propriu vor atrage cu siguranță mulți spectatori în tribune. Gazdele vin după o înfrângere categorică etapa trecută și cu siguranță vor dori să se reabiliteze în fața fanilor.

SERIA II
 

 

Internațional Pitești – CFR Timișoara
Este greu de crezut că formația lui Ștefan Stoica se va împiedica de timișoreni. În ultimele 6 partide de pe teren propriu, Piteștiul are 5 victorii și un rezultat de egalitate. În schimb, din ultimele 6 meciuri disputate în deplasare, Timișoara a agonisit doar un punct.    
 

 

“U” Cluj – Dacia Mioveni   
Formația clujeană a obținut numai 2 puncte în ultimele 6 etape și se află în acest moment pe un loc retrogradabil. Dacia este pe un liniștitor loc 6 în clasament. „Șepcile roșii” au nevoie disperată de o victorie mai ales pentru că etapa viitoare au o deplasare dificilă la Târgu Mureș.
 

 

FC Drobeta – FCM Târgu Mureș
Liderul are un meci infernal la Drobeta, acolo unde echipa gazdă nu a pierdut niciun meci. Echipa lui Bodea nu a impresionat în deplasările din acest sezon, acolo unde a pierdut 5 partide, ultima la Deva.
 

 

ACU Arad – Unirea Alba Iulia   
Meci care poate să decidă viitorul celor 2 echipe. Arădenii au avut un parcurs bun în acest retur (15 puncte adunate) și cu o victorie se vor menține peste linia retrogradării. Unirea a agonisit numai 12 puncte în primele 8 etape din retur și a pierdut fotoliul de lider. Echipa lui Falub are nevoie disperată de puncte pentru a se menține pe un loc promovabil.
   

 

Liberty – Râmnicu Vâlcea
Partidă deschisă oricărui rezultat. Gazdele au nevoie de o victorie pentru a se menține la cel puțin 3 puncte de un loc retrogradabil. În schimb oaspeții, care nu au pierdut niciun meci în acest retur, pot obține puncte împortante în lupta pentru promovare. Echipa lui Artimon se află după 25 de etape pe locul 3, la egalitate de puncte cu Unirea Alba Iulia.
   

 

Mureșul Deva – CS Târgoviște   
Târgoviște s-a resemnat deja cu gândul că va juca în Liga a III-a sezonul viitor. Deva are șanse mari să obțină sâmbătă a 10-a victorie de pe teren propriu din acest sezon!   

Mechel – Minerul Lupeni   
Mechel are deja 11 înfrângeri consecutive. Lupeniul vine după 3 partide în care a adunat 7 puncte și în cazul unui succes va ajunge la minus 5 în clasamentul adevărului.    
 

 

UTA – FC Bihor   
Formația care va pierde va avea emoții pe finalul sezonului legate de retrogradare. La clubul orădean spiritele sunt destul de încinse după ultimele rezultate (o victorie în 5 etape). Arădenii au înregistrat în ultimele 2 partide de pe teren propriu remize nule.
           

 

Jiul Petroșani – Arieșul Turda       
Un nou meci încins, în care formația care va învinge va scăpa în mare parte de emoțiile legate de retrogradare. Probabil o remiză ar fi un rezultat mulțumitor pentru ambele echipe. De remarcat că în primele 25 de etape Jiul și Turda au obținut câte 10 rezultate de egalitate!

 

24 Apr. 2009, 08:12 Special
Pe aceeași temă