Avancronica etapei 25

16 Apr. 2009, 13:30 Special
Avancronica** etapei 25

Vineri și sâmbătă vor avea loc partidele etapei a XXV-a din Liga a II-a. Se anunță din nou confruntări pe muchie de cuțit și răsturnări spectaculoase de scor. sport.ro va transmite sâmbătă în direct două partide, câte una din fiecare serie. De la ora 11.00, Concordia Chiajna – Petrolul Ploiești, iar de la ora 13, CSM. Râmnicu Vâlcea – Internațional Curtea de Argeș.
 

 

SERIA I

 

Vineri, ora 11.00

 

Dinamo II – FC Snagov
În Ștefan cel Mare se anunță o partidă fără miză. Totuși gazdele ar putea fi mai afectate dacă vor pierde puncte pe teren propriu. Oaspeții vin în București un pic șifonați după ce etapă trecută au pierdut pe teren propriu cu FC Ploiești. Un meci de unu solist.

 

FC Ploiești – Cetatea Suceava
Trupa lui Paolinho&CO se bate, de la distanţă deocamdată, cu Delta Tulcea în lupta pentru promovare şi nu îÅŸi permit un pas greşit. Aducerea lui Ion Moldovan ca director tehnic este un avantaj. OaspeÅ£ii vor încerca cu siguranţă să smulgă măcar un egal, având în vedere situaÅ£ia din clasament. Pentru moldoveni, totuşi contează mai mult meciurile directe cu echipe contracandidate la retrogradare. Un alt meci de unu solist.

 

ŞtiinÅ£a Bacău – Sportul StudenÅ£esc
Gazdele sunt pe ultimul loc retrogradabil şi la doar 3 puncte de Cetatea. OaspeÅ£ii par în eclipsă de formă sau lipsiÅ£i de vlagă, probabil de la astenia de sezon. Deşi au schimbat banca tehnică, fotbaliştii din Regie nu au convins decât o repriză în meciul cu Buftea. Cam puÅ£in pentru o echipă cu pretenÅ£ii. Partida se anunţă deschisă, oaspeÅ£ii neavând ce pierde, dar gazdele par mai motivate. Rămâne de văzute cine are puterea de a lua punctele puse în joc.
 

Sâmbătă, ora 11.00

 

CS Buftea – Dunărea Giurgiu
Meci de mijlocul clasamentului între două echipe aflate la doar 3 puncte distanţă. OaspeÅ£ii nu au jucat ultimele două etape şi pot profita de această pauză pentru a reveni în forţă. Ilfovenii par specialişti în egaluri în acest retur, dar în ultimul meci disputat pe teren propriu au câştigat clar.
 

Ceahlăul Piatra-NeamÅ£ – FC Botoşani
Liderul nu va avea o misiune uşoară cu o echipă care a câştigat meciul tur. OaspeÅ£ii au început bine campionatul, dar s-au apropiat de cea de a două jumătate a campionatului în retur şi au tras tare să nu rămână în zona retrogradării. Un meci fără absolut nicio miză de la care se aşteaptă o victorie clară din partea echipei lui Cebotaru şi Forminte.
 

Dunărea GalaÅ£i – FCM Bacău
Oaspeţii vin cu pretenţii la Galaţi, obţinerea măcar a unui punct fiind un atu pentru a se menţine la mijlocul clasamentului. Echipa gazdă a ieşit prematur din lupta pentru promovare şi nu pare să aibă alt scop decât să joace pentu suporteri.
 

Concordia Chiajna – Petrolul Ploieşti
După ce spre finalul turului se zbăteau să părăsească ultimele poziÅ£ii ale clasamentului, gazdele se pare că au găsit cheia succesului şi poate sezonul următor se vor lupta pentru promovare. OaspeÅ£ii l-au demis pe Eusebiu Tudor şi vom vedea ce efecte va avea acest şoc. O partidă ce poate micşora diferenÅ£a în clasament dintre cele două formaÅ£ii.
 

 

SERIA A II-A
 

Sâmbătă, ora 11.00

 

CFR Timișoara – „U” Cluj
La meciul tur, cele două formații visau la Liga I. Pe 4 octombrie timișorenii obțineau un succes de răsunet pe „Ion Moina”, scor 4-0. Partida se anunță una foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării, CFR Timișoara fiind pe locul 16 în clasament iar „U” Cluj pe locul 14.
   

Unirea Alba Iulia – Liberty Oradea   
Adrian Falub debutează în fața fanilor echipei uniriste și are nevoie disperată de victorie pentru a reveni pe un loc promovabil. Liberty a adunat numai 6 puncte în deplasările din acest sezon.
 

ACU Arad – UTA               
Derby local deschis oricărui rezultat. Gazdele au 15 puncte adunate în retur, timp în care UTA a agonisit 6 puncte. De remarcat că oaspeții vin după 3 rezultate consecutive de 0-0.
 

Dacia Mioveni – FC Drobeta Turnu Severin    
Mioveniul are 10 victorii pe teren propriu în acest sezon și 2 rezultate de egalitate. Drobeta a avut un parcurs destul de slab în deplasările din acest sezon, unde a obținut numai 3 victorii, toate la limită.

Minerul Lupeni – Mureșul Deva       
Derby pentru salvarea de la retrogradare. Lupeniul este cert favorită, dacă este să ne luăm după statistică, în condițiile în care vine după 4 victorii consecutive pe teren propriu. Deva are un bilanț foarte slab în deplasările din acest sezon, unde a obținut numai 2 puncte. Totuși, de remarcat că devenii vin după o victorie pe teren propriu în fața liderului, FCM Tg. Mureș.
 

FCM Târgu Mureș – Mechel Câmpia Turzii
Meci de 1 solist. După eșecul de la Deva, formația lui Cosmin Bodea nu își permite să mai facă pași greșiți în lupta pentru promovare. Mureșul are cinci victorii consecutive pe teren propriu, în care a primit doar un gol. De cealaltă parte, Mechel are o serie de 10 înfrângeri consecutive!
 

FCM Târgoviște – Jiul Petroșani       
Meci de 1X. Târgoviște vine după rezultate foarte bune pe teren propriu (victorii cu Vâlcea și Turda, remize cu ACU, CFR Timișoara și Tg. Mureș). De cealaltă parte, Jiul a șchiopătat în deplasări, unde nu a mai obținut o victorie din etapa a 7-a. Gazdele, care se află la 8 puncte de un loc neretrogradabil, se pot înscrie în lupta pentru menținerea în Liga a II-a dacă vor obține rezultate pozitive în următoarele trei etape, când vor juca pe teren propriu cu Jiul și Mechel și în deplasare la Deva.
 

Arieșul Turda – FC Bihor Oradea
Turdenii vor obține probabil victoria, aceștia având un bilanț destul de bun pe teren propriu. Ca fapt divers, de remarcat că FC Bihor a învins sau a pierdut ultimele șase partide cu scorul de 2-1.

 

Sâmbătă, ora 13.00

 

CSM Râmnicu Vâlcea – Internațional Curtea de Argeș  
Derbyul etapei. Formația care va învinge va face un pas imens spre Liga I. Ambele echipe au avut parcurs aproape perfect în primele 7 etape din retur. Piteștiul a obținut 5 victorii, a remizat cu Drobeta și a pierdut la ACU. De cealaltă parte, Vâlcea are 5 victorii și 2 remize în deplasare, la Jiul și „U” Cluj. Piteștiul vine după un succes mare pe teren propriu în compania formației Unirea Alba Iulia.

 

Articol de Andrei Petrică și Daniel Lup
 

16 Apr. 2009, 13:30 Special
Pe aceeași temă