Avancronica etapei 23

03 Apr. 2009, 14:34 Special
Avancronica** etapei 23

Seria I începe să se destrame. După ce două echipe s-au retras, iar Progresul nu a fost programat în această etapă, pentru a doua oară în acest campionat, prima Serie din Liga a II-a nu mai are foarte multe necunoscute. Ceahlăul va juca în sezonul următor în Liga I, iar locul doi pare adjudecat de Delta Tulcea, care nu are contracandidate puternice. Dacă Progresul se va retrage sau nu va fi programat a treia oară, bătălia pentru evitarea retrogradării mai poate face doar o victimă.
 

 

SERIA I
 

 

CS Buftea – FC Snagov
Derby-ul Ilfovului opune două echipe ieșite din formă. Gazdele sunt condamnate să câștige deoarece în caz contrar ar ajunge în zona retrogradării. Cele două echipe au încasat în runda anterioară împreună, pentru Snagov asta înseamnă etapa cu numărul 21, nu mai puțin de 11 goluri, marcând doar 3. Și un egal poate mulțumi ambele echipe.
 

 

Știința Bacău – FC Botoșani
Un meci încins conform situației din clasament. Pentru gazde, este un meci de totul sau nimic, orice alt rezultat în afara victoriei îi va apropia serios de Liga a III-a. Botoșănenii par “să aibă milă” de vecinii lor moldoveni.
 

 

Dinamo II – FCM Bacău
Pe stadionul “Florea Dumitrache” va avea loc în deschiderea derby-ului din Liga I, o partidă la matineu între două vecine în clasament. Formația moldoveană și echipa din Ștefan cel Mare sunt despărțite de doar două puncte. Gazdele sunt favorite pe foaie, dar o victorie a elevilor lui Gheorghe Poenaru nu ar surprinde pe nimeni, având în vedere că băcăoanii au 5 victorii la rând.
 

 

Delta Tulcea – Concordia Chiajna
O partidă ce se anunță frumoasă prin prisma șansei gazdelor de a demonstra că Liga I nu este o pălărie prea mare. Oaspeții au scos un punct etapa trecută contra liderului, ceea ce ar putea fi un avertiment pentru tulceni. O victorie a gazdelor este aproape o certitudine.
 

 

FC Ploiești – Sportul Studențesc, ora 13.00, sport.ro
Faptul că acest derby va fi transmis în direct la televizor, în dauna partidei de la Piatra Neamț, ar trebui să stimuleze jocul celor 22 de fotbaliști. Ambele formații au arătat o lipsă totală de idei în prestațiile din retur, însă oaspeții și-au revenit în ultima rundă. În tabăra gazdelor există voci care spun că în acest meci se va juca scaunul lui Marius Șumudică.
 

 

Ceahlăul Piatra Neamț – Petrolul Ploiești
Un meci între două echipe orgolioase. Elevii lui Florin Marin au de apărat statutul de lider inconstestabil al Serie I și de primă echipă calificată în Liga I, acest fapt fiind doar o problemă matematică. De partea cealaltă, prahovenilor le place rolul de echipă care poate produce mari surprize. Cu certitudine se anunță o partidă pe care toată lumea va sta cu ochii, mai ales că va fi arbitrată de Sorin Corpodean.

Partida Dunărea Giurgiu – Progresul nu se va disputa, deoarece echipa bucureșteană nu a fost programată. Cetatea Suceava și Dunărea Galați nu vor juca deoarece Prefabricate Modelul și Forex Brașov s-au retras din campionat.
 

 

 

SERIA A II-A
 

 

Unirea Alba Iulia – “U” Cluj       
Alba are prima șansa la obținerea celor 3 puncte. Clujenii vin după 3 eșecuri, fapt care a dus la plecarea antrenorului Gică Mihali. Uniriștii se vor deplasa după derbyul cu echipa de pe Someș la Pitești, unde vor juca împotriva lui Inter.
 

 

ACU Arad – Internațional Pitești   
Meci deschis oricărui rezultat. Gazdele vin după 4 victorii consecutive și au ieșit momentan din subsolul clasamentului. De cealaltă parte, Piteștiul vine după 9 victorii și un rezultat de egalitate!
 

 

Dacia Mioveni – Mureșul Deva       
Cifrele sunt clar de partea Mioveniului, care are un bilanț de invidiat pe teren propriu în acest sezon (9 victorii – 2 înfrângeri). Deva a adus numai două puncte în acest sezon din deplasări. Posibil totuși să asistăm la o surpriză, ținând cont că devenii au nevoie de puncte pentru a se menține peste linia retrogradării.
 

 

CFR Timișoara – Mechel Câmpia Turzii         
Timișorenii au ajuns la 12 partide fără victorie și la un îngrijorător minus 9 în clasamentul adevărului. Mechel se gândește mai mult în acest moment la obținerea banilor pentru deplasări, fiind cunoscute problemele financiare ale “sârmarilor”
 

 

FCM Târgu Mureș – Jiul Petroșani
Meci de 1 solist. Este greu de crezut că echipa lui Cosmin Bodea va face un pas greșit și va pierde fotoliul de lider. Nu este exclus ca minerii să fie motivați financiar de contracandidatele Mureșului la promovare.
 

 

Minerul Lupeni – FC Bihor       
Partidă deschisă oricărui rezultat, deși cifrele țin cu gazdele. Lupeniul are 3 victorii consecutive pe teren propriu, iar orădenii au 3 eșecuri consecutive în deplasare.
 

 

FCM Târgoviște – Arieșul Turda       
Partida care poate anula și ultimele șanse ale lui CS Târgoviște pentru a se salva de la retrogradare. Formația lui Pelici se poate mulțumi și cu un rezultat de egalitate.
 

 

Liberty Oradea – UTA
Gazdele vor obține probabil o nouă victorie. De remarcat că Liberty nu a mai primit gol pe teren propriu de pe 18 octombrie. UTA ar putea să fie după această etapă la numai 3 puncte de un loc retrogradabil.
 

 

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Drobeta Turnu Severin
Meciul care va închide duminică de la ora 11.00 etapa a 23-a este una care o poate scoate pe Drobeta din lupta pentru promovare. Vâlcea are 8 victorii consecutive pe teren propriu, motiv pentru care este privită drept favorită.

 

articol scrsi de Andrei Petrică și Daniel Lup

03 Apr. 2009, 14:34 Special
Pe aceeași temă